Milyen elektromos gitárt vegyek?
Teljesen kezdő vagyok, szeretnék megtanulni gitározni. Milyen gitárt ajánlanátok, ami nem túl drága? És miket kéne pluszba vennem (erősítő stb.)?
Leginkább rock zenét játszanék rajta.
minek új gitárt venni, amikor még konkrét elképzelés sincs?
Én a gitarshop.hu-t ajánlom, használt cuccokat 2/3ad vagy féláron megkapod.
Nemrég pl egy 180ezres jacksont árult a srác 60ért, mert sürgős volt neki a pénz. És azért egy olyan gitár már tényleg lehagyja a cort és a soundstation gitárokat :D
Így van! Használtan is lehet venni egész jó állapotú gitárokat.. Szerintem elég neked egy sima stratocaster alakú gitár, amin megtanulod a skálákat, akkordokat, és persze az általad kedvelt zenét eljátszani:).. szoval megtanulsz rajta játszani, és ha pár év után úgy döntesz hogy valóban érdekel a gitározás, akkor veszel újonnan, egy jó hangszert.
Erősítőhöz csak annyit hogy azt is lehet jót venni használtan, én is úgy vettem nagyon olcsón, nagyon jót:D Ha mindent szeretnél játszani akkor Line 6 Spider IV 15Wattos erősítőt vegyél, vagy Roland Cube 15XL-t. Ezek viszont elég drágák viszont k*rva jók :D Szerintem mivel kezdő vagy elég lesz neked olyan 10 - 15 wattos erősítő, mindenképp olyat vegyél amin van olyan poti hogy: low, mid, high, esetleg reverb (de ez nem szükséges). ja és tudj rajta váltani a Clean és az Overdrive csatorna között. Rock-ra elég lesz az erősítő torzítója, viszont metálra már nem igazán. De esetleg vehetsz hozzá egy olcsó multieffektet, aztán zúzhatsz:D
Ja és ha használtan fogsz vásárolni, mindenképp kérj meg valakit aki ért a gitárhoz, persze ha van ilyen ismerősöd, hogy segítsen neked kiválasztani, megnézni, esetleg letesztelni a hangszert, hogy nehogy rádsóznak valami gagyi sz*rt :)
Remélem segítettem!
Előző vagyok:
elfelejtettem hogy a Low = Bass , és a High = Treble
:)
Köszi a válaszokat:)
14, körülnéztem az oldalon, és tényleg jobb áron vannak a gitárok, mint máshol.
Sajnos nincs olyan ismerősöm, aki értene gitárokhoz, ezért is kérdeztem meg itt. Nem fontos, hogy új legyen, a lényeg, hogy jó minősége legyen.
15:16-os vagyok
A minősége teljesen mindegy, ha kezdő vagy. Olcsón úgysem fogsz jó minőségű gitárt találni, ami profi gitár. Én még mindig kitartok az mellett hogy vegyél egy olcsó gitárt, meg egy olcsó erősítőt, és gyakorolj sokat. skálákat, akkordokat, meg mindent. Aztán ha komolyan gondolod a gitározást, akkor vehetsz egy közepes szintű gitárt, és egy normális erősítőt.
Amúgy meg a "szeretnék megtanulni gitározni" nem abból áll, hogy megtanulom a kedvenc számomat eljátszani, hanem abból hogy tudsz pl improvizálni, satöbbi..
Ha van pénze, szerintem akkor sem kéne eldobnia, mert most érted.. megvesz egy profi gitárt, de minek ha játszani nem tud rajta. vagy egy hét után megunja, mivel a gitározás nem abból áll hogy betanulok egy halom számot aztán tudok gitározni. Ha GITÁROZNI akarsz akkor elengedhetetlen a skálázás, amit sokáig kell gyakorolni, mellesleg k*rvára unalmas :) ezt saját tapasztalatból mondom..
És feltételezem hogy a kérdező nem milliomos, mivel ha az lenne, akkor rég rákeresett volna a kedvenc gitárosa felszerelésére, és felvásárolta volna. :)))
Csak őt szeretném megóvni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!