Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárt milyen ütemben szokták...

Gitárt milyen ütemben szokták pengetni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez egy kicsit bugyuta kérdés. Arra gondolok, amikor valamilyen éneklős számot kísérnek, és ugye oda vannak írva az akkordok (én így próbálok gitározni, meg megyeget is), de nem tudom, hogy azt milyen ütemben kéne pengetni. Cska "lehúzom" és kész? Mert akkor maradnak lyukak meg stb.
2010. febr. 23. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
sztem hallgasd meg azt a dalt amelyiket játszod , és onnan probál koppintani x)
2010. febr. 23. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Most akartam volna énis kiírni ezt a kérdést.:D
2010. febr. 23. 18:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát csak nincs meg:) Vagyis ez igazából egy zongorás szám, de megvannak az akkordjai, amire rá lehet énekelni:) és én nem találom gitárral, csak bontásban, ezek meg ugye akkordok.
2010. febr. 23. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nézd meg, hogy a kotta alján írja-e azt, hogy hogy kel pengetni. Pl: fel-le szünet le

Próbáld a pengetést a ritmushoz igazítani, ne csak a le-le pengetést alkalmazd, próbáld ki. Ezt így leírni elég nehéz, nézz meg a jutyubonxD pár videót, ott ellesheted a pengetéseket :D:D:D

2010. febr. 23. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi 3. :)
2010. febr. 24. 13:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, ha ezzel megbántalak/elkeserítelek, de ha nem tudsz magadtól kitalálni egy jól hangzó ritmikát, akkor talán nem kéne erőltetni a zenélést. Ennyi zenei érzéke az emberek nagyon nagy többségének ugyanis alapból van.
2010. febr. 24. 23:44
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Utolsónak is, bizonyára igazad van:)

De én én úgy gondolom, hogy az életben minden tanulható, így ez is. Szerintem az életben minden (a vele született ritmusérzék is) sem veleszületett, maximum tudat alatt elsajátított. Pl. sokat hallott gitárzenét, akár rádióból, kedvtelésből, iskolából, és megmaradtak benne ezek a dolgok, és ösztönösen érzi, hogy mit hogy kell. De ez is tanult dolog. És ha az elméletem helyes, én is meg tudom tanulni. És tudom, hogy egy idő után úgyis jön majd magától. A dolgok már csak ilyenek. Nem szeretnék gitárvirtuóz lenni, sem együttesben zenélni. Cska a magam szórkakoztatására.

2010. febr. 27. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!