Gitározás segítség?
olvasok tabokat el is tudom őket játszani valamennyire(bár még kezdő vagyok) de ezt hogy a fenébe játsszam el?nincs nekem ennyi újjam :D
|-8--x-3-3--x-1-|--1--1-1/3-3--|
|-9--x-4-4--x-2-|--2--2-2/4-4--|2x
|-10-x-5-5--x-3-|--3--3-3/5-5--|
|-10-x-5-5--x-3-|--3--3-3/5-5--|
a mutatóujjaddal fogd át mind a hat húrt. Szóval elsőnek, a 8. érintőnél úgy tedd le az ujjad, merőlegesen, hogy mindegyik húr megszólaljon. azután középső ujjaddal a 9. érintő a G húron, gyűrűssel 10. érintő az D húron, és kisujjal is 10érinto, az A húron.
ezt a fogást megtanulod, utána fogod tudni csúsztatni a fogólapon, nagyon hasznos :D
fájni fog eleinte, de meg elhet szokni, később meg már kifejezetten könnyű lesz .D
ez durva de köszi ez jóljött:D
most nyomnék zöld pacsit de nincs szívem megváltoztatni a 69%ot :'(
nyugodtan nyomhatsz, az a 69% már hónapok óta úgy van, pedig sokan pontoztak már fel is, le is..:D
amúgy amit leírtam, azt nevezik barré-nak, vagy barréfogás :D még annyira figyelj, hogy sokan úgy állnak neki, hogy a hüvely és mutató ujjaikból mint egy csipesz, jó erősen ráfognak a húrokra, és akkor az úgy biztosan ottmarad. namármost ,nekem úgy tanították, (és jól is:D), hogy úgy is le kell tudni fogni, hogy nem használod hozzá a hüvelyujjad, szóval az alkar súlyából. persze később úgyis picit rásegítesz hüvelykujjal is, de ha végig a hüvelyujjaddal nyomod, és azzal erölködsz, nagyon hamar le tud fáradni, meg meg is tud fájdulni. szóval gyakorold úgy is néha, hogy a karod súlyával is ugyanúgy le tudd fogni, hogy nem recseg :D
na, ennyit mára a gitáróráról :D
de ezek is akkordok, amik itt tabban vannak leírva :D csak tabként van leírva
nem tudom ez melyik szám, de én is azt javaslom, keresd ki akkordos kottában (is), egyesével kikeresed az akkordokat, és így számtanulás közben meg fognak benned ragadni az akkordok, és egy idő után már elég lesz csak az akkord leírást nézni, tudni fogod, hogy mi hogy van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!