Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek meg tudok így...

Szerintetek meg tudok így tanulni gitározni?

Figyelt kérdés

Meg tudok ugy tanulni gitározni hogy nem járok tanárhoz/ órákra? Csak könyvből és internetről (és esetleg anyukám tud segíteni egy kicsit). Szolfést sem nagyon tanultam csak egy évig.

15/L

2012. jún. 5. 20:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég lehangolóak tudtok lenni kedves gitáros társaim. Ahelyett hogy kedvet csinálnátok a gitározáshoz, totál lehúzzátok és valami lehetetlen dolognak állítjátok be. Ez azért így messze nem igaz valljuk be. Ha mindenki így állna hozzá, nem lennének ma olyan neveink, hogy Jimi Hendrix, Eric Clapton, Tommy Emmanuel, B.B. King, George Benson, stb-stb, akik szerintem életükbe nem találkoztak gitártanárral. Most nem azt mondom, hogy a kérdező a következő a névsorban :-) de simán lehet belőle profi gitáros 10-20-30 év alatt, akár tanár nélkül is, ha a tehetsége és a motivációja megvan hozzá. Számos olyan profi zenész mozog ma a művészvilágban, akik nem találkoztak zenetanárral, nem tanultak szolfézst, és viszonylag későn is kezdték. Persze nyilván azért mert tehetségük is megvolt hozzá, de nem tudhatjuk, hogy a kérdezőnek nincs. Ezért butaság majdnem lehetetlennek beállítani.

Szóval kedves kérdező. Ha szereted a zenét (főleg ha sokfélét) akkor a tehetséged, kitartásod, motivációd és a gyakorlással eltöltött időd függvényében akármilyen nagy gitáros is lehet belőled, ebben biztos lehetsz. Ezeken a dolgokon múlik, nem a zenetanáron meg többin. Ettől függetlenül a zenetanár egy nagyon nagy segítség lehet és nagyon jó ha van, de aki azt állítja, hogy anélkül nem lehet belőled nagy gitáros, vagy akár csak egy profi zenész, az hazudik. Rajtad múlik minden.

2012. jún. 6. 14:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Kösdzönöm a válaszokat:) Hát motivációból meg lelkesedésből nincs hiány;)Amugy tényleg sokféle zenét hallgatok és inkább a réggebieket mint pl.: Michael Jackson, Bob Marley, Rolling Stones, Guns n Roses, Jimi Hendrrix , Beatles és ilyenek. :)
2012. jún. 6. 19:58
 13/14 Dani0129 válasza:
én 4 éve álltam neki gitározni. netről simán meg lehet tanulni és zenekarban is nagyon sokat lehet tanulni pl.: már tudok dobolni is egy kicsit
2012. jún. 11. 15:43
 14/14 Perutek válasza:

Egyébként még ezzel is megpróbálkozhatsz, én innen tanultam nagy részt. ;P

[link]

2012. jún. 12. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!