A koreai idolok tényleg ilyen rasszisták vagy nem tudják, hogy mi a rasszista és mi nem?
Láttam a napokban egy videót ahol felvezették, hogy mennyi rasszista dolgot mondtak és csináltak az idolok. Voltak akik bocsánatot kértek, voltak akik nem.
Mostmár nem hinném, hogy Korea/Kelet Ázsia annyira lemaradott legyen, hogy azt ne tudják felfogni, hogy mi az az n szó, stb. stb. Sok fan pedig pont azzal védi őket, hogy nem tudják, hogy azt nem szabad csinálni és ezek.
Nagyon felesleges ezeket a felnőtt embereket védeni, ha nincs is rasszista szándék a hátuk mögött akkor is felkéne tudják azt fogni, hogy mi helyes és mi nem. Mivel a legtöbb esetben az idolokat és azt ent.-eket is csak a koreai fanok érdeklik, ezért nem veszik figyelembe a fekete embereket akiket megsértenek.
30-as meg merek esküdni hogy amúgy veled is szoktam vitatkozni ":D
igen... nyersen fejezem ki magam csak mert én szerintem előrébb vagyok abban amit te most kezdtél realizálni hogy mennyire is a szakadék felé hajtják az ilyen fiatalokat a cégek akik kőkeményen dolgoznak és nagyon sok mindent feláldoztak... (nem mondom hogy mindegyik jó ember de kb ezen a 55% jó 45% rossz szinten van azaz átlagos és nagyon formálhatóak) és a fanok csóváló farokkal támogatják sokszor a teljes fizikai és szellemi kihasználást és eltorzítást!
ahogy elnézem pl jisoo sokkal visszafogottabb még a színpadon is alapból a koreai kultúra nem mutat mellet (van kivétel) de meg lehet nézni hogy a 15-ős bandák szinte mind egyszerre kezdtek el cicit villantani és nem kis dekoltázsról van szó! hanem opitz barbi szintű ami azért durva mert az opitznak nagy melle van míg nekik nagyon kicsi és sokkal többet kell kirakni... most tegyünk fel a kérdést... hirtelen az összes női banda egyszerre lett felnőtt érett? és olyanok akik eddig sosem csinálták... pl lovelyz momoland apink gfriend (twice előbb kezdte el)
még anno szinte az összes lány banda sokkal őszintébb volt mint most! régebben inkább figyelniük kellett hogy mit is mondanak és hogyan ma már inkább előre megírt és betanult mondatokat hangoztatnak! (és sok lány hétköznap teljesen takaró ruhákat vesz fel max rövid nadrágot ami "alap" koreában és ázsiában de ekkor sem segg mutogatós sőt van amikor csinosabban öltöznek fel de akkor sincs kint egy gramm cici sem...)
legyen szó most fiúkról! nekik ugyan nincs ilyen gondjuk
bts sugának váll műtétje volt/lesz kibaszot 2012-ben sérült meg azóta fájdalmai voltak! még is kőkemény tánc és menetrend!!! mert ugye show-nak folytatódnia kell! és most kaptak/kapnak egy kis pihenőt vagy is inkább engedik el mert már vagy le amputálják vagy meg műtik...
a cégek teljes mértékben el rongyosítják az idolokat még is a neten az megy hogy köszönöm bighit! fröcsögő szájjal!!!
cégek akik megnyomorítják az idolokat + még támogató fanok akik örömtáncot járnak hogy az idolok 0/24-ben dolgoznak félholtan női részről meg addig megy amíg teljesen le nem vetkőztetik és a koreai társadalom kitagadja őket és öngyilkosok lesznek (volt már rá példa nem is egy)
ja most is történt szép kis dolog de legyen az másik topik!
igen azért is szoktam (néha...) "ocsárolni" a gfiendet mert tényleg 100%-ban azt hangoztatták ők azok akik nem csinálnak ilyent akik túl élik cici villantás és fenék mutogatás nélkül ma már csak abból áll a foto album a fellépéseik táncaik és ruháik... és volt jó pár interjú ahol elszólták magukat (pár tag félt beszélni a szüleivel hogy most a csapat megváltozik abba az irányba, és hogy kényelmesebb az "ártatlan" koncept)
persze lehet mondani hogy teljes mértékben hozzájárultak és közös döntés volt de akkor nem lennének ilyen kikiáltások hogy az ártatlan kényelmesebb és félnek el mondani a szülőknek... valamint a bighit ceo nagyon sokat ösztönözte a stílus váltásban őket...
