Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyibe kerül egy elektromos...

Mennyibe kerül egy elektromos gitár áthúrolás?

Figyelt kérdés

Balkezes vagyok és neki akarok fogni gitározni.Úgy látom nem éri meg eleve bal kezes gitárt venni, szinte dupla az ára mint a jobbasnak.Ráadásul Humbucker hangszedő kevés baloson van, azok meg kinézetre nem a stilusom.

Külön dijjaznám, ha valaki tudna adni egy "gitár áthúroló" elérhetőséget, Marosvásárhelyen (Erdély)

2012. márc. 18. 00:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

jaaj te :D Azért nem minden így van

balkezes gitár nem sokkal kerül többe, de ha téged nem zavar, hogy a gitár meg van fordítva, akkor semmi akadálya hogy egy jobbost húroztass át. Bár ez gitártól is függ, gondolom elektromos gitárról van szó, ha humbuckerről beszélsz. Elég sokféle gitár van, amelyik szimmetrikus, tehát fel sem tűnik, ha áthúrozod másik kézre, viszont a potméterek akkor nem feltétlen lesznek kéznél (de ehhez is hozzá lehet szokni, lásd: Jimi Hendrix)

Namármost, a gitár áthúrozásáról. Egyedül is meg tudod csinálni, sőt, meg is kell tanulnod, mivel elég gyakran kell áthúrozni, akár 2hetente is, bár az átlag 1-2-3hónap. Nincs más dolgod, mint venni egy csomag húrt, és felhúrozod balkezesre. Erről találhatsz oktatóvideókat a neten. Elsőre talán kínlódás lesz, de pár alkalom után már 10perc az egész.

csak kíváncsiságból, milyen gitárt néztél ki? Mert pl egy jobbos Les Paulon elég nehéz játszani bal kézzel, mert nem tudod beérni a fogólapot. Sajnos ez sok gitárnál így van, hogy a lenti résznél jobban ki van vágva a test, és ha megfordítod, nem éred be a fogólap magasabb fekvéseit (a végét)

És még egy utolsó kérdés, fogtál már gitárt a kezedben? Mindenképp próbáld ki, hogy jobb, vagy bal kézzel lenne-e neked könnyebb pengetni. Bár egy kezdőnél egyik kéz sem áll rá egyből, de próbáld meg, hogy hogy kényelmesebb fognod, mert van több olyan ismerősöm is, akik alapból balkezesek, de a jobbkezes gitár volt nekik kényelmes, hogy a jobb combjukra tegyék, a másikon szinte meg sem állt, és azóta jobbkezes gitáron játszanak, szóval ha úgy is kényelmes, akkor semmi hátrányod nem lesz, ha balkezesként jobb kezesen gitározol:)

2012. márc. 18. 00:17
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, elektromos, azt elfelejtettem irni.

először kinéztem egy Stagg S250 BK -t, de nem Humbucker hangszedő van rajta, úgy, hogy inkább nem sajnálom a pénzt 1 ilyenre:

[link]

kb 10,000 Ft-vel több:)

az utóbbit átlehet húrolni?láttam 1-2 videót én is, de igy mivel ezt gyakrabban meg kell tenni, jobb ha megtanulom.

Igen, fogtam gitárt a kezembe, jobbal sehogy se jön össze.

2012. márc. 18. 00:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez egy remek gitár kezdéshez:) Ha már fogtál, és nem jó jobb kézzel, akkor valóban balkezessel érdemes próbálkoznod. Át lehet húrozni ezt is, csak akkor a potméterek nem a gitár alján lesznek, kéznél, hanem a felsőbb részén, illetve a tremolókar ( a húrlábnál a kiálló kis kar) nem a húrok alatt lesz, hanem fölötte. Meg ugye itt is a test úgy van kivágva, hogy ha valami magasat játszol, könnyebben hozzáférj, és ha megfordítod, akkor ott kevesebb helyed lesz. Ennyi hátránya lesz, de mint mondtam, Jimi Hendrix is jobbkezes gitárt fordított meg, és ő is pont Stratocasteren játszott, és neki sem okoztt problémát, elég szépen szólózott, szóval szerintem ehhez hozzászoksz, és nem lesz vele gondod.

Egyébként ez a gitár sokkal jobb, mint egy Stagg, úgyhogy jó választás, és ebben a szériában nincs is balkezes, csak a drágábbak közül, szóval ha ennyit költesz rá, akkor szerintem ez a legjobb megoldás, amit te leírtál. Szoktam még javasolni a használt hangszert, de használt balkezes stratokból is csak drágább szériák vannak

de azért ha valakinek más a véleménye, ossza meg :D

2012. márc. 18. 00:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Azért emlitsük meg, hogy Jimi Hendrix egy lángtehetség volt:)

Igy nem tünik nagy hátránynak, majd hozzá szokok.

Még 1 kérdés, kerestem videókat, viszont csak akusztikus gitárra való utasitásokat kaptam.Ugyanúgy működik elektromoson is?

2012. márc. 18. 00:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet, nem egyedül kellene áthúroznod, mert meg kéne fordítani a felső nyerget is (az a kis műanyag vagy csont cucc amivel a nyak végződik), szóval a stratocastereken ilyen becsúsztathatós van amit ha így "szűz" kézzel kezdessz kipiszkágatni a helyéről akkor tönkremehet a fa is.
2012. márc. 18. 14:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Arra jutottam, hogy majd megkérek valakit...van 1 haveromnak gitártanárja, ő lehetőleg ért hozzá,+ még van 1-2 ember, aki lehet ért hozzá.
2012. márc. 18. 21:35
 7/7 Shazeen ***** válasza:
Nézz körül Cort márkák között ott ugyanaz az ára a balkezes és a jobbkezes hangszereknek. De ha gondolod nekem van egy balkezes Humbucker single coil Humbucker Ibanez GRG170BKL gitárom tokkal együtt viheted 31000 forintért! Adok hozzá Elixir húrokat is.
2012. márc. 20. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!