Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek hagyjam abba a...

Szerintetek hagyjam abba a gitár tanulást tanárral?

Figyelt kérdés
1 hónapja járok tanárhoz. Megtanította a c dúr skálát három fekvésben, a hammer on, pull off technikát és a pentaton skálát. C dúr skálában néztük még a tercekben pengetést Néztünk egy két riffet. És ennyi történt egy hónap alatt. Szerintem ezt mind neten is megtaláltam volna ingyen. És szerintem, ha valaki tud skálákat, riffeket, akkordokat, akkor már elég szép szintre tud jutni gitározásban. És sokkal kevesebb pénzért látok egy nagyon jó online oktatási lehetőséget elektromos gitárra. A gitarozom. com oldal 10 ezer forintos gitár technikák oktatási csomagját. Egyrészt anyagilag is sok nekem a havi 20 ezer ezért, másrészt energiám nem nagyon van gitár tanulásra még munka után. Főleg, hogy utálok emberek között, tömegben lenni. Mentális betegségem van, gyógyszert is szedek rá és elég fáradt vagyok tőle. Meg mióta dolgozok, nem látom az élet értelmét azon kívül, hogy élvezkedni szeretek (szex, kaja, pia) Belefáradtam már abba, hogy küzdjek, tanuljak stb. Érdekel a gitározás meg a zene, de egy jó ideje magányos vagyok, barátok nélkül, kollégáim meg idősebbek, őket se bírom ezért. Hiányzik a kamaszkori társaságom. Olyan, mintha az élet iskolás kor után megszűnne egy bizonyos szempontból, mert többé nem veled egykorúakkal töltöd az életed legnagyobb részét. Szóval nehezen hiszem, hogy Számadó Csaba és fizetős gitár online tanfolyamokkal ne tudnék szép igényesen megtanulni gitározni. Főleg, hogy csak saját dalokat szeretnék írni.

2022. okt. 13. 08:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Egyszer ezt érzem, egyszer azt.
2022. okt. 13. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó gitártanár vagy bármilyen tanár tudását ki kell tudni használni. Ha csak passzívan, nyálcsorgatva veszel részt az órákon, akkor az kiváltható az internettel. De ha szabadidődben is gyakorolsz és technikákat mutatsz neki, hogy ellenőrizze, adjon tanácsot vagy mutasson meg apró, de fontos dolgokat, akkor sokkal, de sokkal többet nyersz, mint egy netre feltöltött TAB-bal. A neten max. konkrét dalokat tanulsz meg, a tanár gitározni tanít meg, hogy bármit eljátszhass.
2022. okt. 13. 18:26
 13/18 anonim ***** válasza:

Teljesen véletlen nem föltetted már 3-4 napja is ezt a kérdést?

Eldöntötted, hogy nem fogsz tanárhoz járni. Szíved joga, az indokaid respektálhatóak, nekem sem férne most bele havi 20 gitártanárra. Viszont a tény attól még tény marad, sokkal jobban fogsz tudni haladni gitártanárral. Tudom, hogy azért írtad ki a kérdést, hogy mindenki hátbaveregessen, hogy jól van öcsi, jó lesz online is, de attól gitártanárral jobb. Neked kell eldönteni, hogy mennyit ér meg.

Sajnálom, hogy nem hoztam jó híreket.

2022. okt. 13. 19:54
 14/18 anonim ***** válasza:
én nem igazán értem hogy minek akarsz gitározni tanulni. dalok írásához tök felesleges. zeneelmelet kell neked, a gitározást meg hagyd a gitárosokra. ha meg akarsz tanulni gitározni azért hogy te játszd majd fel a dalaidat, akkor soha a büdös életbe nem lesz belőlük semmi.
2022. okt. 13. 20:38
 15/18 anonim ***** válasza:
Az alapkérdéshez annyit tennék, hogy egy hónap "jelenléti oktatás" után már az is szép, ha ismered az általad felsorolt fogalmakat. Számadó Csaba oké! A többi problémával kezdj valamit, ha élni akarsz-amúgy akarj, mert tökjó. Mindenre van segítség, meg kell találni az utat. Az sem szamárság, hogy a felsorolt "élvezetek" miatt érdemes élned. Kinek nem?
2022. okt. 14. 09:43
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
Ha egy zenetanárnak mondott valaki csupán skálákat, riffeket mutogat akkor nincs értelme nála tanulni. Főleg így nem hogy követni sem lehet mert nem vagy ott azon a szinten hogy alkalmazni tudd. Azt sem értem hogy lehet valaki harmincon felül még fiatalon fáradt és kiégett ehhez de mindegy is. Szóval ha igazán akarod úgysem tudod letenni a gitárt. A zenekarban való zenélés lenne ideális, az otthoni tanulással nem lehet jól fejlődni ráadásul olyan ritmikai hibák rögzülhetnek hogy katasztrófa.
2022. okt. 14. 21:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Embere válogatja, Jimmy Hendrix, Yngwie Malmsteen, Slash kb. életükben nem jártak gitártanárnál, és mégis oda jutottak, ahova.

Valaki magától is tud tanulni és fejlődni, valaki meg nem

2022. okt. 14. 23:46
 18/18 anonim válasza:
Na abbahagytad már?
2022. okt. 25. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!