Akik szerint ez a Conchita Wurst Euroviziós éneklő szakállas nőimitátor szuper és jó, azok magyarázzák már el, hogy miért kell ez nekünk, mitől értékes ő, miért kell szeretni, hogy valaki ilyen?
Aki nem ismerné, a googleban keresse, számomra elborzasztó egy jelenség, képviselve egy érték nélküli világot.
Valami olyat, amiben egy egészséges ember nem érzi jól magát.
Tényleg ez a trend?
Egy férfi, aki (az még csak elmegy, hogy meleg, hiszen ez a magánügye, és ettől nem rosszabb ember másoknál) nőnek, sőt, luxusribinek van beöltözve, de szakállat növeszt, és énekesnőnek hiszi magát?
Hát könyörgöm! Pár évtizede az ilyeneket még bezárták!
És most ezt akarják trendnek beállítani?
Valami értelmes magyarázat jó volna, hadd tudjam, miért érték ez a ..."lény"?
Hát akkor nézzük, milyen értékeket képvisel az illető:
- Egészen normális hangja van (mondhatni, relatíve tehetséges, ez tekinthető értéknek).
- Fel mer vállalni egy extrém külsőt (hogy ennek milyen célja van, az másik kérdés, de én becsülöm érte).
- Eléggé egyértelmű üzenet, hogy a másikat ne a külseje alapján ítéld meg - ez számomra például alapvető érték.
- És végül: szórakoztat, elég sokaknak tetszett az előadása ugye...
Összefoglalva ugye mondhatnánk, hogy "tanít, nevel, szórakoztat"...
"Egészen normális hangja van - relatíve tehetséges."
Hát azért nem egy Celine Dion, vagy egy Agnetha Fältskgos.
"Fel mer vállalni egy extrém külsőt."
Hadd érveljek a kövéremberes hozzászóló véleményével - ha egy extrémkövér ember áll ki, akkor is ezt mondanád?
"a másikat ne a külseje alapján ítéld meg - ez számomra például alapvető érték."
Számomra is, de egy dalverseny nem erről szól.
"elég sokaknak tetszett az előadása ugye..."
És még többeknek nem.
"Összefoglalva ugye mondhatnánk, hogy "tanít, nevel, szórakoztat"..."
Ilyenre ne tanítson, ne így, és ne neveljen, az olcsó szórakozás pedig no comment.
Mindenesetre értékelem a véleményedet, ha nem is értek vele egyet, de legalább leírtad.
Ha ez egy visszataszító mutáció:
akkor ez is pontosan annyira az:
De a második fajta "mutáció" miatt valahogy kevesebb ember hisztizik...
"a te öreganyád csóró és nem volt pénze fiatalkorában járni a világot"
A II. vh., vagy a kommunizmus idején kellett volna világot látnia szerencsétlen válaszoló nagyanyjának? Meg a szegénységet emlegetni elég aljas dolog ahhoz képest, h te milyen könnyen osztogatod a "citrom díjat" ^^
Aztán meg a híres-neves férfiszoknyáknál is volt idő, amikor még nem volt mögöttük kulturális tartalom, csak pár (mocskos b*zi transzi) férfi magára kapott egy szoknyát. Mekkora poén lenne már visszaugrani az időben, és megnézni, hány pampogó ember gondolja, hogy a szoknyás palik a végítéletet hozzák a társadalomra. :D
De persze értem én, hogy azzal van a baj, hogy C. kifejezetten női viseletet vett fel, és mint tudjuk, a női dolgok úgy általában lealacsonyítóak... (Mi másért lenne egy férfiruhás nő kevésbé megosztó?)
Aztán meg párszor a pofánkba kaptuk, hogy olyan dolgokat védünk, amikben magunk sem hiszünk. Tök jó, hogy így tudod, hogy én miben hiszek, de akkor már engedd meg, hogy én se higgyem el, hogy bárkit a világon ennyire zavarjon egy olyan ember, aki SEMMI ártó dolgot nem tett. Kiment csini ruhában énekelni arról, hogy történjen bármi is, újra "életre kell kelni". Hát igen, Hitler rossz ember volt, de idáig még ő sem ment el...
