A koreai idolok tényleg ilyen rasszisták vagy nem tudják, hogy mi a rasszista és mi nem?
Láttam a napokban egy videót ahol felvezették, hogy mennyi rasszista dolgot mondtak és csináltak az idolok. Voltak akik bocsánatot kértek, voltak akik nem.
Mostmár nem hinném, hogy Korea/Kelet Ázsia annyira lemaradott legyen, hogy azt ne tudják felfogni, hogy mi az az n szó, stb. stb. Sok fan pedig pont azzal védi őket, hogy nem tudják, hogy azt nem szabad csinálni és ezek.
Nagyon felesleges ezeket a felnőtt embereket védeni, ha nincs is rasszista szándék a hátuk mögött akkor is felkéne tudják azt fogni, hogy mi helyes és mi nem. Mivel a legtöbb esetben az idolokat és azt ent.-eket is csak a koreai fanok érdeklik, ezért nem veszik figyelembe a fekete embereket akiket megsértenek.
igen hozzáteszem ez egy nagyon alapvető szó náluk... múlt idejű cselekvésre utaló szó mint angolul a did vagy said
magyarban pl csinál-tam mond-tam et-tem stb...
azért egy ilyen szót kivenni ami az alapvető szókincshez tartozik... meglátszik mennyire is a rasszizmus ellen vannak és semmiköze az eladásnak és piacnak... mikor a négerek ezzel dicsérik meg egymást percenként az usában...
https://www.youtube.com/watch?v=MSrTnWDTdwI
https://www.youtube.com/watch?v=vJwKKKd2ZYE
A fekete bőrűek bepöccentek egyszer az egyik cipő márkára, mert a feketék világ napján kiadott egy fehér színű cipőt. Remélem te is annyira nevetségesnek tartod ezt a kötekedést, mint én és remélem ezzel megmagyaráztam a niga szó dalból való kivételének az okát. (Mindenben bele lehet kötni csak akarni kell.)
És igen, a BTS egy zene piaci cég bandája, akiknek gondolniuk kell a hírnevükre, elvégre nem egy embernek mutatnak példát és ha ők hibáznak legyen az a való életben bármilyen pici, a nevük súlya miatt esetükben nagyot üt. Nem értem ezzel mi a gond. Bár lehet, azért nem értem, mert én tisztában vagyok vele, hogy hányszor működtek együtt már fekete bőrű emberekkel és tartják velük a baráti kapcsolatot. Arról nem is beszélve, hogy a banda egykor hip-hop beállítottságú volt és nem egy banda tagnak a kedvenc előadója/előadói fekete bőrű ember(ek).
Ezzel szerintem le is tisztáztuk, hogy a 40millió emberből, akiket itt mindenki (akinek nem inge) könnyen köpköd, elvégre tömegbe könnyebb köpni, nem látod kitalál el, 7 ember biztos nem rasszista.
22 itt arról van szó hogy a feketék kíváncsiak rajuk és a kultúrájukra valamint a zenejukre de adjak fel a saját kultúrájukat pont amiert kedvelik őket mert nekik van egy olyan szavuk hogy niga amit nem is ugy ejtenek ki mint az amcsik…!
Valamint itt az alszentseggel van a probléma amit a cég csinál!
A példa amit mutatnak nem ér semmit mikor a cselekedeteik és szavaik nem egyeznek! A bts kezd egy idősebb réteget is megragadni viszont itt már nem lehet ezt csinálni már nem csak nyáladzó tinik vannak hanem vannak gondolkodók is és zenei szakértők is
És amit te látsz baráti kapcsolat ja igen nagy barátság igazából mind ez munka nem baráti kapcsolat mind ez a látványért van ezért sem érted
Továbbra sem érted mi a gond de valószínűleg azért mert nem is akarod meg érteni! Mert jobb a kis fantasy buborekodban élni mint a valóságban
De elmondom mégegyszer ha ezek után sem érted akkor gondolkozz el önmagadról!
