Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Basszusgitár vagy gitár...

Basszusgitár vagy gitár mellet könnyebb énekelni egy rockzenekarban?

Figyelt kérdés
és ha van ritmusgitár akkor a ritmusgitárosnak vagy a basszusgitárosnak könnyebb énekelni?
2012. júl. 28. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A basszerosnak könnyebb, de neki sem könnyű..
2012. júl. 28. 19:59
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Bár nem vagyok egy nagy gitáros (a szintit nyomom már hat éve), de minden tudomásom szerint a basszgitár egy primitívebb hangszer az akkusztikusnál. de minden gitárosnak az utóbbival kell(ene) kezdenie. meg ha szólóban is akarod majd néha napján csinálni, akkor tökéletesítsd az akkusztikust is. Meg azzal jobban is néz ki. :D

Bár nemtom. A frontemberek (meg úgy általában az énekesek) tudnak sima-gitároni. A basszus menő. Az akkusztikus meg romantikusabb. :D Teszem azt, egy rokkballadához milyen jól dukálna...

Öö, ritmusgitárról meg még nem hallottam. (:

14/L

2012. júl. 28. 20:01
 3/15 anonim ***** válasza:

Ö, így visszaolvasva nagyon hülye tanácsot adtam. Mmint ebből még én sem vettem ki, hogy mit akarok. :D Mind1. Tanulj meg akkusztikuson játtszani, és hozzá énekelni, végül is zenész lennél (mégha amatőr is), vagy nem?

Előző lennék ^^

2012. júl. 28. 20:04
 4/15 anonim ***** válasza:
basszus mellett könnyebb énekelni (bár nekemis van egy bandám és nekem jutott az ének-szólógitár.. nem egyszerű de ez is megoldható) de én is azt ajánlom hogy kezd akusztikuson ha esetleg most kezdesz aztán utána dönts
2012. júl. 28. 22:32
 5/15 anonim ***** válasza:

# 2/4 és a másik hozzászólásoddal nemértek egyet.

akusztikus gitáron kéne kezdeni.. de miért is? Ha valaki nem szereti azt a fajta zenét és mondjuk csak rock, metal és punk műfajba utazik annak elveszi a kedvét az egésztől.. izlés függő hogy ki min kezd. meg amúgy is ha egyforma lenne mindegyik gitár akkor nemkéne külön szólógitár basszusgitár és akusztikus gitár.. akkor egy tudná mindet.. szóval más a technikájuk.

a ritmusgitár pedig szólógitár az is de azt azér hívják ritmusgitárnak mert a zenekarba ritmust ad a zenéhez szóval.. a ritmusgitár nem tekinthető igy külön hangszernek csak egy zenekarban betöltött posztnak

a kérdésre válaszolva pedig minden hangszer mellé nehéz megtanulni énekelni mivel több dolgot kell csinálni.. szóval elvileg ugyan olyan nehéz mind a kettőnél

2012. júl. 28. 22:40
 6/15 A kérdező kommentje:
köszi, hogy írtatok
2012. júl. 29. 08:28
 7/15 anonim ***** válasza:

# 5/6 nem akarok okoskodni, de az akusztikus gitáron való kezdés az azért ajánlott, mert azzal könnyebb megtanulni az alapokat, aztán meg ha tovább akarod fejleszteni mondjuk szóló gitárra a tudásod ha akusztikussal elkezded akkor sokkal könnyebb lesz mikor átállsz elektromos gitárra..(én pl metált játszok mostmár és az akusztikust nem is szeretem de azon is simán lehet mondjuk tcs-t játszani és azzal kezdtem).. persze nem azt mondom rögtön lehet szólóval kezdeni de az is benne van hogy elmegy az egésztől az ember kedve és egy elektromos gitár lényegesen drágább mint egy akusztikus..

a kérdésre válaszolva meg szerintem basszussal könnyebb mivel azon talán egyszerűbb témákat játszik az ember mint szólón és így könnyebb az énekre is figyelni

2012. júl. 29. 16:28
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

7es válaszoló, tetszik a felvetés, hogy nem akarsz okoskodni, de légy szíves, akkor ne is tedd!:)

mindenki olyan hangszeren kezdjen el tanulni, amin később is akar játszani! Egy focista sem csocsózik 3évet ahhoz, hogy utána focizni kezdhessen. Szóval az ötös válaszolónak igaza volt.

Ez meg hogy melyikkel nehezebb... talán stílusfüggő, nem? Megnézném hogy valaki hogy énekelne egy RHCP basszusszólam mellett, vagy mondjuk egy jazz gitártémához :D de ha mondjuk a tankcsapda, és hasonló "nehézségű" dolgokat nézzük, mindegyik mellett ugyanolyan könnyű

2012. júl. 29. 23:10
 9/15 anonim ***** válasza:
80%
#2 te mekkora egy seggarc vagy
2012. júl. 30. 13:55
 10/15 anonim válasza:

Azért az se mindegy, milyen stílusról van szó...

Ha a Blink 182-ról meg hasonló extrabrutál bonyolult zenéről van szó, akkor oly mindegy, hogy basszus-, vagy ritmusgitáros az énekes...

Viszont pl egy Red Hot Chili Peppers, Rancid és társainál basszerként énekelni egy nem egyszerű dolog. Szerintem, ha 2 gitáros felállásban tolnátok (ritmus+szóló) akkor az énekes simán lehet a ritmusgitáros is egyben, mellé meg szereztek egy jó kis basszert és kész.

2012. júl. 31. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!