Meg tudok tanulni internetről, (tanár nélkül) gitározni? Nincs még semmi alapom, soha senki semmit meg nem mutatott.
Sikerülhet jól elsajátítani mindent, vagy csak egy nagyon alapszintet érhetek el?
Nemrég kaptam ajándékba egy (használt) gitárt, aminek az egyik húrja el van szakadva, de amúgy is át kéne húroztatnom, mert balkezes vagyok... Pénzünk nincs arra, hogy gitártanárhoz járhassak, de nagyon szeretnék megtanulni, ezért akartam megkérdezni, hogy van-e értelme áthúroztatni, vagy hiába, mert internetről úgysem tanulok meg...
Tudom, hogy keszekusza a fogalmazásmódom, kérlek ne kössetek belém, mert nem értek én még ehhez, s jobb szavakat nem találtam.:)
A válaszokat előre is köszi! 14/L
ez csak rajtad múlik. ha sokat gyakorolsz akkor biztos hogy meg fogsz tanulni magadtól is, erre már több példát is láttam. Persze nem baj ha ismersz valakit aki már tud és alapokat meg tud mutatni, de nem feltétlenül kell.
a húrozásról pedig: NE balkézre húroztasd! én egy balkezes basszeros vagyok a bátyám balkezes szólógitáros, mindketten jobb kézzel játszunk és nagyon sok balkezes is. Ennek a legfőbb oka az, hogy baromi ritka és drága a balkezes gitár. Tehtá a legtöbb gitáron nem fogsz tudni majd játszani. Tumom hogy nem áll kézre az elején, de ez néhány hét alatt el fog múlni, hidd el!
Meg lehet tanulni internetről is, neten van rengeteg videó, ami azért majdnem olyan mint egy tanár.
A probléma az, hogy ha valamit rosszul csinálsz azt senki nem fogja észrevenni és időben szólni, hogy javítsd ki, és ha beléd rögzül később jóval nehezebb lesz kibogozni.
Légyszi írd meg nekem privátban, hogy hol laksz és milyen gitárod van, hátha tudnék neked segíteni.
köszi mindkettőnek:)
első... lehet, hogy akkor csak azt az egy húrt cserélem ki, még nem tudom:D
második... később megírom, mert most nagyon időm sincs és a locsolás miatt el van valahova pakolva a gitár...
de köszi, hogy akarsz segíteni, és ha még mindig fenn áll a segítség, megköszönném:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!