Kulfoldre mennek el fellépni! Azaz a külföldi emberek akarják látni őket!
Ők kíváncsiak rájuk a kukturajukra és a zenéket amit ők játszanak!
Ehhez képest feladják a kultúrájukat az országukat nem is a rasszizmus miatt hanem mert a feketék egymást szét niggázzák BUSZKESEGBOL!!! És DÍCSÉRETNEK!!! Miközben mindneki másnál halálos bűn még ha nem is olyan célzattal mondja hanem beszél a szóról de itt még egyel magasabb a szint! Az ő szavuk nem is azt jelenti!
Ez a rasszizmus kérdés manapság nagyon fel lett fújva. Leginkább a nyugati társadalmakban. Ott ez másképp megy. Mivel ott nem is nagyon vannak feketék, sőt történelmi alapja sincs a rasszizmusnak, ezért teljesen felesleges ezen kiakadni. Amíg az àzsiai népek egymast is megfolytanàk egy kanál vízbe, addig sztem nyugodtan el lehet felejteni, hogy ennyire más kinézetű, kultúrájú embereket 100%ban elfogadjanak. Ez nem elmaradottság, vagy műveletlenség kérdése, hanem kultúra, történelem kérdése. Egyébként meg valójában semmi közünk hozzá, hogy ott mi van. Ha nrm tetszik, ne foglalkozz vele, ha meg tetszik, skkor fogsdd el, hogy ilyenek. Először mindenki a saját életében tegyen rendet, mielőtt másokkal foglalkozik. Amíg emberek utálják a szomszédaikat, kollégáikat, főnöküket, addig felesleges jólval távolabb mások problémáival foglalkozni. Ez olyan, mint, hogy nagyon szép dolog sz afriksi éhező gyerekeknek sdományozni, de nem akkor amikor tele vannak az aluljárók csövesekkel, akik ugyanúgy éheznek. Én igen tisztában vagyok vele, hogy egy részük saját hibáikból jutottsk oda, de aki meg nem az mit tehet róla?
Nyilvánvaló, hogy nehezebb a környezetünkben a valós problémákat megoldani, mint msgyarázni távoli dolgokra. Minden alulról felfelé épül, ezt ne felejtsük el.
Egyébként, meg szerintem nincsenek tömeges fekete verések Koreában, az meg, hogy ki mit mond az egy dolog. Nem ezzel kéne foglalkozni, hanem valós, sokkal komolyabb problémákkal. Azzal foglalkozz inkább, hogy Ukrajnában, hogy kezelik a kárpátaljai magyarokat és, hogy próbálják elleheteleníteni őket. A saját népedről van szó, annyi különbséggel, hogy nem az országhatàron belül élnek. Szegényekkel senki nem foglalkozik, mert nem fekete a bőrük, viszont ott nem csak arról van szó, hogy mit mondanak róluk, hanem emberi jogaiktól akarják őket megfosztani. De valóban sokkal fontosabb, hogy Koreában mit mondanak a feketékről. Néha nyissuk ki a szemünket.
Sokakat az zavar, hogy míg Ázsiából nem lehet 'Amerikát csinálni', és ezt a nyugati nagyhatalmak tiszteletben tartják, addig a gazdaságilag jelentéktelen, kelet-európai posztkommunista országoktól viszont nagyon is elvárják ugyanezt. Alkalmazkodsz hozzájuk vagy vár a nyomor.
Holott ha ránézünk a két világháború közötti Nyugat-Európa weimarizálódott demokráciáira, nem nagyon különböztek attól, ami jelenleg Kelet-Európában van.
