Megosztanátok velem az érettségivel kapcsolatos tapasztalataitokat?
Írásbelire tudsz tanulni matekból típusfeladatokkal, meg a reálos tárgyakból. Magyarból írásbelihez semmi tudás nem kell, csak tudj helyesen írni, meg értsd meg a szöveget amit eléd tolnak. Töri... hát itt is a 4 éves anyag ami elvileg kell, bár én nem szerettem a törit, nekem ez lett a legrosszabb (66%-kal)
Szóbeli: Írásbeli után 1-1,5 hét szünet és tanultam, minden nap 1-3 tételt, majd amikor eljött a szóbeli hete, beparáztam, hogy úristen, töriből vagy magyarból tuti meghúznak, nem tudok semmit (matek-kémia duplázásra játszottam, ezekre tanultam leginkább), elhatároztam, hogy a töri-magyar 60 tételét egy nap alatt megtanulom. De annyira nem érdekelt, hogy még elolvasni se bírtam. Este nem bírtam aludni, lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem tettem meg mindent... Egyetlen töritételt még átolvastam, mert töri volt az első, amit húztam, és az nem ment annyira. Akkora mázlim volt, hogy pont ezt a tételt húztam ki :D Megnyugodtam. Az előttem felelő srác elkezdte mondani a magyart, ekkor olyan pánikroham-szerűség jött rám... Fulladtam, szédültem, mélyen kellett levegőt vennem. Szerintem rossz volt a tanároknak nézni, ahogy kiszenvedtem magam az asztalhoz... Aztán elmondtam a tételt, és minden jobb lett, magyarból is mázlim volt, kémiából is. Egyedül azt nem értem, hogyha már 2-szer érettségiztem (angolból, közép és emelt szinten), ott halál nyugodt voltam, akkor itt most miért izgultam nagyon.
A legfontosabb, amit megtanultam a saját hibámból: NE IZGULJ, NINCS MIÉRT, HIDEGVÉRREL KELL BEMENNI, ÉS NEM LESZ BAJ!
A tanárok is izgulnak értetek, nem kell nektek is, ők a legjobbat akarják nektek!
(Persze arra se szabad játszani, hogy úgyis jó tételt húzol, láttam rá elég csúnya ellenpéldát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!