Elméleti kérdés: Ha jó pár kpop idol kiáll az LGBTQ jogokért, akkor ez hozhat változást a többi ázsiai országban? (Indonézia, Malajzia, Arab országok stb)
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a kpop ázsiában a legnépszerűbb. Ázsiába nagyon sok ország tartozik: India, Pakisztán, Malajzia, Indonézia, stb. csak hogy egy párat említsek. A legtöbb embernek Kínai, Korea, és Japán jut eszébe.
Mostanában láttam olyan videókat a youtuben, hogy kpop idolok kiállnak az LGBTQ jogokért. Pride zászlóval mutatkoznak, ilyen jellegű pólókat vesznek fel stb.
Lehet összefüggés a kettő között? Hogy az ázsiai országok elfogadóbbak legyenek az LGBTQ jogokkal a kpop miatt?
UI: légy szíves kultúráltan fogalmazzatok véleményt. Aki sértegeti a másikat, gyűlöletbeszédet ír, azt jelenteni fogom. Ez nem egy kpopellenes kérdés, se nem pedig egy homofóbiát generáló. Általánosan érdeklődöm.
"Mi van akkor, ha nem tudjuk meggyőzni egymást? Semmi."
nos kérdező nem semmi hanem konfliktus! ha az egyik fél álláspontja nem változik meg abból konfliktus lesz a konfliktus pedig erőszak követi az erőszakot pedig háború!!!!
Különbség a kettőnk között, hogy nem mi kérdeztük a te véleményed, hanem te a mienket, ha jól emlékszem. Az, hogy nem számítottál más véleményére ez nem az én bajom. Ha én megkérdezek valakit, azt azért teszem, mert kíváncsi vagyok a véleményére vagy, hogy mit gondol egy adott a témáról. Már bocsi de a kérdezett nem azért válaszol, mert el akarja fogadni a másik véleményét, hanem mert kérdezték. Mi nem írtuk ki függetlenül egy kérdést. Az te voltál. Vedd észre, hogy más a szerepünk a dologban.
Legközelebb ne kérdezz, ha ennyire nehezen viseled az ellentétes véleményeket.
Bocsi nem akartalak megbántani.
Egyébként meg nehéz közös pontot találni, ha az egyik fél azt gondolja, hogy jó ez a változás, a másik azt mondja, hogy nem jó.
Egy olyan kérdést tettél fel, ahol már benne volt, hogy ebből ellentétes vélemények lesznek. Legközelebb erre is gondolj.
79# Nem nem terszik, csak nem értek egyet.
A háborús dologban is mást gondolok. Nem azért, hogy direkt bosszantsalak, hanem mert van az a mondás, hogy az erőszak erőszakot szül. Én ebben hiszek. Ezt nem én találtam ki, régi mondás, szerintem igaz is. Nem hiszem, hogy álomvilágban élek, csak mert mást gondolok. A változás látható, mérhető, számszerűsíthető.
80# A táncos dologban is egyetértünk, bár nem erre gondoltam. Arra gondoltam, amit már írtam előbb. Hogy közös az a gondolatunk, hogy jó adag marketing van a sztoriban, de emellett ez előidézhet némi változást, tehát a 2 gondolat állhat egymás mellett és nem egymás ellen. Ezt írtam korábban.
Engem nem kell felvilágosítani, mindketten érvelünk, csak fogadjuk el egymásért és kész. Nem azt írom, hogy kötelezően értsünk egyet egymással, hanem hogy fogadjuk el. Én már vagy tízszer leírtam, hogy elfogadom, hogy ti mást gondoltok. Én maradok a mostani álláspontomnál. Az elfogadás és az egyetértés nem ugyanaz.
Az arab országokat ahhoz hoztam fel, hogy változás--> nők is vezethetnek. Ez is egy változás. Meg arra felé is sok a kpop rangongó.
Ehhez a vallásos dologhoz nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá. Én azt írtam, hogy érdekel, főleg az, hogy hogyan alakul mellette a társadalom, hogy hogyan fogják fel a vallás részeit a különböző generációk. Ettől független nem értek hozzá, de érdekel.