És hogy milyen értéket képvisel? (Most teljesen mindegy, hogy már párszor le volt írva) Az eddigi Eurovíziós győztesek mekkora értékeket képviseltek? Loreen, Emmelie de Forest, Alexander Rybak, vagy akárki más, mit adott hozzá a világ fejlődéséhez?
Én vagyok az a fujjoló, aki Európa vesztét látja az eurovíziós győzelemben. Ezt akkor teljesen magamtól mondtam, de azóta viszonthallom nagyon sok mindenkitől. Igen, Európának vége. Talán nem baj, talán megérdemeljük. Nem tudtunk élni a javainkkal, a kultúránkkal, a tehetségünkkel. Évszázadokon át csak leigáztunk, gyarmatosítottunk, rabigába hajtottunk és pusztítottunk. Felsőbbrendűségünk biztos tudatában. S nagy gőgünkban ide jutottunk: a néhai gyarmatok lakosai most Európát özönlik el, az exportált kereszténység helyett saját fejlesztésű materializmus és import muzulmán vallás, s míg a világ többi része túlnépesedik, mi elöregszünk, mert túlságosan szeretjük a jómódot ahhoz, hogy gyereket neveljünk. Jó dolgunkban pedig kreálunk magunknak problémákat: nehogymár az Isten vagy a természet mondja meg, hogy fiú vagyok vagy lány! Jogom van bárminek lenni!
Elkényeztetett hülyegyerekek lettünk, életképtelen evolúciós zsákutcák. Ez van. Európa haldoklik...
Előző kommentelőhöz:
- igen, egész jó hangja van, sőt szerintem nagyon is jó, kimondottan színpadra való. Ez valódi érték.
- "Fel mer vállalni egy extrém külsőt " -- na, ez az, amit nem tartok értékesnek.
- "Eléggé egyértelmű üzenet, hogy a másikat ne a külseje alapján ítéld meg " - na ez az, ahol csúsztat Thomas. Ezt úgy szoktuk érteni, hogy ne felszínes dolgok alapján ítélj, pl. bőrszín vagy származás, hanem magát az embert nézd, az értékeit, a belső viszonyulásait, jóindulatát stb. Na akkor nézzük az ő belsejét: vagy személyiségzavaros vagy nagyon akar polgárpukkasztó lenni. Mindenképp extrém feltűnési viszketegsége van. Na akkor ez érték? Szerintem nem.
"Összefoglalva ugye mondhatnánk, hogy "tanít, nevel, szórakoztat"..."
Bocsánat, mire is nevel? Hogy légy egyszerre nő és pasi, hogy botránkoztasd meg az embereket, hogy a természet adta korlátokat döntsd meg, hogy élj kategóriák határán??
Na de nem voltam rest, utánaolvastam a művésznek, elolvastam a saját honlapját, megnéztem vele különféle videókat. A győzelemnél ugyanis olyan mesterkélt és gáz volt, szerettem volna kicsit hitelesebb képet kapni róla.
Van egy elég jó interjú vele az egyik osztrák műsorban. Az a megdöbbentő, hogy nagyon intelligensen, mondhatnám szimpatikusan beszél. Nem egy agyatlan valaki, van tehetsége bőven, nemcsak énekhangban, de észben, gondolkodásban is.
Conchitaként ül a stúdióban, és Thomasról úgy beszél, mint egy másik emberről,aki a héátköznapokat viszi, ő pedig a szereplést, a csillogást. És hogy sokat tanulnak egymástól. És hogy neki ez egy fejlődési út volt eddig, hogy ebben a mesterségesen létrehozott karakterben ki tudja élni magát. És hogy lehet, hogy létrehoz majd még több karaktert is.