pl mamamoo-nál teljesen rendben van sosem hangoztattak ilyent mindig is az idősebb erotikusabb dolgokat képviselték! (persze ők is tovább léptek a már alpári olcsó közönséges formába még anno a décalcomanie és a régebbi számaik valamint még ami stílusos az egoistic (persze a striptease tánc tök felesleges elrontja mert full random a latin kulturának abszolut semmi köze nincs hozzá...!) de a fellépéseik tiszta szégyen nem zene nem tánc inkább egy +18-as bár jut az eszembe olcsó whiskey-vel és dohány füsttel (persze nem járók ilyen helyekre...)
Azért sztem van pár túlzás abban amit írtál, de alapvetően igazad van, hogy rossz fele megy ez az egész, és valóban a BigHit és a YG a vezető ebben a kategórióban. Sőt valóban nem az idolok, hanem a cégek pénzéhes, gusztustalan hozzáállása a probléma. Az is érthető, hogyha a nyugati piacra akarnak betörni akkor muszáj nekik vmennyire "cicit villantani", de miért is kéne nekik betörniük a nyugati zenei világba? Aki valóban a kpop-ot szereti/szerette és nem ezt az önmagából kifordult amcsi majmolós vmit, az eddig is szerette őket. Lehet, hogy pár évre népszerűbbek lesznek így, csak ez már korántsem kpop. És ebben igaza van az előttem szólónak, hogy ez bizony akár öngyilkossághoz is vezethet. Tudjuk, hogy a legtöbb ilyen eset a sok negatív komment, internet bullying miatt van. Az pedig hova vezethető vissza? Hogy olyan dolgokat műveltetnek a cégek az idolokkal, ami összegyeztethetetlen a koreai kultúrával, felfogással. Lehet őket ezért elmaradottnak bélyegezni, de én inkább azt mondanám, hogy más kultúra, sőt ott még van valami értékrend.
Viszont abban nem értek teljesen egyet, hogy az összes női banda efelé halad és visszafordíthatatlanul. Igen a Gfriend sokat változott, de azért nem hasonlítanám össze a Blackpink Ice Creamben az orális sz.exre tett utalásaikkal. Igaz sosem követtem nagyon a Gfriendet, de van benne vmi, hogy nem így kezdtek. Viszont abban is van valami, hogy amíg kislányok voltak, addig ezt nem tehették meg, de már felnőttek így megmutatják amijük van. Ezt lehet izlésesen is csinálni, ettől nem feltétlen médiar.ibancok. A Twice sem az. Sokat változott a koncepciójuk ez igaz, de például nekem a zenéjük egyre jobban tetszik, annak ellenére, hogy a debütjük, sőt a Sixteen óta a kedvenceim. Elsősorban a karaktereik miatt. És persze, hogy többet mutatnak magukból, mint 5 éve. Tök nyilvánvaló, hogy Tzuyu 16 évesen nem tette ki magát. Az lett volna az igazi botrány, de 21 évesen már felnőtt nő és azért sztem nem gusztustalan az ahogy öltözködik, csak nőies. Ez az én véleményem. Ritkán valóban látni őket is merészebb ruhadarabokban, nem kell bemutatni őket, megvan szinte minden albumuk photobook-okkal együtt. De nem is kapnak annyi kritikát Koreában, mint a Blackpink. Szerintem őket annyira nem fenyegeti az internet bullying, de javíts ki ha tévedek. Jelen pillanatban otthon talán népszerűbbek is mint a Blackpink. Nyilván jobban is tükrözik a saját kultúrájukat, mint a BP.
A Mamamoo-val szerintem meg semmi gond nincs, attól eltekintve, hogy fan service miatt néha kicsit enyelegnek egymással a színpadon, de ezt minden banda csinálja. A zenéjük viszont szerintem nagyon jó és szívesen hallgatom őket.
Akik viszont szerintem még korrektek és a zenéjük is jó az a (G)I-dle.
