Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek hagyjam abba a...

Szerintetek hagyjam abba a gitár tanulást tanárral?

Figyelt kérdés
1 hónapja járok tanárhoz. Megtanította a c dúr skálát három fekvésben, a hammer on, pull off technikát és a pentaton skálát. C dúr skálában néztük még a tercekben pengetést Néztünk egy két riffet. És ennyi történt egy hónap alatt. Szerintem ezt mind neten is megtaláltam volna ingyen. És szerintem, ha valaki tud skálákat, riffeket, akkordokat, akkor már elég szép szintre tud jutni gitározásban. És sokkal kevesebb pénzért látok egy nagyon jó online oktatási lehetőséget elektromos gitárra. A gitarozom. com oldal 10 ezer forintos gitár technikák oktatási csomagját. Egyrészt anyagilag is sok nekem a havi 20 ezer ezért, másrészt energiám nem nagyon van gitár tanulásra még munka után. Főleg, hogy utálok emberek között, tömegben lenni. Mentális betegségem van, gyógyszert is szedek rá és elég fáradt vagyok tőle. Meg mióta dolgozok, nem látom az élet értelmét azon kívül, hogy élvezkedni szeretek (szex, kaja, pia) Belefáradtam már abba, hogy küzdjek, tanuljak stb. Érdekel a gitározás meg a zene, de egy jó ideje magányos vagyok, barátok nélkül, kollégáim meg idősebbek, őket se bírom ezért. Hiányzik a kamaszkori társaságom. Olyan, mintha az élet iskolás kor után megszűnne egy bizonyos szempontból, mert többé nem veled egykorúakkal töltöd az életed legnagyobb részét. Szóval nehezen hiszem, hogy Számadó Csaba és fizetős gitár online tanfolyamokkal ne tudnék szép igényesen megtanulni gitározni. Főleg, hogy csak saját dalokat szeretnék írni.

2022. okt. 13. 08:52
A kérdező szavazást indított:
Járjak tovább gitártanárhoz.
Elegendő az online tanulás.
12 szavazat
1 2
 1/18 Mojjo ***** válasza:
100%

Vannak teljesen jó online oldalak. A gitarozom.com (régebben gitáregyetem) viszont abszolúte nem olyan, amit én ajánlani tudnék. Ha mentálisan és anyagilag is jobb lenne neked egy online anyag, térj át arra. Pl justinguitar.com és még fizetned sem kell.

A tanár annyiban sokkal jobb, hogy látja, ha valamit rosszul csinálsz és ki tudja javítani. Ezért alap esetben inkább ajánlott, mint egy bármilyen netes oldal. De a legfontosabb, hogy te élvezd a gitártanulást és neked legyen jó. Így a te konkrét esetedben én azt mondanám, hogy inkább irány a net.

2022. okt. 13. 09:21
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, viszont sajnos angolul van és ennyire nem tudok angolul. Nincs esetleg magyar oldal, amit javasolni tudsz? A gitarozom.com pedig miért nem jó? Nekem egyik legjobbnak tűnik
2022. okt. 13. 09:32
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Anno én is jártam tanárhoz, de alig haladtam, utána fel is adtam a gitározást. Most meg 30on túl már öreg és fáradt vagyok hozzá.

Én biztos otthon tanulnék, ha újrakezdeném, mondjuk én angolul is nagyrészt egyedül tanultam meg, a magántanároktól max. az alapokat tanultam meg. Nekem gitártanárnál is az volt problémám, hogy annyi elméletet próbált megtanítani, ami teljesen elvette a kedvem tőle. 19 évesen kezdtem gitározni, nem voltak nagyra törő terveim, és igazából csak egyféleképpen tudtak magyarázni.

Sztem ingyenes videók is bőven lehetnek fent a youtubeon.

"Olyan, mintha az élet iskolás kor után megszűnne egy bizonyos szempontból"

vmennyire meg is szűnik. én is átmentem ezen, mikor gimiből átkerültem esti suliba.

most már értékelem, hogy 2 munkatársam van csak, és nem kell társaságban lennem, bár tény, h énis magányos vagyok.

2022. okt. 13. 09:36
 4/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk a gitártanárom csak annyi elméletet tanít, amennyi nagyon muszáj, de szerintem is netről simán lehet tanulni.
2022. okt. 13. 09:43
 5/18 anonim ***** válasza:
52%
Komolyan mondom kevés nagyobb bohóc van nálad: https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__11959667-gi..
2022. okt. 13. 09:45
 6/18 A kérdező kommentje:
Ez van. Sajnos a mentális állapotom miatt nehezen döntök nagyon dolgokban.
2022. okt. 13. 09:50
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk sosem értettem, miért baj, ha vki több kérdést is kiír, engem pont nem érdekel.

viszont láthatóan a sok frusztrált átlag proletár alig várja, hogy visszakeresse a korábbi kérdéseket vagy jól beszóljon.

2022. okt. 13. 09:52
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor válts tanárt, alapvetően érdemes tanárhoz járni.

De nekem abszolút az jön le, hogy nem vagy vele elégedett.

Persze nem rossz az online tanulás sem, de azzal nehéz egy bizonyos szint fölé jutni és könnyű megrekedni, ha éppen olyan hibába futsz amit magad nem tudsz javítani, rossz berögződések is lassítják a haladást stb.

A fizetős anyagoktól meg óva intenélek, nem személyre szabottak így lehet számodra nem megfelelő a tempó, valami kimarad stb. Ha minden áron is ilyesmi akkor a justinguitar, ami ingyenes.

Zeneelméletre meg van számos könyv.

2022. okt. 13. 11:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincsenek komoly terveid a gitározással, csak amolyan hobbi, akkor szerintem hagyd a tanárt.
2022. okt. 13. 13:06
 10/18 NTBS ***** válasza:
Ahogy érzed.
2022. okt. 13. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!