Eurovíziós dalfesztivál 2011. Kinek mi a véleménye az eredménnyel kapcsolatban?
Én ezt gondolom:
Oké, hogy nyert Azerbajdzsán, hiszen a szerelem egy olyan univerzális téma, ami úgy látszik még mindig képes elnyerni sokak tetszését.
Rendben van, hogy Magyarország 22. lett, hiszen a szavazás lényegében úgy alakul, hogy melyik országnak melyik a szomszédja, és kivel van barátságban (mi egyedül a finnektől kaptunk 12 pontot, ha jól rémlik).
De 2. MIÉRT Olaszország? Annak az embernek nincs énekhangja! Az egész dal lényegében beszélgetés, a magas hangoknál meg macskanyávogáshoz tudnám hasonlítani.
3. Svédország? Egy olyan dallal amit ez a tenyérbemászó képű, magát menőnek gondoló srác adott elő? Popular? Népszerű? Egy ilyen dal komolyan harmadik lehet egy ilyen mezőnyben?
Olaszországot és Svédországot a 24-25. helyre vártam.
Mi a helyzet a 25.-kel, Svájccal? Szép lány, szép dal, szép ének... Ausztria hol marad? És Észtország? És még sorolhatnám. A fülbemászó, minőségi dalok hol végeztek? Ez katasztrófa.
Hát most eldöntöttem, hogy soha többé nem fogom nézni, semmilyen magyar induló kedvéért sem, az Euróbarizós Dalfesztivált. Ennyi pont elég is volt belőle.
Sajnálom, ha valakit megbántottam az írásommal, csak fel vagyok háborodva, úgyhogy akinek kedvence Olaszország és Svédország, azok ne haragudjanak.
Gyomorforgató,undoritó, gusztustalan hányinger az egész..Egyeltalán nem a dalokról szól a verseny , hanem arról, hogy a "barát-országok" egymásra szavazgatnak...
Ha már barát országok..nem hiszem el hogy a lengyelektől 1 pontot se kaptunk.Lengyel-magyar két jó barát..aha, persze..A finnek viszont nagyon aranyosak voltak..Ennyi vigasz legalább van.
Nekem az azeriekkel nincs bajom, tetszett a dal, és a végén már ugy voltam vele, mindegy ki nyer csak a svéd vagy az ír FOS ne nyerjen.De a legjobb dalok alig kaptak pontokat..pl. Észtország is esélyes volt, mégis utolsó előtti lett.Vicc az egész.
Én fel vagyok háborodva. A svájci dal pl. nekem a kedvencem volt, na és amit Wolf Katival műveltek... Finnország nagyon meglepett, és ezúton is nagyon hálás vagyok nekik, pláne, hogy mi megköszöntük egy szép, nagy 0-ással, de hogy a lengyelektől, és szlovákiai magyaroktól, és a németektől 0, azaz NULLA pontot kaptunk, az egyszerűen felháborított. Miután valami idióta német rádióban az 1., azaz ELSŐ helyen végeztünk, nem gondoltam volna, a szlovákiai magyarokról dettó megvan a véleményem, úgy ahogy a lengyel barátainkról is...
De ezzel nem is lenne semmi baj, ha a többi ország nem úgy szavazna, hogy ki legjobb barátja, egyedül Magyarország az, aki tényleg szakmai alapon voksol.
Teljesen egyetértek kedves kérdező.
Nekem a grúz, osztrák, svájci dalok tetszettek a mienk mellett.
1. Minden évben ugyanazt állapítom meg, nem számít, mennyire jó egy dal, úgyis mindenki a szomszédjára, komájára szavaz, a zsűri meg politikailag azt is felülbírálja.
2. Nekünk csak a finn komáink vannak, de rájuk mindig számíthatunk.
3. Az Egyesült Királysag miért kapott egyáltalán pontot? Azt a dalt élőben is tudni kell előadni - mondjuk a sok gépi hangeffekt és torzítás miatt tudni lehetett előre - ez lehetetlen.
