Megosztanátok a tapasztalataitokat?
nehéz helyzetben vagyok. szeretnék tanulni,de..
2 picivel/2éves,1éves/ vagyok itthon,és nem tudom h melyiket vennék könnyebben: 2 hetenet p+szo/vagyis p délelőttt és dzombat este között nem látnak,de legalább minden 2. 7vége szabad,vagy minden szombaton megyek,de etére hazaérek,viszont ez ugye minden 7vége..
nem lennének idegenekkel-apa,nagyi,de nagyon anyásak..
a szakkal sem tudok dűlőre jutni,sok minden érdekel de mivel mit lehet kezdeni azt nem tudom..
ez a lista../sorrendben/
élelmiszermérnök bce
kertészmérnök bce
emberi erőforrások bce vagy wsuf
igazságügyi igazgatási elte
és hát a sztenderd,amiket pl kevés bejárással is el lehet végezni: ker+marketing,gazd+ menedzsment,kommunikáció.,
légyszíves senki ne hülyézzen le nekem ez tényleg nagy diellemma és sok mindent meg kell tudnom mielőtt döntök
köszönöm!
Szerintem a minden héten szombat még mindig jobb megoldás, mert így este velük lehetsz, a másik esetben meg hosszabb időre vagy távol, és a szállásodat is meg kellene oldani (ha jól értem). Még mindig ott van a vasárnap meg a hét többi napja. 1 nap távollét nem a világ, főleg ha olyan okból történik, mint a diplomaszerzés.
Szakválasztáshoz: Mégis milyen terület érdekel, miben vagy/voltál jó? Milyen elképzeléseid, terveid vannak a jövőre és a jövőneli állásodra nézve?
(De ezen infok nélkül is nyugodt szívvel mondom, hogy az andragógiát, kommédiát, szociológiát, politológiát jobb elfelejteni)
szia 11.49-es!
köszi a választ! pénteken is hazamennék,de csak kb 9re érnék ők meg már 7kor fürdenek,azután ágyikó..
a szakokkal kapcsolatban amiket írtál én is így érzek,csak mint írtam azokat bárhol bárhogy el lehet végezni-viszont pont eért nem érnek már annyit..
én minden szombatot javaslom, mert az csak egy nap a hétből, és azt meg lehet oldani, hogy egy napig más vigyázzon a gyerekekre, ne pedig te
a szakokkal kapcsolatban az első kettőt semmiképp se(élelmiszer és kertészmérnök), az igazságügyi igazgatási is nagyon olyan, hogy már pár éve csak az eltén van, és sehol máshol, mert nem sok rá a jelentkező, elhelyezkedési lehetősége nem sok, főleg protekcióval lehet, és a fizetés se olyan egetrengető mivel közszféra, én azt javaslom, hogy gazdasági szakra menj, pl emberi erőforrások, de semmiképp se wsuf(nevesincs, szal a diplomája se jobb), vagy pl gazd menedzsment, kereskedelem marketing, vagy hasonló szak, de persze ez attól függ, hogy mi érdekel, és hogy a matek mennyire az erősséged, még írhatnál, hogy konkrétan miből voltál jó régebben, mit is szeretnél csinálni majd...
Szerintem a gazdasági szakokkal manapság még azért jól el lehet helyezkedni. Az emberi erőforrások, gazd.menedzsment (főleg a Corvinuson - magam is ott tanulok) sokat ér. Az igazságügyi igazgatási is, de ajánlhatom akkor már az igazgatászservezőt a BCE-n.
Kertészmérnök és élelmiszermérnök képesítéssel sajna el sem tudom képelni, hol tud az ember elhelyezkedni, szóval ebben nem igazán tudok tanácsot adni.
sziasztok!
matek: közepes
fizika,biológia 4-5
kémia 4-érettségi nem tudom h de 2-es lett :((
humán tantárgyak is jók voltak, a töri 4-esre
magyar is
szóval nehéz ügy :((
a kreatív dolgok jól mentek amikor dolgoztam. asszisztensként kezdtem pr-es és rendezvényszervező lettem 2 év alatt,képesítés nélkül.
emberekkel szeretek foglalkozni,az is érdekel.
ha a realitást nézem,akkor marketnig,emberi erőforrás,
de a matek vajon menne??? 9 éve érettségiztem.. 3as lett éppenhogy..
ha a szívemre akkor kertészmérnöki :))
Hát ha úgy érzed, hogy az érdekel, és el is tudsz majd vele helyezkedni (ez úgy, hogy már van családod, szerintem a te esetedben igen hangsúlyos), akkor vágj bele a kertészmérnökibe. Bár szerintem egy mesterképzés ehhez is szükséges, hogy érjen valamit.
Ha pedig PR-osként vagy HR-esként is el tudod képzelni magadat, akkor kermark vagy emberi erőforrások. A matekra meg rágyúrsz kicsit, annyira nem vészes (főleg kermark-on).
A döntés a tiéd, csak te tudhatod, mit dolgoznál szívesen, és melyik döntésedet nem bánnád meg.
igen,a kertészmérnök régi álom,de bp-i vagyok,és bár legszívesebben gyógynövényeket termesztenék valahol vidéken,ez sajna egyelőre nem reális. és hát igen, a család az első számú és a pénz-sajna..:( bár nekem nem de muszáj h legyen..
arra is gondoltam h most tanulok olyat amivel lehet keresni,és majd ha megtehetem élek az álmaimnak..
de attól a hülye matektól így is félek.. :((((
egyébként mennyire nézik h egy szakot hol végzel el? tényleg nagyon számít? vagy rátermettség stb inkább.
nyilván a corvinus,elte, és társaik a legjobbak,de ha mondjuk nem sikerül ott akkor szóba sem állnak az emberrel vagy azért adnak egy esélyt h bizonyítson?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!