Szóval nem valósi hasadt személyiség (az egy pszichiátriai kórkép), ő maga hoz létre önmagából egy, a hétköznapitól eltérő karaktert, akiben a feltűnési, glamour-vágyait és női részét kiélheti. És ezt teljesen leválasztja a hétköznapi énjéről.
Összefoglalva az a kép alakult ki bennem, hogy egy nagyon tehetséges, intelligens fiúról van szó, aki iszonyatosan élvezi, hogy ilyen bravúrosan tud játszani a női és férfi vonásokkal, hogy felkorbácsolja a legkülönfélébb érzéseket az emberekben, hogy csillog, hogy sztárkodik.
A nemi identitása alapvetően azért nem tiszta, ezért mozog ezen a határmezsgyén, így érzi teljesnek, ha mindkettő lehet.
Nos, egy terapeuta bizonyára azon fáradozna vele, hogy integrálni tudja a különböző személyiségrészeit, ne pedig szétválassza őket és külön személyiségeket hozzon létre.
Hát ennyivel árnyalóott a képem róla, miután napok óta erősen foglalkoztat ez a jelenség. Hordoz értékeket, de annyira kicsavarja a dolgokat, ahogyan már nem kellene. Iszonyúan zavarba ejtő nekem nőként, hogy nőiesebb, mint mi nők. Méghozzá nem gázul, hanem elég hitelesnek tűnően. Igen, a szakáll nélkül mondhatnám, hogy egy szép nő. A beszédhangja pedig (németül! nem angolul) kimondottam megnyerő, érett női hang...
Igen, túl jó a nő, aki benne lakik... egy fiúban...
Értékelhető válasz, kedves utolsó.
"Conchitaként ül a stúdióban, és Thomasról úgy beszél, mint egy másik emberről" - pszichiáter szomszéd szerint pontosan ez az, ami igazolja a hasadt személyiséget, akkor is, ha bármilyen agyafúrtan kimagyarázzák, hogy még te, az amúgy józanul gondolkodó, is elhiszed, mondjuk az igaz, hogy az ilyen embereknek elég magas az intelligenciaszintjük. A fickóból is kinézem, hogy nem hülye, ez egészen biztos, hogy van neki esze, és nem is kevés.
És bár nem tudom, te milyen nő/lány/asszony vagy, de látatlanban is biztos vagyok benne, hogy egy egészséges férfi inkább téged választana, mint ezt a megcsinált - ha a szakállát nem nézzük - plázacicát, senki nem akar társnak ilyen valakit. Látod, ezt is elérte, hogy a nők kezdenek önmaguk nőiségében kételkedni, hogy vajon egy pasas is jobb nő mint ők, hát nem, nem az.
"Nehogy már Isten vagy a természet mondja meg nekem, hogy fiú vagyok vagy lány, amikor nekem jogom van" - nálad a pont.
Nagymamám 1931-ben született, "élete javát" a második világháború és a sötét ötvenes évek alatt élte le. Ugyan a hetvenes évek alatt egész sokat utazgattak, de nyilván csak oda, ahova lehetett (Csehszlovákia, Jugoszlávia, NDK, Lengyelország, Olaszország). Meg igazából az utazás akkoriban nem is pénzkérdés volt, hiszen meghatározott összeget vihettek ki magukkal a magyarok, ami nem volt túl sok.
Egyébként meg a nagyszülők emlegetésével az volt a célom, hogy megmutassam, mennyire mások az embereknek a normái, mennyire más dolgokat hisznek természetesnek. Nem pedig a nagyszülők anyagi helyzetének és lehetőségeinek elemezgetése, ami egyébként akkoriban mindenkinek elég korlátozott volt.
Egyébként végül is jó tudni, hogy a te nagyszüleid akkoriban megjárták Skóciát, ezek szerint valami magas pozíciójú párttagok lehettek. Így már értem, miért van benned ez a másokat elnyomó, mindenkit univerzáló felfogás, nálatok ez ilyen családi örökség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!