24 egyetértek viszont annyit tegyünk hozza hogy ha annyira rossz az ukrán an elő magyaroknak akkor miert Bem jönnek vissza? Senkinek sem lenne ellenére ha magyarok vissza térnének! Ezzel legyünk tisztában
Valamint ott vannak a romaniaban élők... akiknek már nem szabad beszélni magyarul sem szinte... vissza lehet jönni az anyaországba vagy apa? De valamiert sosem jönnek vissza... ennek is meg vannak az okai
És az hogy most 10 ból 8 eset hogy hajléktalan azert lett ami mert el issza minden pénzét... legalább is vidéken ez a törvény igaz!
De ennyi erővel akkor már mondhattad volna a cigányokat (de azok inkabb nem számítanak... 😅😂 habár a többség próbál beilleszkedni mig a csöveseknél 10-ből 8 alkesz...)
De mind ez elméleti alap csak tok felesleges erről vitatkozni mert nem több mintha arról beszélnénk hogy most a pizza vagy a hamburger a jobb vagy a ps5 vagy az uj Xbox
Mert nincs tényleges rá hatás
És annyi hogy az emberek sosem vándoroltak keletre sohasem! Ennek oka van! Az ottani élet tényleges stilus miatt
És habár volt 1-2 ritka eset amikor viszont kijutott 1-2 fekete Japánba pl törtenelmi feljegyzés is van egy fekete samurairól!
A lényeg még mindig az hogy a bighit cég nyalizik gőzerővel és kész lemondani minden kultúrájáról ha az kell...! Persze ezután 100% hogy a bts nem lesz olyan népszerű! Pont ezért népszerűek mert mások nem pedig mert amerikai pop zenét játszanak... a bighit egy ideje már önmaga alatt vágja a fát! Kiváncsi is leszek az új lany illetve fiu bandara... tuti az egész egy harmadik koppintas lesz mint anno a txt meg ahogy most átkerült a gfriend hozzájuk... kb ugyan azt csináljak mondjak mint a bts… sőt a concept is ugyan az mint amit a bts csinál mert többre nem fut! Most is volt valamilyen disco concept... mi is volt előzőleg a bts conceptje...
A BigHit-el és a BTS-el kapcsolatban teljesen igazad van. A kpop attól kpop, hogy koreaiul énekelnek és van egy egyedi stílusa. Nekem sem szimpi ez az amcsi "seggnyalás", amivel egyébként a valós ázsiai fanokat fogják elveszíteni. Az amcsik meg tudjuk milyenek. Nem fognak úgy rajongani értük, mint a koreaiak, japánok stb. Egy-két év és nem is fognak velük foglalkozni. Költeni nem nagyon fognak rájuk, mert minek. Megvannak a saját előadóik. Viszont tudjuk, hogy az ázsiai fanok a legtoxikusabbak, akik ha kell 100szor is megveszik ugyanazt az elbumot csak azért, hogy növeljék az albumeladásukat. Ezt egy amcsi sosem fogja megtenni. Így pár év hírnévért a BigHit szemenköpi a valódi fanokat, akikből eddig élt. De ő tudja. Viszot én ugyanaezt látom a Blackpinknél is. Amcsi kollabok tömkeleges, a zenéjüknek semmi köze a kpop-hoz stb. Ők is szerintem ugyanazon az úton haladnak, mint a BigHit és BTS.
Az meg, hogy miért nem jönnek Magyarországra a kint élő magyarok az is érthető. Mert nekik az a szülőföldjük, érthető, hogy ragaszkodnak hozzá. Ez a tény semmit nem von le az ukránok és a románok gusztustaéan politikájából. Mondjuk az ukránok még buták is, mert köztudott, hogy szeretnének EU és NATO tagok lenni. De ha továbbra is szórakoznak egy olyan országgal amelyik mindkettőnek tagja, akkor nyugodtan aláírhatják, hogy meg lesz vétózva a belépésük. Ez mondjuk részletkérdés.
