Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Linkin Park a legjobb...

A Linkin Park a legjobb nu-metál együttes?

Figyelt kérdés
Nálunk inkább csak divatból hallgatják de attól még.... háth nem tudom

2013. jan. 2. 20:52
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
64%

Sosem szerettem igazán, bár tegnap éppen meghallgattam néhány számukat. Elismerem hogy nagyon jókat tudtak írni, és nagyon tehetségesek. Nekem mindig a Slipknot meg Korn volt azokból az időkből a kedvencem, a Sytem of a Down-t is szerettem, meg ezeknek a tagjainak a különféle más munkái. Még a Limp Bizkit is előrébb van nálam mint a Linkin Park. Ezzel nem azt akarom mondani hogy rosszak, csak nekem túl populáris a hangzásuk, túl tiszta. Nem mintha a többi annyira underground eggyüttes lenne, főleg ma már, de azok durvábbak, nyersebbek voltak és azok ma is. Bár az elmúlt években már kevesebbet hallgattam őket. Egyébként milyen érdekes hogy szinte alig van új együttes ebben a műfajban, meg úgy egyébként metalban (bár sok ismeretlenebb van, főleg a thrash metalban meg egyéb stílusokban), csak a régiek. Mintha kihalóban lenne, még mindig a 90-es évekbeliek viszik a zászlót. Az igazság az, hogy ezek azért is voltak olyan sikeresek, mert egyrészt nagyon jó zenét játszottak vagy játszanak, másrészt nagyon eredetit, vagyis mondhatjuk úgy hogy megteremtették a saját stílusukat, amit nu-metalnak neveztek el mások, mert annyira újak voltak (new-metal), csak ugye sokan ezt mindegyikre értették, mások meg ezt a rappelős nagyon lebutult gitáros gagyi hangzással azonosítják (amit egyébként én is rühellek, ezt egyedül a Limp Bizkit csinálta jól, meg a Linkin Park is). De igazából emiatt a sokszínűség miatt nem is igazán lehet őket besorolni egy stílusba. Max azt mondjuk rájuk hogy metál, vagy pedig nu-metalt minden olyanra értjük amit nem lehet konkrétan besorolni sehova.

Bár ma már nem hallgatom őket annyit mint régen, de mostanában sok Slipknot koncertfelvételt néztem youtube-on, meg azért van még sok együttes, nem feltétlenül nu metal... Most is megyek megnézek pár zúzósat a Slipknottól. Fél liter pálinka meg fél liter pezsgő, aztán ÁÁÁÁLLAT :)

2013. jan. 2. 21:57
 2/39 anonim ***** válasza:
38%

egyáltalán nem. még a jobbak közt sincs.

nekem a kedvenceim a SOAD, Rage Against the Machine és a Korn

2013. jan. 2. 22:33
 3/39 A kérdező kommentje:
csak azt ne írtad volna , utálom a Slipknotot
2013. jan. 2. 23:40
 4/39 anonim ***** válasza:
Limp Bizkit. Sokkal jobb mint a Linkin Park. Régen sokat hallgattam a Linkin Parkot, utána Rammsteint (azt még most is) és most Limp Bizkitet meg mivel Brony vagy, Brony zenéket is hallgatok (beleértve a műsorban szereplő zenéket is.)
2013. jan. 3. 16:52
 5/39 anonim ***** válasza:

A Linkin Park már nem játszik nu metalt, az az első két albumukon volt... Amúgy sokkal jobb, mint pl. a Crazy Town. :D

De én a Limp Bizkitet mondanám, mert ők még mindig nu metalt játszanak.

2013. jan. 4. 13:30
 6/39 anonim ***** válasza:
Amúgy amit az egyik válaszoló említett, a Rage Against the Machine nem nu metal, hanem rap metal, és a SOAD sem nu metal szerintem. (Nem fikázásból mondom, ezeket én is szeretem.)
2013. jan. 4. 13:35
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel egyet értek, hogy sokan divatból hallgatják, DE! Lehet, hogy a sok bába közt elvész a gyerek, vannak azért itt rendes LP Soldier-ek is :D.

Egyébként meg sztem tök mind1 hová soroljuk, a mostani átlagnál sokkal jobbak, jól keverik a múfajok, legalábbis sztem ottvannak.

2013. jan. 5. 18:41
 8/39 anonim ***** válasza:
50%

Első vagyok. És kedves kérdező, mi az oka hogy annyira nem kedveled a Slipknotot? Hogy sok benne az örjöngés, vagy hogy az is divat lett? :) Nem igazán értem a kérdést sem, vagyis hogy te se nagyon bírod az LP-t, vagy mégis?

