Csellisták! Megosztanátok tapasztalataitokat?
Idén szeptemberben kezdek el csellózni.Mindig is imádtam a hangját, de csak most, 15 évesen nyílt alkalmam rá hogy elkezdjem.Örülnék, ha minél több tanácsot, infót, érdekességet írnátok, már alig várom hogy elkezdjem.
Köszi! :)
15/L
Szia!
Idén negyedik éve, hogy csellózom. Most így vegyesen írok minden félét, remélem nem baj :) Szóval egy tanácsom van: Valószínűleg, majd amikor elkezditek azt, hogy ujjal fogod le a hangokat, akkor először biztos nézésre fogod csinálni. De később, próbálj meg arra törekedni, hogy hallással keresd meg a hangot. Természetesen odanézhetsz, ha úgy nem megy! Csellózni nagyszerű érzés és nem mondom, hogy könnyű, de nem is nagyon nehéz! Még egy tanács: Amikor majd elkezdtek vonózni, laza legyen a kezed, mint egy rongybabának! Ha még esetleg eljutsz versenyekere is, akkor az a tanácsom, úgy játsz, mintha a tanárodnak játszanál órán! Amikor az első versenyemre mentem, tisztára le voltam blokkolva, rá se néztem a zsűrire. A második versenyemen már úgy tettem ahogy írtam, élveztem a zenét, és nézd csak: a korcsoportomban első lettem! Szóval csak hajrá, sok sikert! ;) :)
Köszönöm, hogy írtál! :)
Nagyon-nagyon várom már, kíváncsi vagyok, milyen lesz ;)
Biztos eszembe fognak jutni később is, amiket leírtál :)
Szia!
Az első válaszoloó vagyok! Hogy megy a csellózás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!