4. Ha már az olaszoknál tartunk - igen hamis volt, együtt a svéddel (csak ott az alapzene elnyomta), és még sok más társával.
5. A győztes szám tucatszám, bizonytalanul énekelték, hangjuk se sok volt.
6. A francia "tehetség" szintén nagyon gyenge volt, mit keresett ott?
7. Hol vannak a német pontok? Ott hangoztatták nagyon, hogy a magyar dal a kedvenc...
Miért vagytok annyira felháborodva, hogy a lengyelektől nem kaptunk pontot? Minden évben kapunk tőlük, csak mi nem adunk soha! Oda-vissza kéne működnie, nem? Valószínű, hogy ők is ezt mondták, hogy lengyel-magyar jó barát...na persze, mi sose adunk, ezután ők sem. Ez érthető nem?
Ahogy a finnek is mindig adnak nekünk, mi meg sose viszonozzuk. Vajon meddig lesz ez így? Legközelebb ők is beinthetnek akár.
Tényleg az a gond, hogy nem arról szól ez a verseny melyik dal a legjobb, hanem hogy melyik ország kivel szimpatizál! Nagyon sajnálom Wolf Katit mert jó a dal, én az első 10-be vártam!
Azerbajdzsán jó volt, szerintem is, megérdemelték!
Az Olaszról alkotott véleményetekkel is egyetértek!
De az tuti hogy még egyszer nem maradok fenn fél 1-ig e miatt a műsor miatt!
Nekem annyiban gáz az eredmény, hogy se az azeriek, se a svéd szépfiú, se az ír elmegyógy-pozitív ikrek nem énekeltek tisztán... sőt, az egész dalt full hamisan énekelték... ha ennyire nem nézik azt (a zsűri sem!!!!), hogy ki milyen tisztán énekel, akkor minek az egész show? Nyomják be a videoklipeket, aztán hadd menjen, felesleges annyi pénzt kidobni...
(ráadásul a svéd dal szövege vmi botrányos... már az első két sor is olyan olcsó, hogy uramisten... aztán azt hirdetni, hogy a népszerűség a legfontosabb dolog az életben, és ha népszerű leszel, mindent megkapsz?... hát, nem véletlenül tartott a világ, ahol...)
Egyébként meg a szomszédszavazás szinte már gusztustalan méreteket öltött...
Egyébként az olasz dal nekem pont tetszett, a két nyúzottmacska-kiáltáson kívül, egy ilyen dal pont ilyen dzsesszes hangot követel meg.
A dánok eredményének viszont örülök :).
Ezer más dolgot csinálhattam volna a műsor helyett. De ezentúl biztos elmegyek valahova ezen az estén, hogy még a közelébe sem kerüljek a tv-nek.
El sem hiszem, hogy ezeket jó dalokat hogy lehetett a lista végére sorolni.
Azerbajdzsán-amikor először meghallottam a számukat, azt hittem a döntőbe nem jutnak be...aztán megbarátkoztam vele, mondván, aranyosak, okésak...de hogy elsők legyenek azt nem gondoltam volna.
Azokról az országokról, akik automatikusan bejutottak:
UK-Istenem európaiak, ti nem ismertek jó számokat? Már önmagában nem tetszett a szám, aztán még elő sem tudták adni!
A németek Lénája meg egy nagyon gyenge dallal rukkolt elő. Kár volt erőltetni, ha már egyszer megnyerte minek égesse le magát egy ilyen számmal?
Francia- ez itt nem az opera...bár azt is meg lehet szépen oldani lásd litvánok
Olasz: már olvastátok a véleményem
spanyol: az egyetlen elviselhető szám ezek közül és hol végzett? Természetesen az alján. De még így sem kellett volna döntőbe kerülnie, hanem pl. törökök, norvégok, akik egy kis hangulatot is vittek volna bele.
Igen nagyon sajnálom Katit, de a svájci lányt is, és Ausztria indulóját...elképesztő mit tud az a nő!
Na abbahagyom a nyavalygást, és megyek tanulok a francia érettségire...legalább a franciák megajándékoztak két ponttal minket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!