Lényeg, hogy alapjában véve egyetértek veled, és igen lehet, hogy vitatkoztunk már, de én azért ennyire nem látom súlyosnak minden együttes helyzetét, pár kivétellel, de ezeket le is írtam.
igen a mamamoo a fanservice nélkül jó lenne és igen twice sikeresebb koreában de pl nem is tzuyu-ra értettem hanem momo és sana-ra akik aztán tényleg sokat mutatnak (lehet ízlésesen csinálni csak amikor már momo és sana bent vannak a mátrixban és pont a golyók elől térnek ki egy nagyon kivágott ruhában akkor pont a kamera őket vetetik akik elől vannak és akikből kilátszik minden még jobban azzal a pozzal azzal a kamera állással...
igen bp ice cream a legalja ez tény! ezt már nehezen lehet überelni de várjunk meg a bighitet pár év múlva
a gfriend nem volt kislány legalábbis pont nem 2019-ben év második felében váltak felnőtté... már rég azok voltak... már 2017-ben is megtehették volna a legfiatalabb tag is 22 éves a legidősebb meg 25 (rendes korban)
3 évvel ezelőtt is a legfiatalabb 19 a legidősebb 22...
de szerintem pont attól lesznek média lotyok mert pont hogy csak ezt csinálják már... tudod nem egy ízléses módon hanem minden mv-ben minden photobook-ban minden red carpeten és eseményen kint van az egyre több és több cici és fenék ráadásul azzal az alapelvvel hogy ők enélkül is túl tudják élni nem fogják csinálni ez volt a mottó 2018-ban most 2020-ban a felnőtt érett (de még csak ki sem merik mondani hogy szexi stílus...)
valamint azokkal a mondatokkal amik az interjúk során kicsúszottak nehéz elhinni hogy mennyire is közös megállapodás és kényszer helyzet... (ja igen az egyik tag szintén azt nyilatkozta mikor az új mv-ét csinálták és az le vette magáról az inget hogy meg mutassa a cicijét (mert hát mi másért volt rajta egy disco szerű ruha de hát a dekoltázs erősen kint volt pedig szinte full lapos...) meg kérte az összes staff tagot addig forduljanak el miközben ezt veszik... mert kényelmetlen... wtf??? ehhez tényleg nem tok mit hozzászólni...)
és tényleg nem kötekedésből de amikor a twice tagok egy részének konkrétan kint van mindene és a földön terpesztve rázzák magukat az már nem sok? szerintem nagyon sok legalábbis nem énekes és táncoshoz méltó hanem egy qurvához vagy sztripperhez...
a zenével pl egyikkel sincs gond (mamamoo twice gfriend)
főleg a twice és gfriend
hanem azzal ahogyan megy a szexuális kizsákmányolás
de sajnos a gldle-ről nem tok mit mondani őket tényleg nem nagyon ismerem
később talán belenézek
igen jogos nem az összes lány banda de mert csak van 100 millió ":D
én akikről tudok az
gfriend twice lovelyz apink red velvet momoland (azért ez is elég sok banda és szinte ki merítik a sikeres bandákat akik nem szexi concepttel lettek sikeresek...)
meg pl lehet látni twice szabad időben is felvesz egy-egy kivágott felsőt (főleg ők japánok is szóval kicsit más nekik a helyzet)
d gfriend nem vesz fel szabadidőben dekoltázsos ruhát legalábbis a rengeteg képek alapján látom hogy pl momo sana és pár tag felvesz míg a másik csapatnál nem igen van példa
de a lényeg ezzel azt akarom mondani hogy a színpadon nagyon szexualizálva vannak és valószínűleg nem saját döntés nem megbeszélés alapján hanem a bighit papa eldöntötte hogy most cici villantás mert amcsi piac...
de ez előbb utóbb vissza üt főleg a lányoknál és nem is a zaklatás rész miatt hanem a lelki depresszió részről
A lelki zaklatás, a depresszió és a fanok elvesztése, az egyre kisebb fan tábor majd disband. Ez vár az ilyen bandákra ha nem veszik időben észre magukat a cégek. De nem fogják, mert őket nem érdeklik az idolok, csak a pénz, aztán ha esetleg már nem kellenek, akkor jön a kövi banda. Ennyi. Sajnos ez már erről szól. Én nagyon remélem, hogy a Twice itt megáll, mert nagyon szeretem őket és nem akarom, hogy 1-2éven belül eldobják őket. Nem mondom, hogy bármelyik cég is tökéletesen működne, de ahogy eddig észrevettem JYP papa még mindig fényévekkel jobb, mint a BigHit vagy a YG.
