Elméleti kérdés: Ha jó pár kpop idol kiáll az LGBTQ jogokért, akkor ez hozhat változást a többi ázsiai országban? (Indonézia, Malajzia, Arab országok stb)
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a kpop ázsiában a legnépszerűbb. Ázsiába nagyon sok ország tartozik: India, Pakisztán, Malajzia, Indonézia, stb. csak hogy egy párat említsek. A legtöbb embernek Kínai, Korea, és Japán jut eszébe.
Mostanában láttam olyan videókat a youtuben, hogy kpop idolok kiállnak az LGBTQ jogokért. Pride zászlóval mutatkoznak, ilyen jellegű pólókat vesznek fel stb.
Lehet összefüggés a kettő között? Hogy az ázsiai országok elfogadóbbak legyenek az LGBTQ jogokkal a kpop miatt?
UI: légy szíves kultúráltan fogalmazzatok véleményt. Aki sértegeti a másikat, gyűlöletbeszédet ír, azt jelenteni fogom. Ez nem egy kpopellenes kérdés, se nem pedig egy homofóbiát generáló. Általánosan érdeklődöm.
8# de nem nonamek. Már olyan rekordjaik vannak, mint a Beatlesnek voltak. A tinik meg felnőnek egyszer. :)
9# Én a BLM-re gondoltam, a többi témába illő volt. Az amerikai politika nem tartozik most ide, akár küldtek pénzt a BTS tagok, akár nem. Koreai árvaházaknak is küldtek, mégsem a témába vágó.
Abban igazatok van, hogy a BTS rajongói nagyon fiatalok. De hát a fiatalok felnőnek egyszer, nem?
Ázsia is változik: Tajvanban van melegházasság.
Hongkong demokráciapárti, most Kínával megy a vita ezen.
Thaiföldön beszóltak a fiatalok az uralkodónak, amire még nem volt példa.
Minden változik: Nyugat is, Kelet is. Maximum valami lassabban. Még Szaúd Arábia is: már a nők is vezethetnek. Szóval bármilyen témáról is van szó: minden változik. A társadalmak is.
Hongkong mindig is sokkal szabadabb volt mint kina többi része! Tajvan meg pl thaifold sosem volt etikus ország ladyboy Thaiföldön van a legtöbb transzi
Ettől függetlenül Koreában a melegek nagyon tabu téma! Talán japan valamivel elfogadobb mert ott mernek a témával foglalkozni pl nagyon sok meleg manga anime sorozat film és egyéb irodalmi mu van Korea meg sem meri említeni (persze igy idolok paparazzi fotókon...) de egyik sem merné mondani kamerába nyilvánosság elott... meg szerintem az blm is témába vág mert ugyan az a szervezet a kettő... csak a nevük a más... 😂😅
Az árvaház a bts részéről sokkal tiszteletre méltóbb mint az blm vagy az lmbtq valaha is lesz! Inkabb azt a pénzt adtak volna az amerikai szegényeknek nem pedig egy olyan szervezetnek akik valószínűleg azt a pénzt zsebre teszik...
Oké, szerinted ide illik a BLM, szerintem meg nem. Ezek szerint mások szerint sem, ha 0%-on van a válaszod. Egy ember pontozása ehhez nem elég. Az, hogy egy kettő egy és ugyanaz, szerintem összeesküvés-elmélet.
Amúgy én is szívesen meghallgatnám a lepontozók, felpontozók véleményét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!