Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdő gitáros milyen gitárt...

Kezdő gitáros milyen gitárt vegyek?

Figyelt kérdés

24 éves koromra elhatároztam, megvalósítok valamit gyerekkori terveimből és megtanulok gitározni.

Mindenképpen elektromos gitáron szeretnék megtanulni, semmilyen gyakorlatom nincsen benne.

A kérdésem az lenne, szerintetek milyen gitárt, erősítőt,hangolót, esetleg torzítót érdemes vásárolnom, ahhoz hogy megtehessem az első lépéseket?

Megközelítőleg első nekifutásra 50ezer forintot szánnék ezen célra, a többi attól függ, mennyire is fog menni.

Keményebb rock zenét, metált szeretnék majd játszani.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

2012. márc. 10. 13:16
 1/10 anonim ***** válasza:
44%

Hali

Én is most szeretnék elkezdeni gitározni, és kis kérdezősködés után leginkább ezt a szettet ajánlották.

Azt mondják könnyű megtanulni és hogy ez nagyon jó gitár rock/metálra.

[link]

Remélem segítettem

2012. márc. 10. 14:19
 2/10 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a gyors válaszod. Egyik ismerősöm is azt ajánlotta, hogy ha ebben a stílusban keresek akkor Cort, mert minden árfekvésben jók. Bár azt is hallottam, hogy tremolóst csak abban az esetben vegyek, ha nem félek, hogy mindíg újra kell hangolnom, és ha hangszínt akarok váltogatni, s ez szerinte egy kezdőnek nem túl jó.

De szimpatikus ez a szett, köszönöm.

2012. márc. 10. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
az Elsőnek és Neked- nem tom ki ajánlott Nektek szettet, de az jó nagy marha lehetett. nem érdemes szettben gitárt venni, hanem jobb ha külön veszed meg őket. a szettben linkelt erősítő elég khmm sz.ar. a gitár jó, de a tremolózást felejtsd el. a többbi rész is elég ratyi. többet értek, ha külön veszitek meg őket.
2012. márc. 11. 13:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem, ezt is jó tudni, köszönöm a segítséged.
2012. márc. 11. 14:01
 5/10 anonim válasza:
100%

Cortokat csak ajánlani tudom.

G200-sal kezdtem anno pár éve nagyon szerettem jókis gitár mai napig megvan.Szettet szerintem sem érdemes venni.Erősítőben pedig ha nincs sok pénzed ajánlani tudom a Condrad nevű bolt erősítőit, elfogadhatóak egy kezdőnek:) [link]

2012. márc. 11. 15:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget.
2012. márc. 11. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha még nem fogtál a kezedben gitárt, akkor ajánlom, hogy először még csak egy olcsóbb nylon húros gitárt vegyél.

Hangolóval megúszod 20-22-ből. A maradék 30-at félreteszed és ha bejön akkor kicsit spórolsz aztán veszel egy komolyabbat! Szerintem egy zenész számára jó ha van egy kis akusztikus gitárja, mert az tábortüzeknél mindíg jól jön! :)

Viszont, ha még is elektromosat veszel akkor kerüld a tremolósakat. Figyeld, hogy be lehessen hangolni és egyenes legyen a nyaka. Itt még annyira ne nézd a márkát, inkább csak a játszhatóságot.

2012. ápr. 25. 17:08
 8/10 anonim ***** válasza:

utolsó

a kérdező valszeg már réges rég megvette a gitárját. másrészt minek vegyen nylon húrosat? azzal játsszon metalicát? semmi értelme nylonosat venni kezdésre, hacsak nem klasszikus zenével akar foglalkozni az ember.

2012. ápr. 26. 14:07
 9/10 anonim ***** válasza:
51%

Lehet, hogy már megvette, nem figyeltem a dátumot! Viszont, ha az ember életében nem fogott még a kezében gitárt nem kell rögtön 50ezret rászánni, mivel nem egy emberrel találkoztam már aki pár hét után megunta... aztán így nem bukik az egészen annyit..

Továbbá azért egy kezdő nem master of puppets szólóval fogja kezdeni a tanulmányait. Tehát arra, hogy megtanulja az alap skálákat, akkordokat és megtapasztalja, hogy miylen is gitáron játszani teljesen elég egy olcsóbb gitár is.

2012. máj. 4. 14:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Továbbá klasszikus gitáron nem csak klasszikus zenét lehet játszani! :)

El lehet azon is játszani bármit! Persze nem azzal a hangzással mint mondjuk egy elektromoson....

2012. máj. 4. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!