Mennyi gyakorlás az optimális naponta, ha a legjobbat akarja kihozni magából az ember? (gitáron, vagy bármilyen hangszeren)
oké, még mindig nem érted a kérdést.
először is, köszönöm a felvilágosítást, hogy én nem értek még ehhez, (nem felvágásból mondom, hanem hogy keltsek egy kis ellentmondást), régóta zenélek, most zeneművészetin tanulok. Ott nálad sokkal tanultabb emberek, világhírű művészek beszéltek arról, hogy mennyi gyakorlás az optimális naponta, szóval én nem azt kérdeztem, hogy mennyit gyakoroljak, hanem kinek mi a véleménye erről a témáról. (rajtad kívül eddig mindenki megértette).
Másrészt, szerintem a gyakorlás nem egyenlő azzal, hogy ki mennyire szereti a hangszert. Nem tudom hányan csinálnak kötésgyakorlatokat gitáron azért, mert az olyan szép, vagy mert kellemes időtöltés. Vannak olyan dolgok a gyakorlásnál, ami nem attól okoz örömet, hogy jó csinálni, hanem majd amikor kell használnom például azt a technikai elemet, menni fog, szóval csak egy kis eszköz a sok közül amelyek kellenek a cél eléréséhez, mégis elengedhetetlen. Ilyenekből (és szerintem bármilyen gyakorlásból is) meggyőződésem, hogy a túl sok gyakorlás legalább annyira rossz, mint a túl kevés gyakorlás. És itt a gyakorlás alatt nem azt értem, vagyis azt nem számítom hozzá, amikor leül az ember, és saját maga szórakoztatására, vagy időtöltésre csak úgy játszogat, próbálgat ezt-azt, hanem azt, amikor célirányosan, a fejlődés érdekében konkrét lépéseket tesz, gyakorlatokat csinál, vagy tanul valami új zenét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!