Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elméleti kérdés: Ha jó pár...

Elméleti kérdés: Ha jó pár kpop idol kiáll az LGBTQ jogokért, akkor ez hozhat változást a többi ázsiai országban? (Indonézia, Malajzia, Arab országok stb)

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a kpop ázsiában a legnépszerűbb. Ázsiába nagyon sok ország tartozik: India, Pakisztán, Malajzia, Indonézia, stb. csak hogy egy párat említsek. A legtöbb embernek Kínai, Korea, és Japán jut eszébe.

Mostanában láttam olyan videókat a youtuben, hogy kpop idolok kiállnak az LGBTQ jogokért. Pride zászlóval mutatkoznak, ilyen jellegű pólókat vesznek fel stb.

Lehet összefüggés a kettő között? Hogy az ázsiai országok elfogadóbbak legyenek az LGBTQ jogokkal a kpop miatt?

UI: légy szíves kultúráltan fogalmazzatok véleményt. Aki sértegeti a másikat, gyűlöletbeszédet ír, azt jelenteni fogom. Ez nem egy kpopellenes kérdés, se nem pedig egy homofóbiát generáló. Általánosan érdeklődöm.

2020. okt. 1. 16:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/145 anonim ***** válasza:
31%

nem azért de tényleg mint ha a falnak beszélnénk...!

nem tom miért ennyire fontos mindenáron hogy elfogadják egy szélsőséges kelet ázsiai országban a melegeket mint média és természetes személyek?!

az arab és indo-iráni országokról meg ne is beszéljünk mert az már vicc kategória oké?!

2020. okt. 3. 01:08
 62/145 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, nem értem, hogy neked ez miért olyan fontos, hogy ott elfogadják. Most meg ne bántódj, de talán érintett vagy a témában? Azért ennyire fontos ez neked?

Egyébként nem hiszem, hogy ettől elfogadóbbak lennének, mivel szerintem az ottani rajongók jó része pontosan tudja, hogy miről szól ez az egész.

De szerintem nem is kell megváltoztatnunk őket. Ők attól ilyenek, mert így gondolkodnak. Ha nem ilyen lenne a beállítottságuk akkor nem koreaiak lennének, és most nem lenne miről beszélnünk. Akinek nem tetszik az ne menjen oda. Ilyen egyszerű.

2020. okt. 3. 01:16
 63/145 A kérdező kommentje:

Nem meleg csapatot írtam, hanem csapattagot. Bár van egy elég fura csapat, igaz kínaiak, az Acrush.

A dynamite rekordokat döntött nézettségben, és a BTS album eladásai is, és azt sem hiszem, hogy a koreai eladások 70%-ot adnak. Régen lehetett, szerintem most nem. Van erre valami konkrét adat, vagy hasraütésszerűen írtál egy számot?

Statisztikák szerint a Z generáció elfogadóbb az idősebb generációkkal szemben, tehát szerintem számít a kor. Ha gondolod, keresek rá konkrát statisztikát is.

A cigányozást irrelevánsnak érzem. Persze vannak rasszista fiatalok, meg elfogadó idősek, de nem mindegy az arány.

Szerintem vannak bandák (mostani 4. generációsak, 2018-tól debütáltatottak, akiket eleve a nyugatra is debütáltatnak. Különben minek amerikai, ausztrál, kanadai meg mit tudom én milyen tag?) Így, hogy külföldieket és lassan más rasszúakat is debütáltatnak nem hiszem hogy olyan távol lesz, hogy meleg tagot is debütáltassanak.

Egyrészt, mert szólóban ez már megtörtént 2018 környékén (Hollnad), másrészt nem meleg bandát írok, hanem meleg bandatagot.

Bár, ha akarják ha nem, akkor is megteszik, mert ellenőrizhetetlen sok ember irányultsága. (pl. aki nem rakja ki a netre)

(Halkan megjegyzem, hogy meleg bandára is volt példa Kínában. Nekem is fura, de legalább érdekes. Én nem vagyok az újítások ellen, szívesen fogadom őket. Nem kifejezetten a melegséget értem ide, hanem más nemzetiségű vagy rasszú tagokat is, esetlegesen angol zenéket is)

2020. okt. 3. 01:22
 64/145 A kérdező kommentje:

Nem fontos, csak másként látom. :) Az ottani rajongók egy része valóban tudja, hogy marketing, de egy része nem tudja, mert túl fiatal felismerni. Egy 11 évestől nem várhatod, hogy felismerje, hogy valaki azért mond valamit, mert úgy gondolja, vagy pustán érdekből. Márpedig 11 éves kpop rajongó rengeteg van.

