Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen gyorsan olvassátok ki...

Milyen gyorsan olvassátok ki a könyveket?

Figyelt kérdés

Természetesen, függ a könyv vastagságától, terjedelmétől. Tehát, átlagosan mennyi idő alatt olvasod ki az aktuális könyvet? Milyen vastagságúakat részesítesz előnyben, vagy nem teszek különbséget?

Egy időszakban egy könyvet vagy párhuzamosan többet is olvasol?

Befolyásolja az olvasási sebességet, hogy szórakozásból vagy tanilásból, egyéb kötelező okból olvasol?

2019. márc. 19. 00:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok gyorsolvasó. Átlagosan, havonta 1-2 könyvet olvasok ki. Nem teszek különbséget vékony, vastag között, azt olvasom, ami érdekel. Egyik kedvenc íróm 150-250, míg másik 400-700 oldalasokat ír.

Manapság többnyire csak szórakozásból, illetve kedvtelésből olvasom a könyveket. Iskolásként a kötelező olvasmányokat, ill. a tanuláshoz nem mindig szerettem olvasni, így legtöbb esetben hangulatfüggő volt a sebesség.

Szeretem kiélvezni a történeteket! Olyan sebességgel olvasok, hogy szinte lássam magam előtt a történéseket.

Néha több könyvet is olvasok egy időben. Ez általában a különböző stílusúból fakad. Néha laza krimire, olykor kissé humoros történetre, máskor igen tartalmas olvasnivalóra fáj a fogam. Amikor tetszik, akkor gyorsabban olvasok, ha nem nagyon jön be, akkor rágcsálom, emésztem, majd van, hogy leteszem kiolvasatlanul. A tudományos, ismeretterjesztő, művészeti könyveket kissé felületesen olvasom néha. Ám, ha felkelti az érdeklődésem, akkor figyelmesebben, lelkesebben. (valószínű, ez a magolás elleni berögződésből maradt hátra)

Gyermekeim születésétől fogva megszerettem a hangos felolvasást is. Az első gyereknek is hamar elkezdtünk olvasni, majd a többi (3 csemete) beleszületett a helyzetbe. Két kicsi már 10 és 12 éves, de máig szeretik esténként, ha olvasunk nekik. Maguk is imádnak olvasni! Ugyanolyan lelkesedéssel mennek be a könyvesboltba, könyvtárba, mint egy játékboltba, játszóházba. :-)

2019. márc. 19. 01:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalon, iskolás koromban kapkodva, gyorsan olvastam, lelassultam azóta. Szabadidőtől függően heti egy könyv az átlagom. Amikor nem érek rá vagy nagyon vontatott a sztori, akkor havonta egy, kettő könyv. hagyományos és netes újságokat is olvasgatok.
2019. márc. 19. 01:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha belelendülök, vastagságtól függetlenül 1-2, de maximum 4 nap alatt. Ha éppen nem vagyok olvasós hangulatomban, van hogy több hétig vagy hónapig ülök rajta.

Ha a sztori jó a vastagság nekem oly mindegy, és van hogy több könyvet is olvasok egyszerre.

Befolyásolni betudja, de ha valami jobb könyv a kötelező akkor azt is benyalom.

2019. márc. 19. 07:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyire érdekel a történet.

De eddig olyan 500 oldal 3-4 nap alatt.

2019. márc. 19. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt bírom végigolvasni ami érdekel, azt is lassan, mert van hogy tovább gondolok mondatokat, vagy "vitatkozok" az íróval :) ez eltart 1-2 hónapig az ilyen átlag 400 oldalas könyveknél, aztán van hogy sokáig nem is olvasok semmit.
2019. márc. 19. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ember- és időfüggő. Én sem olvasok mindig, van, hogy egy könyv hónapokig tart, legyen akármilyen vékony, és van, hogy csak pár nap, vagy annyi se. Csak a téli szünetben minimum tízet kivégegztem, volt, hogy napi kettőt-hármat, most meg a havi átlagom annyi.
2019. márc. 19. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Hát, az Egri csillagok ötszáz oldal. Ha reggel 9-kor elkezdem, du. 2-3-ra megvagyok vele. Gárdonyi, Kodolányi, Dan Brown, Abercombie mind gyorsan olvashatók.

Egyszerre csak egy könyvet olvasok, és mindegy a vastagság.

A szakkönyveket fejezetenként leteszem, és gondolkozom rajtuk.

2019. márc. 19. 19:11
 8/8 anonim válasza:
100%

Változó ,hogy mennyit olvasok átlagosan.Van olyan hónap mikor 10-15 könyvet elolvasok ,de olyan is van ,hogy egyet se .

Terjedelmében a 300-600 oldalas könyveket szeretem ,de ez függ attól épp mi tetszik meg.Ha olvasok ,akkor addig nem hagyom abba amíg be nem fejezem szóval 1 nap ,ha a sztorival mellé nyúltam akkor 2-3 nap.

Ja és,ha leteszek egy könyvet (vmi miatt),akkor azt tuti soha nem fejezem be.Ez eddig egy könyv.

A kötelezők.

Na ott már más a helyzet vagy el se olvasom vagy heteket szenvedek vele,de néha megesik ,hogy annyira le akarok tudni ,hogy 5 nap alatt sikerül elolvasni.

Végül ,pedig egyszerre egy könyvet olvasok,mert hát le se teszem a kezemből addig amíg el nem olvastam, tehát esélyesnek sincs többet olvasni egyszerre.

2019. márc. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!