Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kell pengetni egy gitárt?

Hogyan kell pengetni egy gitárt?

Figyelt kérdés
Amikor lefogok egy húrt és megpengetem, akkor nincs szép hangja, el se tudom mondani, milyen. Az egyik barátnőm a dob hangjához hasonlította xD szomszédunk egy kicsit ért hozzá és neki rendesen szólt, úgyhogy szerintem vagy rosszul fogom le, vagy rosszul pengetem (és szerintem az utóbbi valószínűbb). Leírnátok nagyon részletesen, hogy hogy kell pengetni? Ma kezdtem próbálgatni és egyáltalán nem értek hozzá. Egyébként klasszikus gitárom van.
2012. jan. 1. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elmondanám hogy kell, de elöszőr azt szeretném tudni hogy használsz-e pengetőt hozzá?
2012. jan. 1. 20:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem, nincs pengetőm.
2012. jan. 1. 20:38
 3/12 anonim ***** válasza:

ha majd később szeretnél elektromos gitárt akkor annak nélkülönözhetetlen a pengető anélkűl szart se fog érni, viszont van hátránya is a pengetőnek.

szerintem előbb a kéz és gitártartást kéne megbeszélnünk mert azis fontos.

2012. jan. 1. 20:46
 4/12 A kérdező kommentje:
A kéz- és a gitártartásról találtam cikkeket, szerintem az rendben van :)
2012. jan. 1. 20:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem elég erősen fogod le a húrokat,nekem is ez a bajom.Azt hittem elég erősen csinálom,de barátnőm oda nyomta úgy az ujjam ahogy kéne és az rohadtul fájt és tök más hangja is volt,azt mondta,hogy majd megszokja az ujjam és természetes lesz utánna!pengetni szerintem mindenki tud,azzal nem lehet bajod,bár nem tudom :'D
2012. jan. 1. 20:55
 6/12 WorfHadnagy ***** válasza:
Vagy gyengén fogod le, vagy a bundok közti fémcsíkokat fogod. Nekem is iszonyatos inkvizítor hangja van, ha kicsúszik az ujjam, azt' a fém izét fogom). :-D
2012. jan. 1. 21:00
 7/12 anonim ***** válasza:

szóval vagy rosszul fogod vagy rosszul pengeted rájövünk melyik a probláma, de talán lehet mindkettő.

Akkor kezdjük:

[link]

[link]

az érintőket más néven bundnak is szokták hívni.

Ügyelj arra, hogy ne az érintőnél próbáld lefogni a hangot, mert nem fog szólni.

=Érintőt tilos lefogni!

Kép róla:

[link]

2012. jan. 1. 21:01
 8/12 WorfHadnagy ***** válasza:
Ja, és amelyik kezeddel pengetsz, egy darabig hosszabbra kell növesztened a körmöd, a másikon meg le kell vágni. A pengetést én úgy tanultam, hogy lefele mutatóujjal, fölfele hüvelykujjal kell, sz'al úgy kell állnia a kezednek, mintha csettintenél, vagy mi, nem tudom így elmagyarázni. :-D
2012. jan. 1. 21:03
 9/12 A kérdező kommentje:

Akkor szerintem nem fogom le elég erősen, mert most próbáltam még erősebben lefogni és sikerült normális hangot kicsikarnom, de még mindig bizsereg az ujjbegyem :D

Nagyon köszi mindenkinek, szerintem így már jó lesz, csak meg kell szoknom :D Örök hálám!

2012. jan. 1. 21:05
 10/12 WorfHadnagy ***** válasza:
Az első időszakban bizseregni fog, később megkeményedik az ujjaid végén a bőr és nem lesz olyan szörnyű. Nálam is van, ha pl. két hétig nem csörömpölök, utána azt hiszem, leszakad a kezem...:-D
2012. jan. 1. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!