82# Nem viselem nehezen, hiszen sokszor leírtam, hogy egy részével egyet is értek és próbáltam közös pontokat találni. Abban igazad van, hogy ti nem kérdeztétek az enyémet, de remélem nem baj, hogy azért leírtam a saját álláspontom. Lehet, hogy előre le kellett volna szögezzem, hogy én beszélgetni szeretnék, esetleg kultúráltan vitázni, nem csak választ kapni és annyi. Ha ez félreérthető volt, akkor elnézést, így tényleg úgy jöhetett le, mintha másokat akarnék meggyőzni, pedig csak reflektálni szerettem volna.
#81 Ezzel nem értek egyet. Az elfogadás pont erről szól. Hogy te A-t gondolsz, én meg B-t, nem értünk egyet, de mégis el tudjuk ezt fogadni és tovább tudunk ezen lendülni. Én se konfliktust sem háborút nem szeretnék, csak egy egyszerű beszélgetést szerettem volna :)
De most komolyan nem érted, hogy nem kell, hogy egyetértsünk vagy elfogadjuk az álláspontodat? Mert te kérdeztél minket. Azáltal h reflektáltál a válaszunkra, előidézted a vitát. Ezt akartad elkerülni, mégis ezt csináltad.
Mi mondtuk, hogy nem valószínű, hogy fog változást hozni, te meg írtad, hogy de szerinted fog. Innentől mit vártál? Nem is értem, hogy minek teszed fel a kérdést, ha nem vagy kíváncsi a válaszokra.
Már sokszor leírtam, hogy érdekelnek a válaszok. Önismétlést csinálsz. Nem kell egyetérsünk. Az elfogadást nem én hoztam fel (persze, nem kötelező elfogadni az álláspontomat), hanem valamelyim válaszoló Amerika kapcsán.
"Mi mondtuk, hogy nem valószínű, hogy fog változást hozni, te meg írtad, hogy de szerinted fog." Oké, én erre lettem volna kíváncsi. Azt hittem, hogy titeket is érdekel az én véleményem. Tévedtem, emberi dolog.
87 k. Urvára igazad van! A mai békét cska is ez tartja fent nem az elfogadás! Hanem az hogy ha háborút akarnak akkor abból atom lesz és mindegyik fél elveszik... az meg a másik hogy most is “háboru” gazdasági háború ami neha van ugyan olyan rossz mint a rendes mert itt az van hogy ki semmiznek és éhen halhatsz! Remek példa hogy mindent kina gyárt le meg nemet ország ezért is ilyen sz ar Magyarország helyzete... na meg már az van hogy svájci árak vannak persze nem svájci fizetéssel!
A napi főzés egy 3-4 tagú családnál már 8-10 ezer ft! Ez sem állapot!
Egyébként meg, h mi szül erőszakot, az ott látható, hogy a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek gerjesztik a vitákat. Aki akkora nagy változás meg elfogadás mániásak. Mi szépen eddig is eléltünk egymás mellett, mire ti (ha nem így van ne vedd magadra) jöttök ezzel a meleg, rassz, elfogadás, változás és sorolhatnám milyen dolgokkal. És az ilyenek gerjesztik, az ellentétet. Az ilyenek saját maguk alatt vágják a fát. Tudod milyen idegesítő, hogy a csapból is ez folyik? Lassan tényleg úgy érzem, hogy el kell ássam magam, mert fehér hetero férfi vagyok. Engem speciel zavar ha állandóan ezt nyomatják megállás nélkül. Én elfogadom a feketéket, az ázsiaiakat, melegeket, de ebből ne csinálunk már divatot meg politikát. A másik, hogy ne akarjuk meggyőzni a másikat, hogy igenis az a jó gondolkodást, amit én akarok. Ha megkérdeznek valamiről válaszolok, de senki várja, hogy értsek vele egyet. Hidd el én viszont senkihez nem megyek oda és súgom a fülébe, hogy fogadd el a véleményem.
Ha te nem ilyen vagy akkor bocsi, de ebből a kérdésből meg reakcióból ez jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!