Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Csellisták! Megosztanátok...

Csellisták! Megosztanátok tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés

Idén szeptemberben kezdek el csellózni.Mindig is imádtam a hangját, de csak most, 15 évesen nyílt alkalmam rá hogy elkezdjem.Örülnék, ha minél több tanácsot, infót, érdekességet írnátok, már alig várom hogy elkezdjem.

Köszi! :)

15/L

2009. aug. 27. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Idén negyedik éve, hogy csellózom. Most így vegyesen írok minden félét, remélem nem baj :) Szóval egy tanácsom van: Valószínűleg, majd amikor elkezditek azt, hogy ujjal fogod le a hangokat, akkor először biztos nézésre fogod csinálni. De később, próbálj meg arra törekedni, hogy hallással keresd meg a hangot. Természetesen odanézhetsz, ha úgy nem megy! Csellózni nagyszerű érzés és nem mondom, hogy könnyű, de nem is nagyon nehéz! Még egy tanács: Amikor majd elkezdtek vonózni, laza legyen a kezed, mint egy rongybabának! Ha még esetleg eljutsz versenyekere is, akkor az a tanácsom, úgy játsz, mintha a tanárodnak játszanál órán! Amikor az első versenyemre mentem, tisztára le voltam blokkolva, rá se néztem a zsűrire. A második versenyemen már úgy tettem ahogy írtam, élveztem a zenét, és nézd csak: a korcsoportomban első lettem! Szóval csak hajrá, sok sikert! ;) :)

2009. aug. 27. 17:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál! :)

Nagyon-nagyon várom már, kíváncsi vagyok, milyen lesz ;)

Biztos eszembe fognak jutni később is, amiket leírtál :)

2009. aug. 28. 00:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első válaszoloó vagyok! Hogy megy a csellózás?

2009. szept. 5. 11:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Én 8 éve csellózom. Az elején nagyon utáltam, mikor az alapokat tanultam. Nem tetszett a hangja sem, mert csak nyekeregtettem és falcsacska voltam, nem fogtam jól a vonót meg minden. Szóval az eleje kín volt.Sok versenyen voltam, az elsőn még rosszul is lettem, még most is izgulok ha játszanom kell közönség előtt, de egyszerűen imádok csellózni! Lehet, hogy az eleje egy kicsit nehézkes lesz, de utána csodálatos! Főleg ha alkalmad lesz zenekarban is játszani! Lehet, hogy neked könnyebb lesz, hisz én egy kis nyávogós elsős voltam mikor kezdtem.Sok sikert!;)
2009. nov. 7. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Na csellozol meg? Hogy alakult? ^^
2019. jún. 20. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!