Én örülök a társadalmi változásoknak. (jó persze, nem mindnek, egy háborúnak nyilván nem örülnék) Szerintem érdekes figyelni, hogy amit 10-20 évvel ezelőtt nem mertek megtenni, azt most meg merik.

#61 Azért érzed úgy, hogy a falnak beszélsz, mert nagyon meg akarsz győzni. Én az előbb is kerestem a közös pontokat a gondolatainkban (amikor írtam, hogy a marketing és az elfogadás, mint mellékhatás nem szöges ellentéte egymásnak), de ha te az ellentéteket keresed, nyilván meg fogod találni.

Én nem akarlak téged meggyőzni, csak érdekelnek mások gondolatai is a témában. AZ, hogy érdekel, nem jelenti, hogy rögtön egyet is értek vele.

Te úgy gondolod, hogy ott ezt sosem fogják elfogadni (vagyis ez jött le) én meg nem így látom. Egyik vélemény sem kevesebb, vagy több a másiknál. Nem kötelező egyetérteni. Nekem nem célom meggyőzni senkit, és semmi gondom a másik véleménnyel. :)

(nem tudom, ti kiket stanneltek amúgy, de ha a youtubeba beütitek, hogy kpop idols who support lgbtq community... hát baromi sok idol jött ki. én régóta köbvetem a kpopot, de ez engem is nagyon meglepett. sosem gondoltam volna, hogy ennyi idol támogatja/marketingeli/hívjuk bárminek. Tehát állást foglal)

2020. okt. 3. 01:30
 65/145 A kérdező kommentje:
A vallási változásokat is szeretem nyomonkövetni (mint mindenféle társadalmi változást), akár akeresztény, akár a muszlim vallásban. És nem vagyok vallásos. Nem kell ehhez érintettnek lenni, egyszerűen maga a társadalom, emberek témakör érdekel. (nem kifejezettem az LGBTQ, de ők is a társadalom része és most ők jutottak eszembe, mert sok idol foglalt ebben állást)
2020. okt. 3. 01:35
 66/145 anonim ***** válasza:
100%

Amiket írtál, hogy miket fogadnál el, azokkal egyetlen probléma van. Hogy onnantól nem kpop. Nem is értem, hogy miért kell amerikát csinálni mindenből. Akkor ezek szerint te nem a kpop-ot szereted, hanem azt amit csinálni szeretnél belőle. Szerintem nagyon rossz hatással lenne a kpopra, ha különböző rasszok, melegek meg stb debütálna. Ne érts félre nem azt jelenti, hogy nem fogadom el őket, csak tartsunk mindent a helyén. Ha valaki azt szereti, annak ott van Amerika. Az minek hallgat kpop-ot. Még egyszer leírom, mert ezek szerint nem érted amit mondok. Megváltoztatni azt akarja az ember amivel nem ért egyet. Te a kpop melyik részével nem értesz egyet? Ha mindezt komolyan írtad, akkor te az amcsi pop-ot szereted és nem a kpop-ot. Tényleg annyira szörnyű dolog, ha valami egy kicsit más?

Hagyjuk már ezt az akaratunk rákényszerítését a másikra. Fogadd el őket ahogy vannak és kész. Ha nem tetszik, akkor nem Ázsia a te tereped, hanem Amerika. Ott is vannak koreaiak bőven, de ők már másképp gondolkodnak.

Ne csak a melegeket, meg a rasszokat fogadd el, hanem azt is, hogy ők máshogy gondolkodnak. Azt könnyű elfogadni aki ugyanúgy gondolkodik, mint te. Ez nem tolerancia.

