Szerintetek hagyjam abba a gitár tanulást tanárral?
Vannak teljesen jó online oldalak. A gitarozom.com (régebben gitáregyetem) viszont abszolúte nem olyan, amit én ajánlani tudnék. Ha mentálisan és anyagilag is jobb lenne neked egy online anyag, térj át arra. Pl justinguitar.com és még fizetned sem kell.
A tanár annyiban sokkal jobb, hogy látja, ha valamit rosszul csinálsz és ki tudja javítani. Ezért alap esetben inkább ajánlott, mint egy bármilyen netes oldal. De a legfontosabb, hogy te élvezd a gitártanulást és neked legyen jó. Így a te konkrét esetedben én azt mondanám, hogy inkább irány a net.
Anno én is jártam tanárhoz, de alig haladtam, utána fel is adtam a gitározást. Most meg 30on túl már öreg és fáradt vagyok hozzá.
Én biztos otthon tanulnék, ha újrakezdeném, mondjuk én angolul is nagyrészt egyedül tanultam meg, a magántanároktól max. az alapokat tanultam meg. Nekem gitártanárnál is az volt problémám, hogy annyi elméletet próbált megtanítani, ami teljesen elvette a kedvem tőle. 19 évesen kezdtem gitározni, nem voltak nagyra törő terveim, és igazából csak egyféleképpen tudtak magyarázni.
Sztem ingyenes videók is bőven lehetnek fent a youtubeon.
"Olyan, mintha az élet iskolás kor után megszűnne egy bizonyos szempontból"
vmennyire meg is szűnik. én is átmentem ezen, mikor gimiből átkerültem esti suliba.
most már értékelem, hogy 2 munkatársam van csak, és nem kell társaságban lennem, bár tény, h énis magányos vagyok.
Mondjuk sosem értettem, miért baj, ha vki több kérdést is kiír, engem pont nem érdekel.
viszont láthatóan a sok frusztrált átlag proletár alig várja, hogy visszakeresse a korábbi kérdéseket vagy jól beszóljon.
Akkor válts tanárt, alapvetően érdemes tanárhoz járni.
De nekem abszolút az jön le, hogy nem vagy vele elégedett.
Persze nem rossz az online tanulás sem, de azzal nehéz egy bizonyos szint fölé jutni és könnyű megrekedni, ha éppen olyan hibába futsz amit magad nem tudsz javítani, rossz berögződések is lassítják a haladást stb.
A fizetős anyagoktól meg óva intenélek, nem személyre szabottak így lehet számodra nem megfelelő a tempó, valami kimarad stb. Ha minden áron is ilyesmi akkor a justinguitar, ami ingyenes.
Zeneelméletre meg van számos könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!