Az meg, hogy nem a cigánykérdést hoztam fel hanem a hajléktalan kérdést, az egy teljesen véletlen dolog. Nem azért, mert a cigánykérdés ugyanúgy egy megoldandó probléma. Sőt igazad van, jobban is ideillik.
Én megmondom őszintén, hogy nem szeretném, ha feketeék, vagy akár fehérek tömegesen özönlenék el Koreát vagy Japánt. Nem rasszizmusból, hanem onnantól megszűnne Korea és Japán, leglábbis a jelenlegi formájában. És az sztem senki sem lenne jó.
Amerika maradjon Amerika, Európa maradjon Európa, Ázsia pedig Ázsia.
Ezzel nem azt mondom, hogy senkinek nincs joga kiköltözni, dehogynem miért ne lenne. De fogadja el az ottani kultúrát és szokásokat. Ez szerintem így helyes. Mivel ha vki nem tiszteli a másik kultúráját, akkor miért is akar odamenni? Ne akarjunk megváltoztatni vmit, amit nem is értünk.
28 igen értem mit mondasz egyet is értek
de nyugi feketék sosem fognak ázsiába menni ":D de még csak europába sem
van 1-2 kivétel de hát az tényleg nagyon ritka és ő oda komoly szándékokkal megy pl ott az a félig fekete félig koreai mc srác koreában (ott született koreai az alap nyelve még is rengeteg bántodás éri és sokszor az élő közvetítésekkor is érezhető hogy megtartják a a két méter maszk távolságot ":D pedig aztán full koreai mentalitású)
a lényeg a feketéknek nagyon nem fekszik a keleti világ! és nem is fog
igen blackpink is teljesen ugyan az annyi a különbség hogy ők nők szóval legyenek fél meztelenek qurvássak és hát legyen sok orális szex utalás a fagyi nyalással... merem remélni gfriend is erre a szintre fog jutni idővel (lehet süket dumát mondani de tény amióta bighit az úr azóta megy a kőkemény szexualizálás és a cici villantás ami ráadásul nem is fekszik a koreai kultúrának) gondolom őket is az amcsi illetve nyugati piacra akarják ki rakni de sajnos már 6 éve jelen vannak a nyugat nem figyelt fel rájuk ez idő alatt ezután sem fognak csak mert ki raknak mindent és már már sztriptíz ami megy... erre ott van a blackpink az amcsi meg nem fog meg venni 2 koncert jegyet főleg nem egy olyant akik közbren végig cukiskodnak mindent (gfriend) mert meg lehet nézni mi is az a nagy érettség és felnövés (ez most nem rosszindulat csupán szemléltetem a két banda különbségét aki felnőtt konceptet csinál azaz 18+ és nem is cukiskodják el az egész műsoridőt és live-okat míg a másik gőzerővel hangoztatja a felnövést érettséget miközben ugyan olyan cuki kislányként viselkednek mint debutkor...) (persze az is érdekes hogy most pont egyszerre minden lány banda cici villantást csinál kivéve bp és mamamoo ami még nagyon ízlésesen csinálta a felnőtt stílust ma már közönséges is olcsó/qurvás)
kicsit eltértem de mert csak bighit így csinálja a dolgokat
vissza térve bts txt és gfriend nagyon nagy pofára esést fog elszenvedni seventeen még nem mert ott a ceo nem hajolt le a szappanért mikor a bighit ceo mondta neki hogy le esett a szappana... eddig is jó eladásuk volt szinte bts után az egyik legjobb (nekik is megvolt a fix fél és 1 milliós eladásuk)
és pont emiatt mert a nyugati főleg az amcsi fan nem fog albumot venni ő max 2-3 kiveri a farkát rájuk vagy rájuk masztizik és ennyi jön a következő míg a keleti fan meg veszi legalább 3x is ugyan azt az albumot mert a fotók végett sőt többször is csak hogy kapjon live vagy online meetinget és hogy növelje az eladást! pl bts legjobb eladása kb durván 5 millió at átlag ilyen 3... de a világ turnékon csak 2 millió jegy kelt el az online koncerten ahol meg mindenki! tudott csatlakozni meg 1 millió...
nagyon jól mutassa hogy mennyi rajongó is van és mennyit is költenek!
hozzáteszem az online koncerten többnyire a toxic koreai fanok voltak! nyugati nem fog ki adni ezért pénzt mikor megnézheti ingyen twitteren és más oldalakon valamint a késöbbiekben fel lesz töltve de ugyan azt a műsort adják mint szokták...