2020. okt. 3. 01:39
 67/145 anonim ***** válasza:
Nyilván a 11 éves nem fogja tudni, de ha van egy kis szerencséje akkor vannak szülei, akik viszont el tudják neki mondani.
2020. okt. 3. 01:41
 68/145 A kérdező kommentje:

Sehol nem írtam, hogy én meg akarnám őket változtatni, vagy ne fogadnám el őket. A változás nem tőlem függ, ez egy állandó. Minden és minkenki változik. (tőlem független)

Nézd, ha valaki koreaiul énekel/rappel, és Koreában debütál, ottani cégek képzik ki, az kpop. A koreai fanok kifejezetten szeretik az új fekete csajt, aki szenegáli. Nyilván nem miattam debütáltatják a lányt, vagy az én elfogadásom miatt, hanem mert koreai trainee műsorok beengedik, mint versenyzőt. Ezt én magamtól függetlenül érzem. (még csak nem is stanelhetem, hiszen nem debütált még)

De, a kpopot szeretem, de ezzel együtt annak változásait is szeretem. Szerintem van valami, ami JÓ és azt fejlesztik folyamatosan, tehát kreálnak valami EGYRE JOBBAT.

Szerintem nem lenne rá rossz hatással sem más rassz, sem a melegek, de nem baj, ebben eltérően gondolkodunk.

Miért hallgatok kpopot:

-jobb minőségű klipek

-koreai nyelv

-profi koreográfiák

-fura öltözködési stílus és látványelemek

-másmilyen zenei hangzás.

Nem értek egyet azzal, hogyha valamit szeretek, azt nem akarom megváltoztatni. Persze, most csak magamról beszélek. Ha valamit szeretek, örülök a fejlődésének és támogatom az újdonságait. Ha valami évekig ugyanolyan, számomra unalmassá válik.

Miben más a kpop ÉS tetszik nekem, hogy más?

-például a tánc.

- a fura, sokszor őrült videóklipek.

Nem vagyok az ellen, hogy rossz, ha valami más. Sok olyan van, aki más és tetszik. :)

Én nem akarok semmi senkire kényszeríteni, én arról beszéltem, hogy amit ők maguktól (vagy cégek hatására) megtesznek, annak lehet-e MELLÉKhatása. Ha szerinted nem, én elfogadom, teljesen rendben van. Szerintem de. :)

(amúgy folyamatosan írom, hogy egyenértékűnek tartom az össze véleményt, de valamiért mintha ezt senki nem akarná meglátni)

2020. okt. 3. 01:54
 69/145 anonim ***** válasza:
26%

nem stanneljünk egymást habár megmondom öszintén pontosan nem tom mit jelent ez... ":D nem akarlak meggyőzni de te sem mondhatod azt hogy te full semleges vagy mert csak azt hajtod hogy lesz meleg tag elfogadják őket mert ez lesz!!!

olvasd vissza 7 oldalon azt írod hogy bezony lesz meleg elfogadják koreában őket stb

a dynamite tudod mikor döntött rekordot... sosem... az csak a streamer miatt történt meg a verseny miatt a blackpink fanokkal szemben!

meg lehet nézni

bts dna 1.098.358.250 megtekintés! mert az emberek tényleg kiváncsiak voltak rá ennyit az a 30 millió fan nem tud össze hozni!

bts dynamite 428 millió!

eladásban 1,8 millió körül van... messze elbujik az 5,2 milliós album eladásoktól... ez is azt mutassa hogy a dynamite nem volt olyan jó! és hogy a fizető fanok többsége a koreaiak nem pedig a külföldiek!!!

akkor miről beszélsz kérdező? bocs de amit írtál az hülyeség volt a bts-ről pedig én még nem is vagyok fan csak tisztában vagyok a dolgokkal!

a 11 évesek meg azt sem tudják mi az a szivárvány zászló és valószinüleg sok koreai idol sem! mert ott akkora tabu téma hogy nem tudják mi az! van erre példa magyarországon is! itt is nagyon sokan nem tudják mi az

és egyértelmű hogy baromi fontos mert ez már rég nem elméleti kérdés én pl azért vagyok itt mert van egy hetes szabad időm és nem tudok mást csinálni ":D

nem lesz semmiféle társadalmi változás főleg koreában nem! vagy csak nagyon de nagyon lassan ugy 20-40 év múlva!

az idolok meg még mindig nem foglalnak állást mert nem beszélnek a témáról csak felvesznek egy polot amiről vagy nem tudják mi az vagy tudják csak a kiadojuk erőlteti mert nyugati csalogató...

akkor foglalna állást ha szabad idején venne fel olyan polot nem pedig paparazzik előtt munkaidőben...!

2020. okt. 3. 01:56
 70/145 A kérdező kommentje:
Ja meg ami tetszik ÉS más azok a fura de egyben gyönyörű hangulok :D Ez sem éppen nyugati, de én imádom
2020. okt. 3. 01:57
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!