Honnan lehet tudni egy adott dalnál hogy hogyan kell pengetni a gitárt?
Sziasztok!Kezdő gitáros vagyok már jól mennek az akkordok meg minden de nem tudom rájönni hogy honnan lehet rájönni hogy hogyan kell pengetni a gitárt egy dalnál.Van erre valami technika?Mert egyik kottánál sem meg seholsem írják le hogy kell pengetni vagy hogy hogyan kell rájönni.Tudnátok nekem segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
keress gitár tabokat, ott gyakran mutatják, milyen bundoknál kell lefogni ;)
amúgy ha tudod, hogy melyik húr milyen ábécés hang és tisztában vagy vele hogy 1 bund fél hangot jelöl (bund az a csík a gitárod nyakán keresztben) akkor a legegyszerűbb módszer, hogy úgy próbáld lefogni hogy közel maradj a gitár végéhez
menj fel a www.ultimate-guitar.com -ra.beirod a keresőbe a szám címét és kiad egy csómó változatot ahhoz a dalhoz,általában azokat válaszd amelyiket a legjobbnak értékelték.A cím mellett oda van írva hogy milyen fajta lehet TAB,CHORDS,VIDEO LESSON,Példa a tabhoz:
E-5-3--2-1--
H---4-6-----
G-----------
D-----------
A-----------
E-----------
a hat sor a hat húrt jelenti a számok hogy hanyas bundnál kell lefogni a húrt.ha egymás alatt két szám van akkor egyszerre kell pengetni.mi nél több kötöjel van egymás után annál nagyobb a szünet.
CHORDS:levan írva a szöveg és fölötte hogy melyik akkordot kell lefognod.ezzel az a baj hogy a ritmust nem adja meg.youtubon nézd meg az adott dalt és próbáld kikövetkeztetni a ritmust.
VIDEO LESSON:videóban magyarázza el hogy hogyan kell játszani az adott dalt.(angolul)
Ha kérdésed van írj:riska222@citromail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!