Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Későn kezdtem gitározni vagy...

Későn kezdtem gitározni vagy mi? (többi lent)

Figyelt kérdés
13 évesen kezdtem gitározni most 16 vagyok és az az egyetlen álmom hogy a nagyszinpadon állhassak, de mindenki azt mondja hogy túl későn kezdtem ahhoz hogy meglegyen a megfelelő tudásom hozzá (és nem az egom nő ha azt mondom hogy jol tudok gitározni). Szerintetek van esélyem vagy adjam fel az egyetlen álmomat?
2011. dec. 5. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:
egy frászt késő. igaz én klasszikus zenéről beszélek, de 15 évesen kezdtem, 18 évesen már álltam színpadon egyedül. és mehettem volna konzervatóriumba is, ha nem vagyok lusta sz4r alak. :)
2011. dec. 5. 09:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit akarsz. Manapság négy akkord ismeretében is színpadra állhatsz, ha van egy jó menedzsered.

Valóban kicsit későn kezdted, de ha rászánsz minimum napi 4-5 órát a gyakorlásra, akkor egész elfogadható szintre eljuthatsz mire érettségizel. Utána érdemes konziba menni, azt nem nagy cucc megcsinálni, ha egy minimális tehetséged van, csak arra jó, hogy mivel más dolgod nincs, a gyakorlásra lesz időd és energiád kb. hat órát szánni egy nap. Na jó, meg megtanulod azokat az elméleti alapokat, amik ahhoz kellenek, hogy tényleg bármit le tudj játszani.

Jó példa erre egy húrszakadás, ha csak azt gyakorlod be, hogy kell egymás után lefogni a húrokat, akkor egy szakadásnál meghaltál. Ha viszont érted az elméletet, 5, netán 4 húron is végig tudod játszani a koncertet.

Tulajdonképpen a lényeg a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás :)

2011. dec. 5. 10:08
 3/4 anonim ***** válasza:

En az elozovel vitatkpznek!

A lenyeg nem a gyakorlason van, de persze azon is.

Szerintem a legfontosabb, hogy ez legyen az eletcelod, ez szeresd legjobban csinalni az eletedben! Akkor viheted valamire.

A 2. a muveszlelek, hogy ki tudd fejezni az erzeseidet a gitaron es ehhez kell a gyakorlas, hogy ezeket az erzeseket le tudd jatszani;)

De persze mindegyik nagyon fontos!

Na, sok sikert;)

2011. dec. 5. 17:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Nézd ez nem így működik.

A gitártudás inkább fordított arányosságban van a színpadok méretével, főleg itthon.

Menj el egy tankcsapda koncertre a szigetre, 3 akkordos nótáknál is ezrek csápolnak, majd menj el valami technikás jazzkoncertre, lesz vagy 15 ember az apró klubban.

Feladni meg nem kell semmit, miért kéne?

Zenélni az egyik legjobb dolog, kis színpadon 15 embernek, vagy nagyszínpadon 15 ezernek, olymindegy.

Megélni nem fogsz belőle itthon, ebben biztos lehetsz, szóval azért ne főhivatásnak válaszd...

2011. dec. 5. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!