Miért gondolják sokan, hogy Ariana Grande hangja jó, amikor csak visít és nem is tiszta hangon?
És nem hinném, hogy az átlag Ariana Grande rajongó az szívesen hallgat végig egy 8 perces Rush számot, egy 12 perces Yes, vagy King Crimson számot, vagy egy 26 perces Pink Floyd számot...
Végy egy 10 perces Tool számot.
Mert ezen együtteseknek vagy nem voltak slágereik, vagy amik voltak, azok többnyire szintén kommersz f@sok voltak...
Szóval az előző gondolathoz visszakanyarodva, hogy mi mennyire népszerű, vagy elterjedt az nem jelent semmit, nem lehet semmit le szűrni a dolog minőségére vonatkozóan, vagy ha igen, akkor az nem pozitív.
De most ez a kérdés a hangról és az énektudásról szól, nem annyira a zene minőségéről.
A dal primitív, és ahhoz kell egy énekes hogy egy ilyen semmiből valamit csináljon. Te és az énektanáraid bizonyára sokat tudnátok mesélni erről, dacára annak, hogy a gyakorlatban senkinek semmi szüksége nagyszerű tudásotokra, legalábbis ha ilyen A.G. féle dilettánsok mellé tesszük a keresletet, amit gondosan felépített életművetekkel fel tudtok mutatni.
Plot twist: amit ti okosok pontatlanságnak ítéltek, azt mi, akik természetünktől fogva a zenének élünk, gyönyörű kis dekorációknak hallunk. De te majd biztos ezt is megmagyarázod, hogy nem jó.
Az éneklés nem szubjektív dolog. Ariana Grande nagyon tehetséges énekesnő. Egyébként miért pont egy régi videóját választottad ki? De az a vicces, hogy még itt is jó, tehát attól, hogy nem tetszik neked a hangszíne, még nem jelenti azt, hogy rosszul énekel. Én magam sem szeretem a hangját kifejezetten DE:
- beltingnél extrém jó (egészen A5-ig feszítés nélkül énekel, ami kiemelkedő)
- A fejhangja sokszor falzettnek hangzik, nem elég erőteljes, de nagyon jól használja (Még a 6. oktávban is)
- Átlagon felüli agilitás
- Üveghangoknál is remek
Már ha ebből értettél valamit. Habár messze van a legjobbaktól, és van mit fejlődnie bőven (mivel hibáit nem írtam le), azzal, hogy rossznak nevezed, csak saját tudatlanságod mutogatod. Úgyhogy azt ajánlom, ne írj olyan dolgokról, amikhez nem értesz.
“ amit ti okosok pontatlanságnak ítéltek, azt mi, akik természetünktől fogva a zenének élünk, gyönyörű kis dekorációknak hallunk “
Ilyen velem is szokott lenni, csak ha mondjuk nincs lelke az előadásnak, hanem az a lényeg, hogy tökéletesen van előadva, gyönyörűséges hangon, akkor már bocsi ha engem zavar, hogy nincs tökéletesen előadva és nem gyönyörűséges hangon...
14:30
Teljesen véletlenszerűen választottam videót...
Azóta linkeltem másikat is.
“ A fejhangja sokszor falzettnek hangzik, nem elég erőteljes, de nagyon jól használja “
Ezt hogy érted? Falzett, falsetto csak férfiaknál van... Fejhang.
Vagy inkább Te...
koma. Még a Wikipédia is engem támaszt alá ebben a kérdésben, tessék:
“A falzett (olaszul: falsetto, „fals”) olyan éneklésmódot jelent, amelyet az úgynevezett fejhangon éneklő férfiak alakítottak ki. A falzett a természetes énekregiszter után következő hang, ami a szájüreg felső padlásához ütődve érvényesül, hangfenékül a fej szolgál. Ezek a hangok nőknél is előfordulhatnak, azonban csak a férfiaknál nevezik falzettnek.“
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!