Akik szeretnek olvasni azok miért kerülik nagy ívben ezt a rovatot?
Legalábbis 3-ból 2. Ezt valaki nekem árulja el, hogy mi mi mi mi az oka ... Mert én hülye vagyok úgy látszik, így nem értem.
Az, hogy nem kerülik szerintem nem merülhet fel ha nem így lenne válaszolók is lennének nem csak kérdezők. És egy kérdéshez nem egy, kettő, jobb napon hat válasz lenne, hanem beszélgetés különböző könyvekről, jellemekről, történetekről, gondolatokról. Nem?
Én azért nem szoktam válaszolni, mert meguntam, hogy a sz*rra nem lehet azt mondani, hogy sz*r, ha ezt megteszem akkor én vagyok mindennek elhordva, mert mit képzelek magamról, stb.
Belefáradtam, hogy minden ide feltöltött saját könyvről, fanfictionról csak jó dolgokat lehet mondani. Nem mondhatod el, hogy unalmas, sablonos a sztori, a fogalmazás borzalmas, semmit nem tudni meg róla, nem éppen jó, ha párbeszédből áll csak valami, stb.
Mert ahogy előttem írták sokan a fejükbe vették, hogy ők igenis írók lesznek, de ők már most kikiáltották magukat a következő Rowlingnak és mikor normálisan elmondod mi a probléma az egésszel úgy veszik pusztán féltékenységből írod ezt.
Eddig egyetlen egy saját történetes kérdéssel találkoztam csak, ahol értelmes is volt a történet, tényleg egyedi és jól megfogalmazott és normálisan lehetett beszélni az írólánnyal. Pedig már több, mint 1 éve 2-3 naponta felszoktam nézni ide.
9-10 éve iratkoztam fel az oldalra, és hosszú ideig reméltem, hogy ezekben a kérdésekben találok valami elfogadhatót.
Még ma is benézek, ha valaki megkérdezi, milyen a verse, novellája, regényrészlete.
A "termés" azonban olyan kiábrándító, hogy csak felidegesítem magamat.
A versekben se ritmus, se rím, sokszor még mondanivaló sem, a prózák legtöbbje egy kaptafára készül, csak az iszonyatos helyesírási hibák különböztetik meg őket.
És ha - neadjisten! - az ember egy-két dolgot szóvátesz, ömlik rá a többi önjelölt író és kritikus (néha trágár) ellenkezése, ahogy már előttem is írták.
Mostanában már csak megnézek néhány ilyen kérdést, de nem szólok hozzá egyikhez sem.
Ha valami valóban jó dolgot tudnál mutatni itt, szívesen elolvasom.
Az ember meg is érti de! Attól, hogy megsértődnek és szitkozódnak egyesek még nem ok arra, hogy hagyjuk a francba. Még az ilyen önjelölt írói kérdéseket sem. Mert egy megsúgom mindenki az kezdetben kettő talán a vélemény azért is fontos mert Rowling sem penna és papír közé született, hanem kezdetben szart írt. Valamikor szembesülnie kellett vele, hogy kamu az, hogy ihlet meg tehetség kell hozzá. Hanem meg kell tanulni érteni is hozzá, hm? Például abból ha szembesülünk vele, hogy hé ahogy írok amit kitaláltam az klisé, sablonos, unalmas mert mellettem ezren írnak hasonlót és hasonlóan szar technikával. Innentől kezdve az egyedi megalkotását el kell kezdeni megtanulni. Nagy dolog. Talán nem csak a besérült reménykedőket érdeklik a válaszok és vélemények hanem a kérdést olvasót is.
Plusz azt mondtam ha egy könyvről kérdez valaki, amit nem igaz, hogy csak ő olvasott vagy legalább ösmer, azt is széles sávban kerülik. Miért? Lehet, hogy érdekel róla a vélemény miért szar miért nem tetszik vagy épp miért tetszett vagy épp mi az amit megfogtak belőle mások, vagy ugyanazt a dolgot eseményt személyt kifejletet hogyan ítél meg más, mennyire fontos mennyire nem, miért nem érdekel satöbbi.
Egy kérdés tehát összefoglalóan egy könyvről erről szólna. És mivel láthatóan nem erről szól más okot nem látok csak nem érdeklődést, csak olvasást. Olvasok oszt jóvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!