Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mindenhol azt olvasni, hogy...

Mindenhol azt olvasni, hogy aki hallgatja Azahriah zenéiz, az proli meg ízlésficamos, meg nem tudja mi a jó zene. Aki pl. rockot hallgat, az tudja. Én mindkettőt hallgatom, akkor most én mi vagyok?

Figyelt kérdés

2024. jan. 26. 06:34
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%

"Mindenhol azt olvasni, hogy aki hallgatja a Pink Floyd zenéit, az proli meg ízlésficamos, meg nem tudja mi a jó zene. Igaz ez? Valószínűleg nem, a korai porgresszív rock van annyira összetett, hogy kell egyfajta kifinomultság ahhoz, hogy valaki ezt életvitelszerűen hallgassa."

Mondjuk a Pink Floyd az nagyon populáris és primitív módon játszotta azt a zenét így bárki számára befogadható volt.

De egy Emerson, Lake & Palmer vagy éppen egy King Crimson azért már jobban megfeküdte az emberek gyomrát.

Nem kell ehhez semmiféle kifinomultság, a zene is egy hobbi, ha teszel bele időt és erőfeszítést akkor meg fogod szeretni. Fel kell fedezni a benne rejlő értéket, ez az a kategória, ami úgymond nem adja magát könnyen, mert nem hallják az emberek a rádióban, nincsenek hozzászokva.

Kérdező:

Mindegyik popzene volt amit felsoroltál, gyakorlatilag mi a kérdés?

Queen sem véletlenül vált annyira népszerűvé, nagyon tehetséges zenészek játszottak olyan zenét, ami viszonylag könnyen eladható volt.

De most egy fél órás, komplex számokkal nagy valószínűleg nem vált volna népszerűvé.

Még jó példája ennek a Deep Purple.

2024. jan. 26. 14:37
 22/36 A kérdező kommentje:

Azért fura, hogy nem érted, miért említettem a Queent. Nyilván azt akartam éreztetni, hogy Azahriaht is szeretem, illetve pl. a Queent is ami egészen más (ha te azt is popzenének nevezed oké, szerintem inkább rock)

De akkor Papa Roach, Disturbed, Linkin Park, Rammstein, Slipknot, Avenged Sevenfold...

Ezeket is szeretem, nyilván nem popzenét játszanak.

2024. jan. 26. 14:49
 23/36 anonim ***** válasza:
#7 "Az az eshetőség nem is létezhet az univerzumban, hogy valakinek tényleg nem tetszik a zenéje?!" - Létezhet, de az csak annyit írna, amit most te. Leírja, hogy nem tetszik neki és ennyi. Nekem sem tetszik túlzottan, de attól még nem fogok gyűlölködni.
2024. jan. 26. 15:54
 24/36 Dinnye2 ***** válasza:
90%
Hát, ezzel én is így vagyok😂. Már belementem egy ilyen "Azariah szar, vagy király?" kérdésbe itt, gyakorin, de nem bírja pár ember felfogni, hogy van akinek tetszik, van akinek nem. Én nem vagyok akkora rajongó, de nem is utálom, közben meg amúgy tök más a zenei stílusom. Szóval nem kell szerintem így konkrétan ki jelenteni, hogy milyen valakinek a zenei stílusa, nekem is ezerféle van, amit szívesen hallgatok (rock, metál, lágy, szerelmes dalok... máris jól kezdődik, ugye? Mindenki azt, hiszi, hogy ezek nem férnek meg egymás mellett, de én mégis mindkettőt hallgatom és szeretem)
2024. jan. 26. 16:12
 25/36 anonim ***** válasza:
27%

#22.Pedig mind popzenék.

Ahogy a többi felsorolt sem valami avantgárd valami, ezeket simán egy lapon említeném, mert olyan sok kifinomultság, egyediség nem rejlik benne, sem izgalom.

Kb. a Persefone-nál, Cynic-nál mondanám azt, hogy az már igencsak olyan amihez oda kell figyelni, nem nyomják a rádióban, az MTV-n és igényes.

Továbbra sem gondolnám, hogy a Slipknot bármivel felsőbbrendűbb, mint a rádiós zene. Jó zenészek csináltak ott is az íróasztal mögül eladható zenét.(ráadásul a nu metal mozgalom azért jött létre, hogy az amerikai fiataloknak még egyszer el sikerüljön adni a metalt)

Szóval az hogy valami rock, vagy akár emészthetőbb metal nem zárja ki hogy popzene.(mint pl. az Azariah, Ákos stb. is az)

Más kérdés, hogy ők alkottak maradandót, mert egy IOWA-ról valószínűleg 100 év múlva is beszélni fognak.

2024. jan. 26. 16:20
 26/36 anonim ***** válasza:
27%
25-ös vagyok, én arra akarok rámutatni, hogy ezekben az a közös, hogy fogasak, úgy vannak felépítve, hogy bárki pár hallgatásra beleszeressen és nincs semmi fura abban, hogy ezek külön-külön mind szereti valaki, hisz egy kalap alá lehet őket venni.
2024. jan. 26. 16:22
 27/36 anonim ***** válasza:
82%

Hát ne vessetek rám követ, de iskolában tanítok, alsósokat, sok közülük hátrányos helyzetű roma gyerek. Nagyon nehéz őket megtanítani írni olvasni. Rajz órán rajzolás közben szoktunk zenét hallgatni. Mindenfélét. Tágítom az érdeklődési körüket. Mert otthon csak mulatóst hallgatnak...

Amikor kiderült, hogy kívülről fújják az Azariah számait, lehidaltam! Ének órán feleltetek Azariah -ból!!! Most miért ne?

Pont ez a lényeg! Nyitottnak kell lenni, sokféle stílust megismerni és nem bekategorizálni az embereket az ízlésük alapján!

2024. jan. 26. 16:24
 28/36 anonim ***** válasza:
78%

#27. Én pont az kifogásolom, hogy megáll az egész dolog a rádiós zenékben.

Nem jutnak egy In Mourning-ig, egy Emerson, Lake & Palmer-ig, egy Tyshawn Sorey-ig, egy Buckethead-ig, Johnny Cash-ig stb.

Lehetne sorolni napestig, a zenekultúra ápolása fontos dolog lenne de úgy nehéz ha el sem jut odáig.

Idehaza Kátai Tamás sincs annyira megbecsülve pedig a legjobb kortárs zenészről beszélünk, aki külföldi szaklapok szerint is világszínvonalú.

Nem a kategorizálás a fontos, hanem ha így folytatjuk az igényes zenészek leteszik a lantot, mert nincs anyagi támogatás, nincs mögötte hallgatói tábor. A hazai helyzet mindenképpen kiborító.

2024. jan. 26. 16:34
 29/36 anonim ***** válasza:
66%

28

"Nekem minden egyformán popzene"

Európa Kiadó 😅

De értem és igazat adok neked.

Azért lehet feszegetni a határokat. A 8-10 évesek már nem hallgatnak rádiót, a Tik-Tok, a YouTube és a Spotify stb helyeken keresgélnek itt könnyebben eljutnak más-más zenékhez.

2024. jan. 26. 16:43
 30/36 anonim ***** válasza:
74%

"Én mindkettőt hallgatom, akkor most én mi vagyok?"

olyas valaki, akit a divat és a tömeg befolyásol...

2024. jan. 26. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!