Miben rejlik Azahriah sikere szerintetek?
Egy olyan stílust hozott be a magyar zenepiacra, ami hiányzott innen. És abban top szintű lett. Ugye YT cover-ekkel kezdte, tehát teljesen más az irány ahonnan jött, nem a szokásos az, hogy valaki egy yt szórakoztató csatornából nyergeljen át az éneklésbe. Ő angol nyelvű dalokat énekelt főképp, és ezekre a dallamokra, ezekre az érzésekre írta meg a saját számait is (nyilván, mert ez tetszett neki is, nem kell többet belelátni). Korán jött neki ez a zenével foglalkozás, de nem ezt mutatta magáról elsődlegesen. Ahogyan sikerült a YT csatornáján is sokezres követőtáborra szert tennie, úgy növekedett az önbizalma és a motiváltsága. Lassan kerültek ki a coverek, aztán a saját számok is, jók voltak a zenéi, mindig pozitív visszajelzést kapott. Nyilván van egy hangszíne, másoknak is van hasonló, csak mások nem így, nem ebben a stílusban kezdtek el alkotni. Később aztán lett a Paulstreet csatorna mellett az éneklős is, aztán sikerült a zenekiadás is, és hát egyre több lett, terjedt, és jöttek a pozitív visszajelzések... végül egy ilyen exponenciális pályára került a dolog. Jelenleg pedig ott tart, hogy nincs hova feljebb magyarországon. Amit kiad, az millió+ nézettség csak yt-n. Előreláthatólag két Puskást meg fog telíteni. De a három se kizárt... Egy olyan felüdülés lett ő az egész magyar zene számára, amiről kiderült, hogy irtó sokan tudnak azonosulni. A többi meg már történelem, meg hype, meg a többi... jelenleg én úgy gondolom, nem szeretik annyian a zenéjét őszintén, mint ahányan hallgatják őt. De ez nem rossz dolog, ez csak azt mutatja, hogy mennyire ki volt éhezve a magyar közönség egy valami másra, ami populáris, de mégis eddig szokatlannak hat magyarul.
Én remélem a nemzetközi áttörés is valahogy összejön neki. Megérdemelné. Nem csak ő, hanem úgy az egész magyar zeneipar. Nekünk nem igazán voltak világsztárjaink. Most lehetne egy. Szurkolok neki.
Kissé szokatlan stílus, ami itthon még nem jelent meg eddig, illetve évekkel ezelőtt összeszedett, nagyszámú netes rajongótábor. Nekem ez jött le a népszerűség okaként, ahogy utánanéztem. Elég nyitott embernek tartom magam, főleg zenei téren, azt meg kell hagyni, hogy az alapok jók, érdekesek, fülbemászóak, DE.
Magyarként felsőfokú angol nyelvtudással rá kell keresnem a szövegre, hogy megértsem, mert artikulálatlan motyogásból áll a zenéi nagy része. Nem mind, de a legtöbb. Engem irritál a nyelvek keverése is, halandzsaszerű lesz tőle. A Desh nevű srác meg minősíthetetlen szerintem, "nyaldabr*kim", meg "Huánítá poppó", értelme semmi. Szerintem azért sokat elárul egy előadóról az is, hogy kikkel featel.
Lehet jönni téríteni, nekem nem tetszik, pedig sok-sok számát meghallgattam. A szövegek kicsit klisések (elolvastam őket), semmi különös, csak nagy a hype.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!