Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi gyakorlás az optimális...

Mennyi gyakorlás az optimális naponta, ha a legjobbat akarja kihozni magából az ember? (gitáron, vagy bármilyen hangszeren)

Figyelt kérdés
4óránál kell többet?

2012. okt. 22. 09:04
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Kérdező! Ha a profik tanácsán kívül kíváncsi vagy még mások véleményére is, akkor csak sajnálni tudlak.
2013. máj. 22. 22:59
 12/21 A kérdező kommentje:
szerintem más tanácsot kérni, és véleményt, de úgy látom felesleges erőlködnöm :D a mérhetetlen lenézéssel pedig egy idő után úgysem tudnék megbirkózni, úgyhogy talán tényleg jobb ha nem írsz több választ
2013. máj. 23. 06:19
 13/21 anonim ***** válasza:

Én nem sokat látok ebből, de olvastam több topicot erről, általában annyi a szűrlete, hogy (szűk) egyórányi szigorú rész, egy-kétórányi aktuális fejlesztés, és szintén egy-kétórányi (hoppá, 4 óra) jam elegendő terhelés. Az első két-három óra ráadásul teljes figyelemmel, erősen a küldetésnél maradva telik, tehát jobb félóránként járkálni egyet. A 4 óra fölötti rész a legtöbb ember számára tényleg lehet olyan plusz terhelés, amire az ízületei, inai, izmai nem biztos, hogy készen állnak. Jellemzően évek múltán előkerül a "már nem tudom ezt se megcsinálni" jelenség, a többhetes kényszerpihenők, és a nagyon nehezen gyógyíthatóság, tehát sehol nem éri meg...

Szerintem csak figyeld önmagad. Talán évek telnek el, mire tarthatsz egy-egy olyan napot, amit gyakorlatilag végigzenélsz, és a kötelező gyakorlatok közt semmi megterhelő nem lesz, hanem csak ilyen gondok lesznek, hogy túl kis tempónál kezd pontatlan lenni, vagy kicsit elvész az érzés belőle a bonyolult résznél...

2013. máj. 23. 11:36
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszod! hasznos volt
2013. máj. 24. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Épp most nézegettem basszusgitáros oktatóvideókat, ahol a pofa elmeséli, mennyire tudatosan törekedett a legnagyobb kényelemre a kéztartásnál, és nem győzte újra és újra elmondani, hogy mennyire pihentető tartás kell, milyen fontos, hogy találd ezt meg úgy, hogy laza és kb. egyenes legyen a pengető kéz csuklója, a másikon pedig seregnyi "lusta" tartási és technikai módszer a minél nagyobb könnyedség érdekében... És ilyen tizensok éve játszik, és a mai napig megfigyeli magát, hogy mit is csinál, amikor nem figyel oda, és ha talál bármi apró hibát, akkor beépíti a gyakorlásba az áttanítást azonnal.
2013. máj. 24. 12:20
 16/21 anonim válasza:
0%
Kérdező egy óriási fogalmatlan vicc vagy. Csupán szánalomra méltó.
2013. máj. 24. 20:18
 17/21 A kérdező kommentje:

Flatron01, hagyd már abba, más tök hasznos válaszokat ad, ha te nem tudsz, akkor nem kell azt erőltetni, senki nem hibáztat érte. Én sem megyek olyan témakörbe, ahol nem tudok hasznos választ adni.

15. válaszoló, köszi a választ! Közben találtam erről még egy nagyon jó oldalt, ha érdekel, megosztom veled

2013. máj. 25. 07:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Simán érdekel az másokat is! :) Úgy gondolkozom erről, hogy baromság lenne tudást visszatartani, főleg mert elérhető mindenki számára... Tehát hadd terjedjen, tényleg az jusson előre, aki tud is és akar is olyan színvonalon dolgozni, ami a felső pár százalékba kerüléshez kell. Tehát ne csökkent esélyűek versenyében gondolkodjunk, hanem félig mint hallgatóság, a helyi kultúra közös gazdagításában, ha szabad ilyen nagy szavakat használnom... Meg ugye a "nagyok" is osztják, amit tudnak, legtöbben full ingyen is, tehát nem attól "nagyok", hogy visszatartják a tudást maguknak... Ugye aki nem fejleszti magát eléggé, az hiába nem segít senkinek, ugyanúgy nem elég jó, mintha bármi mást csinálna... Szóval oszd meg a közösséggel, általában akinek szokása az ilyesmi, az szinte automatikusan olyan emberek közé keveredik, akik úgyszintén szívesen segítenek neki előrébb jutni...
2013. máj. 25. 10:51
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Na, egy 17 éves megint JimiHendrixre gyakorolta magát, és úgy osztja az észt néhány év tapasztalattal, mintha ebből doktorált volna.. aki meg valós válaszokat ír, vagy vár, az szánalmas mind :D

A 66%-os válaszoló valóban nagyon jókat írt, én is félóránként sétálok gyakorlás közben, és amit elvész a figyelem, én is abbahagyom, mert sokszor gyakoroltam már be én is hibákat. A figyelmetlen gyakorlás valóban károsabb lehet mint a túl kevés gyakorlás. Egy olyannak nézzetek még utána (persze akit érdekel), hogy mentális gyakorlás. Ha már fáradt a kezed, nem akarod erőltetni, akkor ülj le egy kottával, és gondold át, hogy hogy játszanád. Nekem nagyon sokat segített, amikor nem tudtam a vonaton gyakorolni hangszeren, csak fejben gyakoroltam, és ez ad egy olyan pluszt amit sokszor a hangszeren való gyakorlás nem ad meg. Máshogy tudod így nézni a művet, és így talán jobban is rögzül. Remélem hasznos volt a válasz, és remélem én is szánalomra méltó vagyok (másiknak..:)).

2013. máj. 25. 15:28
 20/21 anonim válasza:

Sok senkiházi. Ilyen baromságot írni hogy napi 6-8 óra esetleg aki gyakorló zenész de az sem mindig csinálja az biztos.

Napi 1-3 óra bőven elég. 6-10 óra istenem ennyi hülyét. Akkor akár már munkára családra kikapcsolódás ra és más fontos dolgokra nem maradna idő.

2022. márc. 16. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!