Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Green Day igazi punk zenekar?

A Green Day igazi punk zenekar?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy punk zenekar és a zenéjük alapján is az, de valahogy nekem mégsem tűnik hitelesnek. Az én korosztályom csak azért hallgatja, mert divat, de nekem jelent valamit a zenéjük és a szövegeiknek is van mondanivalója. Én nem vagyok punk, de jobban érezném magam, ha valami olyanban hinnék ami valódi.
2012. márc. 17. 11:11
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Punk-Rock-ot játszanak
2012. dec. 1. 15:07
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

A Green Day punk zenekar. Lehet, hogy a hangzásuk már nem olyan, mint anno a Dookie korszakban. De a szövegeikben végig ott van a punk. A lázadás, az ellentmondás, a parti, a szex, a drog és minden egyéb. És őket nem érdekli, hogy ki mit gondol róluk, mert azt csinálnak, amit csak akarnak, amikor csak akarnak. És ebbe az is beletartozik, hogy más a hangzásuk is. Mert letettek anno egy szabályt hangzásterén, és ezt megszegték, ami igencsak nagy punk dolognak számít. Megszegték, mert nem akarnak szabályok szerint élni, vagy hogy más emberek véleménye, szabályai meggátolják őket. EZ PUNK. A számaik valóban kb. 4-5 akkordból állnak és nem túl nehéz szólókból, de KÖNYÖRGÖM! Az összes punk szám ebből áll. Valóban hangzás terén bele vittek némi popot, de az ember nem játszhat 25 éven keresztül csak ska punkot. Másik pedig: Divatzene? A NAGY FASZT! 1 kezemen megtudnám számolni, hogy hányszor látok manapság Green Dayt a tv-ben, vagy hallok a rádióban, nem mint 2004-ben. Most van ez az új szám a Kill The DJ, amire mindenki hú de pipa, de a szöveget nem figyelik, ami a legfontosabb a Green Dayben. Végig a mai divatzene ellen szól, még a videó is. Manapság semmit nem lehet divatzenének nevezni, ami rock, szóval csak szépen fogja be a pofáját, aki azt mondja a Green Dayről, hogy eladta magát, csak mert ők kezdtek valamit is az életükkel. Konkrétan visszahozták anno a punkot a köztudatba. Anno még az emberek nagy része nem is hallott a punkról. Aztán miután a Green Day elősegítette ezt a műfajt, szépen sorjában megjelent a többi punk zenekar is a rádióban. Az előtt sosem lehetett hallani Minor Threat-et, Bad Religiont a rádióban. És 2004-ben sem voltak divatzene. Egyszerűen 2004-ben Amerika elbaszott mindent, és a Green Day szövegeiben, az emberek megtaláltak azt amit kerestek. Az ellentmondást. Valószínűleg, ha a szövegeik semmit mondóak lettek volna, senkit sem érdekeltek volna, nem mint manapság, a dubsteppel, ami még csak arra sem méltatja, hogy szöveg legyen benne. Ennyi röviden. Számomra a Green Day ezért punk.

-Egy GD fan

2012. dec. 2. 23:32
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólóval értek egyet!
2012. dec. 21. 17:58
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg csak az fikázza a Green Day-t, aki alig tud róluk valamit. Attól még hogy nem annyira underground, hogy csak a szomszéd Janika hallgatja, még nem lesz divatzene.

Sajnos tapasztalatból mondom. :( Mert én régen fikáztam, mert valami nagyon agykapacitással rendelkező emberek lepózerezték, meg nem is hallgattam "mert hogy azok milyen pózerek". De aztán egyre csak MINDENT lepózereztek, összezavarodtam és itt lett elegem. És sz*rok bele, azt hallgatok amit akarok. Csak kicsit érettebbnek kellett lennem, hogy ezt felfogjam. De a Green Day nagyon is jó, és ma már az egyik kedvenc együttesem. :)

2013. jan. 3. 00:21
 35/37 anonim válasza:
100%
pop-punk-rock zenekar, a szövegeikben pedig valóban ott van a punk.
2013. márc. 7. 19:37
 36/37 anonim válasza:

Ilyen béna érvekhez mint amiket az első három oldalon felhoztak eddig még egyszer sem volt szerencsém ,főleg a 3.oldalt elnézve aminek enyhén szólva is , üres provokálás szaga van.

" Hát nem is tudom, nekem nem tűnik punk-nak. Mondjuk annyira nem ismerek punk zenéket, de valahogy nem nagyon tűnik úgy. "

Egymást érik az ellentmondásaid , ha valamit nem ismersz akkor viszonyítási alapod sem lehet , a "divatzene" mint érved szintén nem állja meg a helyét , valamelyik kérdésnél felsoroltad a kedvenceid , nos elmondanám , hogy azokat ugyanúgy (sőt még többet) adta a tévé és a rádió , legfeljebb te még nem éltél akkor ,ezzel a mentalitással meg kb azokat is ugyanígy lehetne utálni. Ez a felfogás , hogy minden amit egyszer-kétszer adnak ott az semmirevaló és divatzene pont ugyanannyira elvakult mint amikor pár diszkós csúfolja a rockzenét meg a rockereket.

" Sokan belájkolják facebook-on, anélkül, hogy tudnák, kik azok... Innentől kezdve szerintem divatzene. Aztán valami idióta azt mondja, hogy punk zenekar, vagy, hogy rock... És itt eldől a punkokról és rockerekről alkotott vélemény. Szééép... Pop-punk? Pop-rock? Ami egyszerre pop, az hogy lehet igazi punk, vagy igazi rock? Ha most valakinek megsértem az ízlését, akkor bocs, de egy szánalom ez a Green Day. És az összes hasonló "

Mint ahogy korábban írtad "nem is nagyon ismered" , így pedig abszolút elfogadhatatlan az érvelésed. Úgy beszélsz mintha ez az ismertség nélküli lájkolás csak a Green Day-re lenne igaz pedig közel sincs így , a facebookból meg nem is érdemes kiindulni , mert ahhoz , hogy egy együttesről véleményt alkossunk , ahhoz az nem mérvadó.

