Más is van úgy, hogy nem tudja, hogy milyen zenét hallgasson?
#1 Mind megvan.
#2 Igazából szeretem a rockot is és a popzenéket is, de hiába, mondom keresek én, de úgy kifejezetten nincs olyan már, ami tetszik. Hallgatok Jacksont, Aguilerát, Amy Winehouse-t, Adele-t, Lorde-t, Sia-t(inkább a régieket, de a mainstream számai között is van 2-3, ami tetszik), Florence Welch-t, Rihannától csak a Diamond tetszik, néhány TS számot, amikor még értelmes volt, Jason Mraz-t, Shawn Mendes-től is csak a Youth tetszik, akkor rock-ból Three Days Grace, Thousand Foot Krutch, Skillet, stb, meg ugye az ilyen legendák, mint pl. AC/DC, Guns n Roses, stb. Aurora Aksnes 1-2 száma, ami még tetszik.
Néha fel szokott merülni 10 ezer zene esetén nálam, olyankor inkább mást csinálok.
De általában ez ritka eset.
A popénekesek sorába mondanám Lana Del Rey-t, az első albuma egész jó.(a többit nem szeretem)
Metal, rockból nehezen tudok mert az nincs így konkrétan kifejtve hogy mit szeretsz.(ezek elég mainstream bandák többféle rock/metal alműfajból, Skillet és a Linkin Park is elég lágy mondjuk egy Metallica-hoz vagy Ozzy-hoz képest)
Amúgy érdemes a hangulatod szerint hallgatni, idővel majd ráérzel.
Úgy kell felfogni mint egy étkezést, hogy érdemes többfélét fogyasztani és változatosan hogy kellő élményt nyújtson és csak akkor fog igazán jól esni ha a szervezed azt kívánja meg.
Szóval valószínű hogy a zenéből egy adott időpontban megfog egy refrén(tipikus popzenei jellemző, műfajtól függetlenül), aztán ha az ember elmélyül benne rájön hogy nem igazán nyújt számára élményt a hallgatása.
Összességében érdemes megtalálni hogy mit keresel a zenében, energia, érzelem, összetettség stb. aztán rátalálsz idővel a számodra megfelelő zenére.(tényleg akkor jó egy zene ha jó értelemben kiráz tőle a hideg)
Ha beírod google-ba, hogy similar artist to XY, akkor tudsz keresgélni.
Pl, itt van Lorde-hoz néhány hasonló: [link]
En is ugyanigy voltam mint te par eve. Aztan elkezdtem hallgatni uj mufajokat.
Manapsag rapet es countryt hallgatok.
A country errefele egyaltalan nem nepszeru, ha erdekel kildok par szamot.
Lana del Rey fele zeneje van peldaul a holland Anouk-nak a Sad Singalong Songs album, ha esetleg az az irany erdekel.
Nezegess spotify chart-ot hatha ott talalsz uj zeneket amik mostanaban jottek ki.
"Próbáltam megszeretni a metált, próbáltam megszeretni az ilyen Justin Bieber féle számokat"
Ne próbálkozz, mert az nem te vagy! Azt hallgasd, amit szeretsz.
Nézd meg, milyen zenék azok, amik benne vannak a 150-ben, és ugyanattól az előadóktól hallgass meg más albumokat is! Ha az tetszik, amit most hallgatsz tőlük, szinte biztos, hogy a többi is tetszeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!