Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van még rajtam kívűl olyan,...

Van még rajtam kívűl olyan, aki inkább az E-könyveket részesíti előnyben?

Figyelt kérdés

Csak olyan írjon kommentet, aki tényleg E-könyv-párti, az leírhatja, hogy miért váltott E-könyvre, vagy hol gyűjti az E-könyveket, stb., kíváncsi vagyok.

Aki papír könyv-párti, az szavazzon lent a papír-könyvre, de NE blamálja az E-könyvet, én sem teszem ezt a papír-könyvvel. Nem szeretnék vitát. Köszönöm!

2022. febr. 23. 16:40
A kérdező szavazást indított:
E-könyv
Papír könyv
20 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Olvasok e illetve papírkönyveket is. Az e könyveket azért mert bárhol ott lehet több velem a telefonon illetve van olyan amiket csak pdf ben tudok beszerezni (igaz ez újság sorozat Meteor, csillagászati régi számok)

De mostanában nagy kedvenc a hangoskönyv is. Szem becsuk és hallgatom amikor csak erre van erőm, kedvem.

A papírkönyvekkel úgy vagyok, hogy ami érdekel, fontos stb megveszem mert azért néhány dologban az az alap (képes lexikon, atlasz szakkönyvek)

2022. febr. 23. 16:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő (:

E-könyvre a következő szempontok miatt váltottam:

- helytakarékosság (másik 2-3 hobbim átvette az uralmat a polcaim felett)

- beszerezhetőség (általában angolul olvasok)

- hordozhatóság (azért van egy súly, amit nem kellemes cipelni)

Kobo e-könyv olvasóm van, hogy ne szexualizálja a szememet a kijelző, imádom.

Papír könyvek pedig maradnak, részben a szentimentális értékük miatt, részben mert bizonyos szakkönyveket jó lekapni a polcról / szétjegyzetelni, részben mert a fotós könyveknél a papírválasztásnak, a kötésnek és a nyomtatás minőségének olyan hozzáadott értéke van, amit a képernyő nem tud átadni.

2022. febr. 23. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:
27%
Helyesen: papíralapú könyv, nem papír-könyv!
2022. febr. 23. 22:27
 4/7 A kérdező kommentje:

#3-as! Tudtam, hogy egyszer bele botlok egy ilyen kommentelőbe... Nem az volt a kérdés, hogy melyik a helyes megnevezés, szerintem mindenki értette, hogy milyen könyvről van szó! Egyébként a papír-könyv is helyes, nem hatott meg a kommented! Ment a piros pacsi!

Többinek köszönöm szépen, ment a zöld pacsi! 😊

2022. febr. 24. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindkettőt szeretem.

A hagyományos könyv nekem majdnem fétis. Álmom egy otthoni könyvtár, több ezer kötetes állománnyal.

De pechemre nincs annyi helyem, meg pénzem rá, szóval praktikus okokból olvasok e-bookot is. Pláne, hogy sok mindent nem is lehet nyomtatott változatban megszerezni (értelmes áron).

2022. febr. 24. 20:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg azért váltottam e-könyvre, mert külföldre költöztem, és nem akartam úgy könyveket rendelni, hogy a postaköltség kb. többe kerül. De most már nem váltanék vissza. Igazából telefonon olvasok (ReadEra app). Bárhol vagyok, mindig egy csomó könyv "van nálam", ha pl. épp vissza akarok olvasni valamit, plusz könnyebben megtalálom a kijelölt idézeteket. Este nem kell mellé kislámpa, ha a barátommal alszom és ő már aludna, zavarná a fény. Másrészt elég minimalista vagyok, nem szeretek tárgyakat halmozni, akkor sem, ha könyvekről van szó (már Mo.-on is inkább könyvtárba jártam).

Valamint az sem utolsó szempont, hogy az e-könyvhöz nem vágnak ki fákat (erre valaki biztosan azt mondja majd, hogy igen, de a telefon által fogyasztott energia sem kevésbé káros a környezetre; nos, ez attól függ, melyik országban élsz [link] )

2022. febr. 25. 20:29
 7/7 A kérdező kommentje:
#6-os, teljes mértékben azonosulni tudok veled, bár én tabletről szoktam olvasni. Ha esetleg szeretnél más appot is kipróbálni, a Librera Reader-t ajánlom, nekem bejött, régóta azt használom. :) de kipróbálom az általad írt appot is, kíváncsi vagyok, hogy az milyen. :)
2022. febr. 25. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!