Az én látásmódom abnormális vagy másnak is feláll a szőr a hátán a maggis "OMLÓSZ" reklámtól?
Egyszerűen úgy érzem,hogy meg tudnám folytani azt a kis kölyköt,még inkább a reklám készítőit,ötletgazdáját!Ne értsétek félre,imádom a gyerekeket,csak az agyamra megy,hogy nem elég hogy szándékosan "selypíttetnek" egy valószínűleg nem is beszédhibás gyereket,ráadásként még külön fel is hívják rá a figyelmet,hogy hadd higyje a sok kis beszélnitanuló,hogy az márpedig úgy jó,mert a tvben is úgy mondja a kisfiú!
Ha tehetném,tuti betiltatnám azt a reklámot!!!
(Ja és biztos születési rendellenesség,de mindennemű helyesírási szabályelleneneségre allergiás vagyok...)
Privátban akartam válaszolni, de nem engedélyezted a küldését. Szó nincs itt a 6-3-as szabályról. Pl: melevíz-csap. Így helyes, pedig csak négy szótag!
A helyesírási szabály ellen viszonyuló megnyilvánulás az helyesírásiszabály-ellenesség! Odaírtam, hogy AkH. 139. - A magyar helyesírás szabályai című mű 139-es pontja. Egybeírás-különírás. Azon belül pedig az ún. mozgószabály.
Az alap szavunk az, hogy helyesírási szabály (A B). Azonban az ellenesség (C) szó az a helyesírási szabályokra és NEM csak a szabályokra vonatkozik, ezért ezt JELEZNI kell. A helyesírási szabályellenesség esetén a szabályellenesség helyesírási nem pedig a helyesírási szabály ellen vétőt jelenti!
Tehát a tipikus "második típusú mozgószabály", ahol A B + C esetén AB-C helyzet áll fenn.
De ez itt már off. Ha nem hiszel nekem: tanacs@nytud.hu
Kérj állásfoglalást!
Tehát jó a reklám, mindenki emlékszik rá. Én is utálom, de okos volt a szakember, aki összehozta.
Szeretem az omlósz csirkét, de mégis omlósan az igazi. ;)
Nem kell nézni!
(A "helyesírási szabályelleneneségre" akkor is allergiás
vagy, ha írsz, vagy csak ha olvasol?)
Rohadtul idegesítő, emiatt megy el a kedvem a szüléstől:S:S:
-Omlósz
-apuuuuuuuuuuuu kezdőőőődiiiiiiiik
-én majcinálok nektek vacojááááááát
kiver a víz
-Petiék vécéje
És úgy általában az összes reklám amiben kisgyerek van, abberált förtelmes és idegesítő :S:S hogy lehet ennyi hülye reklám szakember :S:S:S
én kicsit eltérek a tárfytól.engem az is idegesít mikor a kölykök direkt minden szar#al összekoszolják a ruhát (csoki,paradicsom),nem tudom miért,és még mondják is,h.na anyu ezzel úgyse tud mit kezdeni..vagy vmi ilyesmi.
erre jön anyu a csodamosóporral és túljár a kölkök eszén...
semmi dorgálás!!!!!!!!!!a hülye gyerekek DIREKT
bocs véletlen küldtem el ez előbb..
szóval DIREKT tönkreteszik a cuccokat,örülnek neki,és anyuka rá se legyint...ez milyen már??mindig felidegesít!!!
de amúgy az OMLÓSZ is totál hülyeség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!