Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy folytassam a zenéim?

Hogy folytassam a zenéim?

Figyelt kérdés

FL Studio-ban készítek zenéket a saját szórakoztatásomra. Nem nagyon értek hozzá, botfülem is van, de boldoggá tesz. Szeretnék segítséget kérni, egy nagy gondom van mindig. Amikor elkezdek egy új dalt piano rollban kiválasztok egy skálát és abból oösszehozok valami melódiát. Viszont innen nem tudom hogyan tovább, hogy csináljak pl olyan gitártémát hozzá ami passzolni fog a melódiához? Ugyanazt a skálát kell használnom végig vagy más is lehet? Hogy folytassam, hogy tudok a melódiához passzoló verset stb alkotni?

Tudom, hogy ezt érezni kell stb, de biztos van 1-2 olyan sablon, séma amit lehet használni. Sokszor nem tudom ezek miatt befejezni a dalt, mert hiába van egy nekem tetsző melódiám, nem tudom folytatni.

Kb így néznek ki nálam a dalok: zongora/szinti-basszus-dob-gitár-(esetleg még egy szinti vagy valami)

2024. júl. 20. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik hangszernek más szerep kell, más regiszterben játszanak, és talán a ritmus is eltér. Ezeket a lehetőségeket nehéz lenne felsorolni mind.

Azt nem értem, milyen versre gondolsz.

2024. júl. 20. 12:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
MPW videókat bújjad youtubeon
2024. júl. 20. 15:26
 3/4 anonim válasza:
Hú. Na a lényeg, hogy találd meg a megfelelő "funkciós akkordot" ami passzol az adott ütemhez/ütemrészhez. Ezt valószínűleg hallod már belül, csak legfeljebb még nem tudod leírni midiben. Ezeket az akkordokat utána lehet úgy lejátszani ahogy a valóságban az adott hangszer is tudná. Ha van valami konkrét kérdésed, @tfounddj instára írj mert ott válaszolok is.
aug. 22. 01:11
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi
aug. 22. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!