Úgyhogy meglátjuk mi lesz, de ez nem vezet jóra az biztos, és az új fanok akik pár éve ismerik egyáltalán a műfajt, ezt ők nem látják, mert fogalmuk sincs milyen volt korábban.
jó én sem mondom hogy hu de régóta ismerem de volt egy érdekes eset is
pl még anno 16-ban mikor láttam az egyik kpop lány bandát nem tudtam hogy most mi az de tetszett mert érdekes és egyedi volt nagyon összetett és nem arról szólt hogy akkor most szex drog prostik pénz kivillanó csecsek twerk...
sőt abban sem voltam biztos hogy most japán kinai vagy mi is...
utána elfeledkeztem róluk mert youtube sehogy sem hozta be őket sőt maga a google motor sem!
utána 18-ban ismertem meg hogy oké ez most kpop
kicsit jobban bele mentem legalábbis a történetében és hogy mik voltak
sőt egy olyan kpop szám is van (90-es 2000-es évekbeli) ami cigány zenéről mintázták ":D ez halál komoly amúgy)
(hozzáteszem ekkor is volt amcsi majmolás de megmaradt full koreai az egész nem akartak másnak megfelelni persze akkor is történtek kizsákmányolások de közel sem annyi mint most)
Egyébként ez az egész probléma oda vezethető vissza, hogy leginkább a BP és a BTS nagyon erősen túl vannak hypolva, ezért a cégek megvannak őrülve és hülyébbnél hülyébb dolgokat csinálnak. Sőt inkább azt hiszik, hogy bármit megtehetnek. Szerintem ez az egész probléme ide vezethető vissza. Ami e kettő banda körül megy, az a hype az már beteges. Rajtuk kívül senkit nem vesznek észre. Vicc kategóriának tartom azt is, hogy mindent a népszerűségnek vetnek alá.
Nemrég rá kellett jönnöm, hogy az emberi szépség is népszerűség függő, és nem attól, függ, hogy valójába milyen szép az illető. Egy nagyon jó példa Lisa esete, akit 2020-ban kikiáltottak a legszebb női idolnak. Whaaaat? Nem azt mondom, hogy nem szép, de, hogy a szépség is a népszerűségtől függjön ez vicc. Ezt honnan látom? Ott van pl Tzuyu. Még debüt előtt is mindenki odavolt érte (ezt nem azért mondom, mert Once vagyok, ez tény), hogy mennyire gyönyörű. Érthető tényleg az. Vagy ott van Irene, akit szintén mindig is gyönyörűnek tartottak. Lisa? Ki beszélt róla 2016-ban? Kb senki. 2018-ban már talán egy top20as listában benne volt. Mostmár ott tartunk, hogy ő a legszebb. Wtf? És ez csak egy példa a túlzott, elvakult hypra. Ez teszi éhessé a nagy cégeket, és emiatt csinálnak baromságokat. Lehet, hogy tévedek, de ez az én meglátásom.
teljesen egyetértek!
és igen én pl nem vok twice fan de tzuyu minden bizonnyal az egyik legszebb női idol! ha csak a standard szépséget nézzünk nem pedig az egyéni preferenciákat de minden bizonnyal sokkal szebb mint lisa... és igen ott van még irine de pl solar is és hwasa is (habár ő inkább nyugati szemmel) de még iu és ailee is...
és igen egyetértek megint veled amit írtál a hyperól és hogy már a tehetséget de még a szépséget is ezzel mérik...
és most ne vegye senkisem sértésnek de a bts tagjai 10-ből 3-4-esek...
talán az egyik tag aki ilyen erős 6-os de egyik sem jóképű de valahogy mindig benne vannak a top legjobbak között én akkor köptem magam pofán mikor dicaprio utolsó volt és az egyik halszájú tag lett az első... :"D
akkor már lehetett volna Steven Yeun is aki férfi szemmel is jól néz ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!