Hogyan szakítsak időt az olvasásra?
Az igazság az, hogy viszonylag sokat olvasok (kb évi 80 könyv + a különböző tanulmányok, tanulmánykötetek stb.), még sincs elég időm arra, hogy azokat a könyveket olvassam, amiket csak úgy kedvtelésből vettem ki a könyvtárból. Mindig ott vannak az egyetemi kötelezők + amit a munkában olvasok (folyóiratnál dolgozom). Ha hazaérek, sokszor nincs kedvem olvasni egy 8 órás munkaidő után, amit végigolvastam, mert már nem bírja a szemem és szeretnék egy kis változatosságot is. De időről időre azon kapom magam, hogy egy halom könyvet kénytelen vagyok olvasatlanul visszavinni a könyvtárba, azokról nem is beszélve, amiket 3-4 éve vettem meg/ kaptam ajándékba és ki sem nyithattam. Fáj a szívem értük. (Bár a szerencse, hogy ezek szépirodalmi könyvek, tehát nem vesztik el a szavatosságukat, nem növök ki belőlük...)
Ti hogy szorítanátok időt? Eddig egyedül a tömegközlekedést sikerült megoldásnak kitalálnom.
Amikor csak lehetőségem van rá. Utazás - tömegközlekedés közben, este miközben készül a vacsi, éjszaka alvás helyett, a kádban, a wcn. Ha pl elmész vásárolni, vigyél magaddal könyvet is, ha hosszú a sor, olvass.
Én amúgy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha úgy alakul akkor a munkahelyemen is tudok 1-2 órát olvasni naponta. Itthon csak napi 1, max 2 órát szánok rá, mert még sorozatokat is szeretek nézni, és arra is kell idő. Éjjel 1-2 körül jutok ágyba általában. Ezért nálam 1-1 könyv hetekig tart, mire végzek vele, de nem is baj, mert én nem szeretem 3 nap alatt lezavarni. Bár évente többször veszek nagyobb adagban könyveket, azért elég drágák ahhoz, hogy határt szabjak annak hány könyvet olvasok el évente. Nem szeretnék eljutni oda, hogy nincs mit olvasnom, a könyvtárazni pedig nem szeretek. (vissza kell adni a könyveket)
Köszönöm a válaszokat!
Tudom, hogy telhetetlen vagyok, de az a legnagyobb bajom, hogy egy Anna Kareninát nem tudok tömegközlekedésen vagy sorban állás közben olvasni (és nem csak a súlya miatt) :/ Kezdem azt érezni, hogy ez a világ tényleg felgyorsult annyira, hogy már nincs idő a nagyregényeket olvasni, pedig én tényleg szeretném belevetni magamat hasonlókba. De ahhoz egy egész tél kellene munka nélkül (persze fizetéssel) :D
Mindenesetre azért verseskötet lesz nálam, azt könnyen tudom olvasni buszon vagy sorban állás közben is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!