Nos , hangzás terén újabban egy kevés poppal színesítik a zenéjüket , viszont a lényeg a dalszövegeken marad amik változatlanul szókimondóak , persze minek mondom úgyse ismered.

" klau13 (vagy mi a r*k): A green day nem szánalom és nem divatzene te retardált. Látszik hogy 13 éves kis tudatlan p*csa vagy. A divatzenéhez semmi köze nincs s a gd-nek, egy zenéjüket se adják se a rádióban a tévében meg pláne nem. Annyiban van igazad (semmi másban) hogy nem punk. Idióta!"

A személyeskedés nem helyettesíti az érveket.

" 1. "fajtánk" nem néz tévét.

2. tudok valami olyat róluk, amit te nem. azt, hogy zeneileg mit tartalmaz. ÉS SEMMIT! :D kérdezz meg zenész ismerőst, mi a véleménye róla, azt fogja mondani, hogy ez egy szar. de ha egy dalszövegírót megkérdezel, akkor ő meg a dalszövegről fogja azt mondani, hogy ez egy szar. ilyet mindenki tud, adjatok fél órát meg egy gitárt, és jobbat összehozok. de akkor ezekszerint a véleményünk azért különbözik, mert más szemszögből nézzük a dolgokat. szóval ne hisztizz légyszíves :D én pl nem értek a filmekhez, van ami tetszik, van ami nem, egy szakértő lehet azt mondaná a kedvenc filmjeimre, hogy azok pont igénytelen semmilyen filmek, de nekem az tetszik (egyébként nem így van, filmek terén is jó az ízlésem). Pl egy színész azt fogja mondani a barátok köztre, hogy az egy rakás fos. és így is van, de attólmég az a 2millió ember aki naponta nézi, nembiztos, hogy hülye, és nem is őket szidja senki, de attól még maga a sorozat gagyi.

Te pedig valószínűleg csak a tv-ből meríted a kultúrát: Linkin Park-ot , Guns'N Roses-t, Limp Bizkit

ezekről is tudnék írni sokat, bár még ígyis mindegyik jobb mint a Green Day. (bár a Limp Bizkit énekese nagyon gáz).

Ne ítéld el azokat, akik nem az mtvtől importálják az ízlésüket.

a piros kéz meg a ti fajtátok "visszavágása", azért van az összes kommentem lepontozva :D

ui: 18évesen legyél már egy kicsit férfi, ne ilyen kis nyikhaj:)"

Nos , a 25-ös válaszolónál azért sokkal jobban is lelehetett volna írni mindezt , de ezt most hagyjuk. Viszont amit te írsz az kb azonos klau13 ismertség nélküli "véleményével". Egy punk zenekarnál nem kritérium , hogy a zenéjük összetett legyen , elég meghallgatni a régi punkegyütteseket és igazolva is látom ezen kijelentésemet. A filmes párhuzamod jó nagy sületlenség , ugyanúgy egymást érik benne az ellentmondások mint klau dumájában. Biztosan ismered az összes válaszolót , azért tudod ilyen jól, hogy honnan importálják az ízlésüket. Akiket én ismerek nem is néznek tévét , így elég bajosan merítenék onnét a kultúrát. Az életkorral való dobálózással vegyített szándékos provokálás semmivel se érettebb magatartás mint lepontozni a másikat.

" nem úgy volt, hogy nem írogatsz?:D ha nem érdekel a véleményem, ne rinyálj, meg ne pontozz le mindent, és akkor nincs gond :D én meg értek a zenéhez, és meg tudom különböztetni az olcsó gagyi szart a jótól. akár tetszik, akár nem :D kérdezz meg egy zenészt, hogy igényes zene-e, azt fogja mondani, hogy nem."

Ha ebből indulnánk ki , akkor ezt a többi punkegyüttesre is lehetne mondani , mert nem bonyolultabb azoknak a zenéje sem. Egyébként miért kéne hitelt adni egy magát zenésznek valló véleményére ? Már régen rossz , ha nincs saját véleményük és máséból próbálják eldönteni hogy mi a jó.

" de most akkor meg akarsz győzni, hogy márpedig az igazi jó zene? itt van másik három zenész véleménye:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__3535729-a-gr..

muhahaha. és most akkor még mindig mi vagyunk a hülyék? :D "

Szerintem csak azt próbálták elérni , hogy a saját szubjektív véleményedet ne próbáld objektívnek beállítani , valamint , hogy ne állíts valótlanságokat olyanokról amiket nem is ismersz. Annál a kérdésnél amit kiírtál a 31. válasz az enyém. Annak idején valahogy először azt a kérdést találtam meg:D Leírtam már akkor , hogy a Green Day-nél is - mint ahogyan a többi punk-rock együttes esetében is - a gondolkodásmód és az életérzés a meghatározó , ahhoz pedig nem kell , hogy a zene 50 akkordból álljon , elég jó szöveg hozzá.

2015. febr. 4. 15:20
 37/37 anonim ***** válasza:

Green Day: a kategóriáján belül egy nagyon jó együttes.

Lázadoz(gat)nak, kifejez(get)nek, gyártják a dallamos számokat, csinálják a showműsort, kaszálják a zsét.

Erre találták ki a "pop punk" címkét.

Nincs ezzel semmi baj, manapság is nagyon szívesen hallgatom őket.

2015. febr. 6. 02:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!