Miért van az, hogy minden zenés listán a Beatlest részesítik előnyben?
Persze, jó a zenéjük meg minden, de azért szerintem nem érdemelnek olyan nagy elismerést hogy minden egyes top 100-as listán legyen vagy 10 számuk (míg más nagyobb előadóktól is csak 3 van).
Sok előadó van, aki szintén jó, de őket meg nem részesítik előnyben.
Mert sok emberre hatással volt anno a zenéjük a 70-es években, még ide sorolnám Michael Jackson-t és az ABBA-t és néhányat még. A mai zenék olyanok, hogy hamar felejtősek, nem igen marad meg.
Beatles és az ABBA is 4 fős volt, de mégis zeneileg olyan volt, amit mostanság nem tudnak csinálni. Én 40 éves leszek lassan, de szeretem hallgatni ezeket. Mindennap majdnem rádió szól a fülemben, Petőfi, Radio 1, régebben Retro, de amik most vannak zenék az tartalmilag gyenge, túl mű és rengeteg zene hasonló és hogy naponta egy zenét 5x leadnak, katasztrófa. 30 éve foglalkozom zenével hobbi szinten egy kevés, ha nem is sok rálátásom van. Talán régen több volt a dalszerző és előadó egyszemélyben vagy együttesen belül.
A popkulturális hatásuk miatt. Minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a mai könnyűzene is egész másként nézne ki (ezért a képzavarért én kérek elnézést), mintha ők nem lettek volna.
A hatásuk olyan nagy, a popkultúrában gyakorlatilag szalonképtelen az a vélemény, hogy valaki nem szereti a beatlest. Ami egészen abszurd, mert hát a zenéről szóló diskurzus egyik axiómája, hogy az ízlés szubjektív, de ez a beatlesre nem vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!