Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! Elegendő online...

Gitárosok! Elegendő online tanulni elektromos gitáron?

Figyelt kérdés
Egy hónapja járok gitár tanárhoz, de szerintem amit eddig tanított, azt netről is össze tudtam volna szedni. Pentaton skála, C dúr skála, kvintek, hammer on, pull off. Az tény, hogy hallásra viszonylag könnyen leveszi a dalokat, de én elsősorban dalokat szeretnék írni. A gitarozom.com online oktatóanyagai (gitár technikák oktatóanyag) nem elég? Meg vannk még egyéb ingyenes vagy fizetős online oktatóanyagok, amik sokkal olcsóbbak, mint a gitár tanár.

2022. okt. 10. 13:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mi elég.
2022. okt. 10. 14:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte megteszik a netes tananyagok, de - tapasztalatból mondom - egy idő után nagyon hasznos tud lenni a személyes gitár oktatás. Ad egy formát, keretet a tanulásnak, ez főleg akkor jó, ha a tanuló szeret csapongani a tananyagok között.

Jobban igyekszik az ember, ha van egy kis - jó értelemben vett "kényszer"- a gyakorlásra, hiszen élőben kell bemutatni a megtanult feladatot az órákon. Bár nyilván csak a magam nevében beszélek, én hajlamos vagyok a lustaságra sajnos.

A képernyő nem fogja kijavítani azokat a hibákat (pl. kéztartás, játéktechnikai finomságok, elméleti hiányosságok), amiket egy kezdő aztán alaposan be is gyakorol, hogy később évekig kínlódjon miattuk.

Ha emberileg és szakmailag is rendben van a tanár, nagyon inspiráló tud lenni a vele töltött idő.

2022. okt. 10. 14:42
 3/14 anonim ***** válasza:
93%

A klasszikus bicskanyitogató Móriczka esete.

"Én már egy hónapja járok gitártanárhoz, fölösleges tovább, nekem nem tud újat tanítani!!"

2022. okt. 10. 15:26
 4/14 anonim ***** válasza:
62%
Természetesen elég. A játékod tele lesz ugyan technikai hibával amiket a tanár azonnal kijavított volna, te meg esetleg észre sem veszed, csak frusztrál, hogy egy idő után nem tudsz továbblépni. Meg hát a youtube videó már csak olyan, hogy az is figyeli mik az erősségeid és gyengéid, és az alapján gyakoroltat. De a lényeg, hogy te egy hónap után már tudod, hogy fölösleges a tanár, menni fog a netről is. Fő az önbizalom.
2022. okt. 10. 20:26
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Lehet ritkítani a találkozásokat, ha megerőltető anyagilag. Én azt javaslom, hogy semmiképp ne engedd el a tanárt, max válts másikra. Még az is lehet, hogy havi 1-2 alkalom elég, hogy a folyamat életben maradjon. Kóródi Tomit próbáld, ha gondolod. A videóin keresztül ránézhesz az emberre. Jó gitározást!
2022. okt. 11. 06:45
 6/14 anonim ***** válasza:

Kísértetiesen hasonló kérdés egy héttel korábbról, kissé más szemszögből:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11944657-me..

:)

2022. okt. 11. 09:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Alapoktól kellene kezdeni nem pedig egyből bele a pentaton skálákba akárhol a gitár nyakán. A kvinteket viszont hallás után is tudnád ezt nem is értem. Ritmusgyakorlat éppen olyan fontos, sőt fontosabb. Ezzel mi a helyzet?
2022. okt. 12. 10:35
 8/14 A kérdező kommentje:
Az alapok olyan szinten vannak már bennem, hogy akkordozni tudok. Mi számít alapnak?
2022. okt. 12. 11:05
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Például zeneelmélet. Összhangzattan, Ritmika a pontozott ritmusok a nyújtott, az éles... Metrika, Hanköztan, Skálatan és a többi.
2022. okt. 13. 02:30
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Ha már A mollból tudsz C dúrra váltani, akkor már haladó vagy, nem kell tanár, ne hallgass a károgókra.
2022. okt. 13. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!