Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megosztanátok a tapasztalatait...

Megosztanátok a tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés

nehéz helyzetben vagyok. szeretnék tanulni,de..

2 picivel/2éves,1éves/ vagyok itthon,és nem tudom h melyiket vennék könnyebben: 2 hetenet p+szo/vagyis p délelőttt és dzombat este között nem látnak,de legalább minden 2. 7vége szabad,vagy minden szombaton megyek,de etére hazaérek,viszont ez ugye minden 7vége..

nem lennének idegenekkel-apa,nagyi,de nagyon anyásak..

a szakkal sem tudok dűlőre jutni,sok minden érdekel de mivel mit lehet kezdeni azt nem tudom..

ez a lista../sorrendben/

élelmiszermérnök bce

kertészmérnök bce

emberi erőforrások bce vagy wsuf

igazságügyi igazgatási elte

és hát a sztenderd,amiket pl kevés bejárással is el lehet végezni: ker+marketing,gazd+ menedzsment,kommunikáció.,

légyszíves senki ne hülyézzen le nekem ez tényleg nagy diellemma és sok mindent meg kell tudnom mielőtt döntök

köszönöm!

2010. aug. 6. 11:38
 1/10 A kérdező kommentje:
ja,az andragógiát kihagytam,meg esetleg szociológia,politológia de ezek csak akkor ha van értelmük
2010. aug. 6. 11:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a minden héten szombat még mindig jobb megoldás, mert így este velük lehetsz, a másik esetben meg hosszabb időre vagy távol, és a szállásodat is meg kellene oldani (ha jól értem). Még mindig ott van a vasárnap meg a hét többi napja. 1 nap távollét nem a világ, főleg ha olyan okból történik, mint a diplomaszerzés.

Szakválasztáshoz: Mégis milyen terület érdekel, miben vagy/voltál jó? Milyen elképzeléseid, terveid vannak a jövőre és a jövőneli állásodra nézve?

(De ezen infok nélkül is nyugodt szívvel mondom, hogy az andragógiát, kommédiát, szociológiát, politológiát jobb elfelejteni)

2010. aug. 6. 11:49
 3/10 A kérdező kommentje:

szia 11.49-es!

köszi a választ! pénteken is hazamennék,de csak kb 9re érnék ők meg már 7kor fürdenek,azután ágyikó..

a szakokkal kapcsolatban amiket írtál én is így érzek,csak mint írtam azokat bárhol bárhogy el lehet végezni-viszont pont eért nem érnek már annyit..

2010. aug. 6. 11:52
 4/10 anonim ***** válasza:

én minden szombatot javaslom, mert az csak egy nap a hétből, és azt meg lehet oldani, hogy egy napig más vigyázzon a gyerekekre, ne pedig te

a szakokkal kapcsolatban az első kettőt semmiképp se(élelmiszer és kertészmérnök), az igazságügyi igazgatási is nagyon olyan, hogy már pár éve csak az eltén van, és sehol máshol, mert nem sok rá a jelentkező, elhelyezkedési lehetősége nem sok, főleg protekcióval lehet, és a fizetés se olyan egetrengető mivel közszféra, én azt javaslom, hogy gazdasági szakra menj, pl emberi erőforrások, de semmiképp se wsuf(nevesincs, szal a diplomája se jobb), vagy pl gazd menedzsment, kereskedelem marketing, vagy hasonló szak, de persze ez attól függ, hogy mi érdekel, és hogy a matek mennyire az erősséged, még írhatnál, hogy konkrétan miből voltál jó régebben, mit is szeretnél csinálni majd...

2010. aug. 6. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a gazdasági szakokkal manapság még azért jól el lehet helyezkedni. Az emberi erőforrások, gazd.menedzsment (főleg a Corvinuson - magam is ott tanulok) sokat ér. Az igazságügyi igazgatási is, de ajánlhatom akkor már az igazgatászservezőt a BCE-n.

Kertészmérnök és élelmiszermérnök képesítéssel sajna el sem tudom képelni, hol tud az ember elhelyezkedni, szóval ebben nem igazán tudok tanácsot adni.

2010. aug. 6. 12:02
 6/10 A kérdező kommentje:

sziasztok!

matek: közepes

fizika,biológia 4-5

kémia 4-érettségi nem tudom h de 2-es lett :((

humán tantárgyak is jók voltak, a töri 4-esre

magyar is

szóval nehéz ügy :((

a kreatív dolgok jól mentek amikor dolgoztam. asszisztensként kezdtem pr-es és rendezvényszervező lettem 2 év alatt,képesítés nélkül.

emberekkel szeretek foglalkozni,az is érdekel.

ha a realitást nézem,akkor marketnig,emberi erőforrás,

de a matek vajon menne??? 9 éve érettségiztem.. 3as lett éppenhogy..

ha a szívemre akkor kertészmérnöki :))

2010. aug. 6. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát ha úgy érzed, hogy az érdekel, és el is tudsz majd vele helyezkedni (ez úgy, hogy már van családod, szerintem a te esetedben igen hangsúlyos), akkor vágj bele a kertészmérnökibe. Bár szerintem egy mesterképzés ehhez is szükséges, hogy érjen valamit.

Ha pedig PR-osként vagy HR-esként is el tudod képzelni magadat, akkor kermark vagy emberi erőforrások. A matekra meg rágyúrsz kicsit, annyira nem vészes (főleg kermark-on).

A döntés a tiéd, csak te tudhatod, mit dolgoznál szívesen, és melyik döntésedet nem bánnád meg.

2010. aug. 6. 12:53
 8/10 A kérdező kommentje:

igen,a kertészmérnök régi álom,de bp-i vagyok,és bár legszívesebben gyógynövényeket termesztenék valahol vidéken,ez sajna egyelőre nem reális. és hát igen, a család az első számú és a pénz-sajna..:( bár nekem nem de muszáj h legyen..

arra is gondoltam h most tanulok olyat amivel lehet keresni,és majd ha megtehetem élek az álmaimnak..

de attól a hülye matektól így is félek.. :((((

2010. aug. 6. 12:59
 9/10 A kérdező kommentje:

egyébként mennyire nézik h egy szakot hol végzel el? tényleg nagyon számít? vagy rátermettség stb inkább.

nyilván a corvinus,elte, és társaik a legjobbak,de ha mondjuk nem sikerül ott akkor szóba sem állnak az emberrel vagy azért adnak egy esélyt h bizonyítson?

2010. aug. 6. 13:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát egy Corvinusos diplomának például önmagában presztizse van. De persze ez nem azt jelenti, hogy egy máshol szerzettel nem kapsz állást. Állásinterjún azért szépen nyúzzák az embert, hogy megnézzék az egyéni képességeit is.
2010. aug. 6. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!