A Rammstein jó, ott van a régi meg az új Sepultura akiknél volt nu metal behatás, törzsi dallamokkal, meg azzal az énekessel a Soulfly, aztán a Cavalera testvérekkel a Cavalera Conspiracy. Bár eleinte death, thrash metal volt inkább később jött a numetal stílus, a 96-os albumtól kezdve mélyebb gitár, lassúbb tempó, nekem az az album tetszett a legjobban (bár nem csak ezért hanem mert tényleg jó számok vannak rajta), de a thrash hatás is mindig megvolt, mára meg teljesen visszatértek hozzá. A Rage is a sikeresebbek között van a rappelős szakmában a Limpel meg Linkinnel együtt, csak mikor azt írtam nem jutottak eszembe. Sokat nem hallgattam őket... Annyira sajátosak ezek, hogy próbálják besorolni őket valamilyen külön műfajba, mert lehetetlen csak numetal alá betenni mindet, főleg ha a nu-metalnál a lehangolt gitárokról, meg a lassúbb hip-hoposabb ritmusról beszélünk. Én éppen azért nem szeretem néha ezt mert olykor a bandán belül is változik sokat. Még a Rage-nél oké, mert ők az elejétől kezdve ugyanazt nyomatják ugyanúgy, guerilla-metalnak is nevezték őket ha igaz, de pl. a Slipknot-nál hol rap-nu-metal, hol death vagy thrashmetal stílus jön elő, máshol meg akusztikus balladák. A Soad is annyira eredeti semelyik másikhoz sem hasonlítható, örmény metalnak meg alternatív metalnak is nevezték őket. A Rammstein megint teljesen más. Sok eggyüttes maga sem szereti ha besorolják őket, inkább csak ha egyszerűen metalnak nevezik a stílusukat. A Kornál meg legutóbb dubstep volt…. Nem volt annyira rossz, de azért szerencsére nem maradnak meg nála. Bár már nem igazán hallgattam őket csak hébe hóba, tavaly a szigeten jók voltak. Amúgy kérdező, megértem főleg ha lány vagy hogy a Slipknotot (vagy a hozzá hasonló bandákat) nem kedveled(bár sok női rajongójuk is van). Szerintem ezek az eggyüttesek azért komolyabbak is voltak mint a legtöbb, kedvelhetőbbek, sokszor komoly mondanivalóval, sokan tudtak vagy tudnak velük azonosulni, bár érthető ha valakinek a stílus nem jön be. Nekik is van egy tucat amelyik nem annyira durva, inkább fülbemászóbb, wait and bleed, duality, psychosocial, stb.

két Slipknot dal egy albumról, pont az egyik legdurvább eggyüttestől kerül ki két ilyen dal:

http://www.youtube.com/watch?v=-rY2mOXnti0

http://www.youtube.com/watch?v=iZZeZhq3NPU

Ez egy másik eggyüttes de ugyanúgy a Slipknot énekesével:

http://www.youtube.com/watch?v=3E_6h2GvdRE

Ez állat :) (állítólag azóta már Corey, vagyis az énekes meg is próbált énekelni még élőben is vele):

http://www.youtube.com/watch?v=kspPE9E1yGM

Imádom az ilyen ballada szerű dalokat, persze csak amelyik jó. De már ritkábban hallgatom annyira őket, inkább mindenféle ilyen olyan zenét. Mostanában például többek között ez tetszett meg, főleg így éjszaka jó hallgatni kicsit berúgva (bár eredetileg ez egy másik eggyüttes dala, de annyira jó a csaj hangja :):

http://www.youtube.com/watch?v=_IiLS1JtnRY

2013. jan. 5. 21:44
 9/39 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ez nem is rossz, most találtam. Tipikus nu metal hangzás csak rap nélkül (Bár nem annyira nem szoktam elájulni az ilyenektől, mert ezt a legygakoribb dal-struktúra kevésbé ismert bandáknál, egy kis örjöngés, aztán meg a szárnyalós refrén, de szerintem ez egész jó):

http://www.youtube.com/watch?v=kQoDff3aBN4

Tisztára olyan a hangja mint Chesternek a Linkin Parkból.

Amúgy meg már vagy 10 éve keresek egy nu metal számot, és fogalmam nincs, hogy ki az előadó, csak azt tudom hogy nagyon tetszett amikor hallottam annak idején...

2013. jan. 6. 21:26
 10/39 anonim ***** válasza:

Nem olvastam még végig a kommenteket, csak belenéztem. Néhány javítás: A Slipknot NEM nu metal, bármennyire is azt hiszik néhányan... Persze, vannak olyan dalok, de összességében véve Heavy Metal. A riffek jóval keményebbek, mint pl. a VALÓDI nu-metal együtteseknél. mondjuk a vol. 3 album üsse kő' az, meg részben az All Hope Is Gone is. Ez nem változtat azon, hogy általánosságban véve heavy metal... A Rage Against the Machine sem az. Rap metal. A System of a Down szintén más.

Néhány nu metal együttes az LP-n kívül: Limp Bizkit, Korn, P.O.D, Papa Roach, Soulfly, Deftones.

És szerintem a Linkin Park VOLT a legjobb. Még mindig nagyon jók, csak ugye stílust váltottak, már jóval "puhább" alternatív rockot játszanak. Néhol még befigyel picit a múlt (Blackout, Lost in the Echo, Lies Greed Misery, Victimized), de ennyi. A Korn fájdalmasan f.os mostanában (és nem, nem vagyok hater, még a dubstep miatt sem. A Narcississtic Cannibal meg a Get Up hallgatható, a többi kuka)... A JELENLEG még nu-metalt játszó együttesek közül a Limp Bizkit a kedvencem, de a Deftones új albumát mindenkinek ajánlom. Nagyon jó.

2013. jan. 13. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!