28as vagyok. Milyen érdekes, hogy ha valaki itt rá mer világítani a BTS vagy a Blackpink körüli problémákra, tökmindegy, hogy igaza van-e vagy sem le van pontozva. Kérlek titeket toxikus fanok, akinek a jórésze még nem is élt akkor amikor én már kpop-ot hallgattam, hogy gondolkodjatok egy kicsit. Nem bántani akarjuk a BTS-t vagy a Blackpinket. Épp ellenkezőleg (legalábbis én) azt szeretném ha megmaradnának annak aminek indultak és nem mennének el rossz irányba, mert higyjétek el ez most pillanatnyilag úgy tűnik, hogy előnyös nekik, de hosszabb távon az lesz, hogy sokan elfordulnak tőlük. (azért az elárul valamit, hogy több, mint 1 millió dislike-ot kapott a BP-Ice Cream száma) Mindent nem lehet lenyomni a rajongók torkán. És itt most ne csak magatokra gondoljatok, hanem azokra, akik már akkor BTS-t hallgattam, amikor ti még csattogós lepkét tologattatok. Ezt csak azért mondom, mert a statisztikákból, nézettségekből, letöltésekből simán látszik, hogy a BTS vagy akár a BP fanok 80%-a 2019-2020-ban vált rajongóvá. Szeretném jelezni, hogy egyik banda sem akkor debütált. Ebből látszik, hogy a nagyrésze divatfan, 2019 előtt azt sem tudták eszik-e vagy isszák a kpop-ot. Sőt messzebb megyek, most sem tudják, hogy mi az, mert nem az a kpop, amit jelenleg ez a két banda képvisel. Higyjétek el, egy olyan fordulaton ment át a kpop az utóbbi időben és ezt nem az 1-2 éve lévő fanok látják, hanem a 10+ éve kpop-ot hallgató emberek, hogy ez már nem is nevezhető kpop.nak, semmi köze a koreai kultúrához. Lehet ezt nem elhinni, vagy leszólni, lepontozni, de akár el is lehet gondolkodni ezen, mint egy értelmes ember. Ha ezeket a dolgokat nem tudod, akkor vagy szándékosan nem vagy hajlandó észrevenni, hogy a szakadék felé mennek, és ebben őket támogatjátok, vagy csak szimplán nem ismeritek eléggé a műfajt és a valódi rajongókat. Hozzátenném, hogy valóban szereted azt, akit a szakadék felé menetben támogadsz? Szerintem nem.
Tisztában vagyok azzal, hogy a kommentem le lesz pontozva, annak ellenére, hogy a kpop témában általában 80-90% közötti megítélést szoktam kapni, de emellett nem tudok elmenni szó nélkül.
Elnézést kérek, ha ezzel valakit megbántottam, nem ez volt a szándékom, sokkal inkább az, hogy egy kicsit felrázzam azokat, akik azt hiszik, hogy ismerik a műfajt, azért mert már kőkemény 2 éve hallgatják ezt a két együttest. Hozzáteszem, hogy sokszáz egyéb banda van, amiket általában ezek a fanok nem is ismernek, de úgy alkotnak véleményt. Véleményt csak úgy alkoss, ha ismered is amiről beszélsz.
A 29es hozzászólónak teljesen iagaza van, jól látja a dolgokat, igaz kicsit nyers stílusban, de jól leírta a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!