Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Az én látásmódom abnormális...

Az én látásmódom abnormális vagy másnak is feláll a szőr a hátán a maggis "OMLÓSZ" reklámtól?

Figyelt kérdés

Egyszerűen úgy érzem,hogy meg tudnám folytani azt a kis kölyköt,még inkább a reklám készítőit,ötletgazdáját!Ne értsétek félre,imádom a gyerekeket,csak az agyamra megy,hogy nem elég hogy szándékosan "selypíttetnek" egy valószínűleg nem is beszédhibás gyereket,ráadásként még külön fel is hívják rá a figyelmet,hogy hadd higyje a sok kis beszélnitanuló,hogy az márpedig úgy jó,mert a tvben is úgy mondja a kisfiú!

Ha tehetném,tuti betiltatnám azt a reklámot!!!

(Ja és biztos születési rendellenesség,de mindennemű helyesírási szabályelleneneségre allergiás vagyok...)

2009. aug. 9. 23:45
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
A másik kedvencem a "Petiék WC-jében akarok kakilni. De akkor is ott fogok kakilni!" Lehet, hogy nem szószerinti idézet, de tudjátok a WC-minispray... Nagyon örülnék, ha a szomszéd gyerek hozzám járni kakilni....:)))))))
2009. aug. 10. 00:23
 12/52 A kérdező kommentje:

Igen,a Petiék wcje...

Akkor költözz is oda büdös kölök! :)

Borzasztó,hogy milyen hülyeségekkel szédítik az embereket!

Arról nem is beszélve,hogy amelyik gyerek hajlamos átvenni ezeket a hülyeségeket,nem kevés fejtörést okoz a szülőknek...

Lassan tényleg muszály lesz tiltani a tvnézést...

2009. aug. 10. 00:31
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, de örülök, hogy látom : nem csak én akadok ki a "kakilós" reklámtól!... 8-[

Komolyan, már én is kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj.

Kiakadtam már a Bioponos baromságtól is ("akkor tiszta, ha belül is tisztaaaaa"), Pécsi Ildikó nyávogása meg csak hab a tortán...

Ja, és külön abból is elegem van, akármikor leülnék enni, azonnal beordít egy "kakilós" vagy "tamponos" vagy "kék-folyadékos-betét" vagy pelenkás reklám... 8-[

És hiába váltok csatornát, ott a másik tamponos, kakilós, W.C.-n ülő gyerek és anyuka mosolyogva nyomja neki az illatosítót.... Wááááááááá... 8-o

Istenem! Mi jön még?

2009. aug. 10. 01:34
 14/52 anonim ***** válasza:
81%

Ha ennyire izgatod magad a helyesíráson, akkor mi a francért írtad ly-vel a muszájt?? :S:S

Amúgy engem idegesítenek az ilyen gyerekes reklámok, úgy fel tudnám rugdosni némelyik kis görcs nyavíkoló majmot. Pedig a való életben biztos nem olyanok, de ezek a reklámok wáááá... :S

2009. aug. 10. 01:34
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kicsik voltak a gyerekeim (6-7 évesek) akkor kívülről fújták az összes reklám szöveget! 8-[

A kedvencük a reklám volt (lehet, mást nem értettek meg, ez meg sikerélményt adott nekik, hogy könnyen megtanulhatták?).

Szerencsére ez a korszak hamar elmúlt, most már ott tartunk (17-18 évesek), annyira utálják a reklámokat, hogy azonnal elkapcsolnak arról a csatornáról, ahol elkezdődik! :D

2009. aug. 10. 01:39
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Na látjátok, ezért nézek én a tv-ben csak comedy centralt, meg music maxot 11 után... :D Amúgy nekem a kedvenceim a mosópor reklámok... Azokon sírok. Van az, hogy a gépolajos ingre ráönti a nemtom milyen lila löttyöt, és a photoshop formula kiszívja belőlle! :D Tapasztalat, h az olaj nem jön ki túlzottan könnyen... ;) 15f
2009. aug. 10. 01:43
 17/52 anonim ***** válasza:
86%
Ez a muszáLY nekem is szemet szúrt... Nekem meg ettől áll fel a szőr a hátamon:(
2009. aug. 10. 02:00
 18/52 anonim ***** válasza:
79%

Jaj. :( Tök jó lenne a kérdés, ha ez nem lenne ott: "(Ja és biztos születési rendellenesség,de mindennemű helyesírási szabályelleneneségre allergiás vagyok...)"

Ugyanis:

"higyje" - helyesen: higgye

"folytani" - helyesen: fojtani

"helyesírási szabályellenésség" - helyesen: helyesírásiszabály-ellenesség. Ha tudnád, hogy az általad leírt mit jelent... Amúgy AkH. 139. - mozgó szabály. Ez egy nehézkes alakulat, illik elkerülni pl. a helyesírási szabályainkat sértő megnyilvánulás)

"muszály" - helyesen: muszáj

Ezek azok a hibák, amelyek a helyesírásban nem kellő jártasságról tanúskodnak. Az írásjeleket követő szóközök hiányára ráfogható, hogy siet az ember, megszokásból gépel, neten nem számít...

De nyelvi szabályokat mellőz a (kb.) 7 tagmondatból álló, összesen 4 db "hogy" szót tartalmazó "ötsoros" mondat is. ("Ne értsétek félre..." kezdettel.) A megértés végett is célszerű lett volna tagolni, te is egyszerűbben "jöttél" volna ki a végére!

A kiírótól elvárnám, hogy a ly-j szabályokat, az egybeírást-különírást, a hinni, hagyni igék megfelelő alakjait ismerje. Ugyanis az "allergiája" arra utal, hogy minta értékű a kiírt kérdése, és bátran lehet példát venni belőle.

Csak, hogy ne legyek off:

Inkább hallgatom az "omlósz" szót, mivel tisztában vagyok azzal, hogy mire vonatkozik, semmint olvassak muszályokat, folytanikat, higyjéket... Mert ezek azok a szavak, amelyek írásával sokan nincsenek tisztában. Itt pedig látják - az utolsó mondattal együtt. Így megjegyzik.

Ne bántásnak vedd ezt a választ. Segíteni akarok, hogy azokat a hibákat elkerülhesd, amelyeket vétettél. A leendő gyermekednek is HELYESEN tanítsd meg ezeket. Ne csak beszédben, írásban is!

2009. aug. 10. 02:19
 19/52 anonim ***** válasza:
84%
Mielőtt megköveznek: a hinni, hagyni azok főnévi igenevek igei alakjuk a hisz, hagy. Így a helyes, csak már hajlani fél három van...
2009. aug. 10. 02:21
 20/52 anonim ***** válasza:
78%

kivesszük a ZACKÓT. belerakjuk a cirkecombokat. nagyon omlósz!-omlós!- én úgymondom hogy omlósz!

énmeg majd beverem azt a vigyorgó pofádat XD

engem is nagyon idegesit:DD

denagyon:D

amúgy tényleg kicsit ellentmondásos,hogy nem tudsz helyesen írni bizonyos szavakat, de végülis a selypítés az más téma.

és utolsó előtti bőszavú válaszoló, nem helyesírásiszabály-ellenesség , hanem helyesírási szabály-ellenesség, mivel a helyesírásiszabály már meghaladja a 6 szótagot.

2009. aug. 10. 02:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!