Miért gondolják sokan, hogy Ariana Grande hangja jó, amikor csak visít és nem is tiszta hangon?
Nem szabad minden esetben a wikipédiára hallgatni, nem tudtad? A falzett lényegében fejhang csak több levegővel és nem annyira erőteljes, "irányított". Talán operánál használják csak azt a jelentését, amit a wikipédia ír. Ebben nem vagyok biztos, de ha így is van, Ariana nem operaénekes. És akkor megint csak ismételem: NE ÍRJ OLYAN DOLGOKRÓL, AMIKHEZ NEM ÉRTESZ.
Te nem értesz hozzá, tehát Te ne írj róla...
Nem csak operánál használják így, ez az eredeti definíció, ahol másképpen használják ott helytelenül használják.
Én ezt linkkel alá is támasztottam, Te csak itt zagyválsz és fölényeskedsz a semmire.
"Kedves" kérdező!
Mindenkinek úgy válaszolsz mintha te valami felsőbbrendű faj lennél. Mindenkinek azt mondod (pedig nem is ismered őt), hogy ő nem ért ehez.
csak gondoltam megemlítem...
Nyílván nem hallgatom, mivel nem tetszik...
Engem az nem zavar, ha valaki hallgatja és tetszik neki, csak az zavar hogyha olyan jónak állítják be, ami nem igaz.
És emellett pedig nagyon toxikusak a rajongók...
Ez a nő kulturálisan is eszméletlen káros, mégis sokan imádják és utánozzák, akkor legalább lenne olyan jó a zenéje, hangja, ahogy azt több millióan (a rajongói) állítják, akik mellesleg minden más közösségbe oda mennek és leszólják a rajongásuk tárgyát, nagy magabiztossággal, amikor nem értenek semmihez. És ez engem zavar, úgy is hogy egyik ilyen közösség tagja sem vagyok.
Nem tehetségtelen a csaj alapvetően, de borzasztó a technikája. Rengeteg felesleges és káros mechanizmust folytat, miközben énekel.
Emberileg rettenetesen unszimpatikus.
Én egyetértek veled, de tiszteletben tartom azt is, ha valakinek más a véleménye. Az én véleményem az, hogy sok olyan énekes van, akinek valamilyen szempontból jó a hangja, de például közben vékony. Ariana szerintem azért visong, mert nem a saját hangjához illő dalokat énekel. Igazából arra jó, hogy kevésbé bonyolult dolgokat énekeljen, mint például Mikával a Popular Songot, csak aztán kitalálták, hogy I Will Always Love Youkat meg hasonlókat fognak vele énekeltetni. Ki tudja énekelni, ha erőlködik, de elvékonyodik közben a hangja, tulajdonképpen Mika is ezt csinálta, bele is tört a hangja (mondom ezt úgy, hogy nagyon szerettem). A zeneiparban nem fontos, hogy ápolják az énekes hangját, gyorsan akarnak belőle sok pénzt csinálni, és ezt nem Ariana ellen mondom. Sokat mesélhetne (és szokott is interjúkban) erről Jon Bon Jovi, aki amikor kezdett elmenni a hangja az agyonturnéztatástól, a menedzsere szteroidos injekciót javasolt a torkába. Saját idejét és pénzét ráfordítva ment el 30 évesen énektanárhoz, miután kirúgta a menedzsert, mert előtte a zeneiparban senkit nem érdekelt, hogy megtanítsák neki, hogy ne fulladojon ki egy 2 és fél órás koncert alatt. 30 évesen hallhatóan stabilabban énekel végig egy hosszú koncertet, mint fiatalabban. Nem szidom őt sem, kimondottan szeretem, de ez az igazság. A zeneipart nem érdkeli, hogy megtanítsa az énekeseket stabilan használni a hangjukat, stabilan énekelni stb. Énekeljen gyorsan sok mindent, és ha épp nincs egy aktuális legenda a zenebizniszben, akkor a mostani énekeseket megszórják általuk elénekelhetetlenül nehéz dalokkal, ami nem az énekes hibája. Ilyen Tóth Gabi is: neki kimondottan jó hangja van, de időnként erőből énekel, lehet hallani, ami káros a hangszálakra. Nézd meg, hogy például musicalszínészek, akik ezt tanulják évekig, mennyire másképp énekelnek vagy veszik a levegőt.
Amit amúgy nem értek, az Katy Perry, szerintem semmi erő nincs a hangjában, szinte suttog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!