Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Végül hogy bukik el a Sith...

Végül hogy bukik el a Sith Birodalom?

Figyelt kérdés

Mostanság kezdtem el SW könyveket olvasni, és ma fejeztem be a Régi Köztársaság sorozatot. Jó kis könyvek, de igazából nagyon kevés dolgot magyaráznak meg, inkább csak még több kérdést vetnek fel. Tudom ott van a kotor játék meg rengeteg képregény, de semmi kedvem ezekhez. Egy kicsit már ráuntam az univerzum ezen korszakára. Próbáltam utána guglizni egy-két kérdésemnek, de nem mindre kaptam választ, néhányra meg csak irtó zavarosat. Szóval akkor itt tenném fel ezeket, hátha akad valaki, aki nagyon otthon van a SW világában.

Tehát a Birodalom. A Darth Bane trilógiában a Sötét Testvériség haderejét még mindig ugyanaz a Birodalom szolgálja, amely korábban, a kotor idején is fennállt?

Mert nekem a trióból nem így jött le, hanem mintha a Testvériség előtt a Sitheknek nem is lett volna seregük. A Birodalom kifejezés sem hangzik el a könyvben, tehát akkor azzal mégis mi lett?

Darth Malgus és Scourge Nagyúr sorsa érdekelne még, mi történt velük a könyvek cselekménye után?

A Megsemmisítésben írják, hogy Malgus meghalt, de hogy miként azt nem. Plusz a Császárról is csak annyit írnak, hogy halott, szintén minden magyarázat nélkül, de rátaláltam a Tython Hőse féle "magyarázatra".

Revanra meg már rá se merek kérdezni...

2016. júl. 5. 18:22
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, köszi mindenki!

Valóban eléggé zavaros a linkelt oldal, pl. ebben a Revan sztoriban is volt ismerős elem, de ilyen érthetően egyben még nem találkoztam vele. Jók ezek a kotor történetek, de egy kicsit sajnálom, hogy a regények csak kiegészítések a játékokhoz, és nem fordítva. Olvasni amúgy is jobban szeretek, mint játszani.

Amúgy most ismét Timothy Zahn-tól olvasok SW könyvet. Hiányzott már nagyon a hangulata, az eredeti trilógia szellemiségében írta a könyveit, ezért ennyire jók.

2016. júl. 8. 19:00
 12/33 anonim ***** válasza:
Valkorion megalapítja a Sith Birodalmat aztán megakarja az Örök Birodalmat de aki az Örök Birodalom elen kampányol annak kampeca.
2016. júl. 8. 20:51
 13/33 anonim ***** válasza:

Ahogy láttam ezekre még nem érkezett válasz:

(Revanhoz hasonlóan ez is a Star Wars The Old Republic játék alapján.)

Malgus: Megelégelte a Sith Birodalmat, és sajátot alapított a saját embereiből és más idegen fajokból (elsősorban anomidokból és trandoshaiakból), úgy ahogyan szerinte annak müködnie kell. A központja egy Ilum feletti űrállomás volt, itt a köztársaság/birodalom rátalált, egy kisebb csapattal lerohanták az állomást legyőzték Malgust (vagyis az eredeti story szerint lelökték a "tróntermében" található egyik aknába).

Scourge: Egy jedi szerepében, Queshen találkozol vele először, mikor egy rejtett köztársasági bázist osotromolnak a birodalmiak. Ekkor egy enegiafal elválaszt egymástól (a bázist lezárják, mikor a birodalmiak megtámadják), így itt csak annyit tudunk meg róla hogy már rég várt rá, hogy találkozzon veled, illetve azt, hogy rád vadászik az uralkodó megbízásából.

Ezt követően a jedik Hothon információkat szereznek egy Dromund Kaas feletti rejtett űrállomásról, ahol az uralkodó éppen tartózkodik. Egy Tol Braga nevű jedi mester vezetésével lerohanjátok az állomást, de csúfos kudarcot vallotok. Tol Braga elméje felett az uralkodó átveszi az irányítást és téged is igyekszik a szolgjává tenni, de végül Scourge segítségével sikerül megszöknöd. Mint később elmondja te vagy az, akit a látomásában látott, mielőtt megtámadták a császárt (ha olvastad a Revan c. könyvet tudod miről van szó) és ezért csatlakozik hozzád. Később a háború közepén Corellia-n újra találkozol Tol Bragával, itt legyőzöd és sikeresen megszabadítod a császár befolyásától. Ő elmondja neked hogy Dromund Kaason pontosan hol találod meg a császárt. Ezekkel az infókkal Satele Shan elküld téged és a csapatodat (T7-01 - a droidod, Kira Carsen - a fogadott tanítványod, Doc - egy balmorrai orvos, aki csatlakozott hozzád, miután segítettél nekik a birodalom ellen, Sergeant Rusk - egy köztársasági katona, akivel a Hothon találkoztál és Scourge) egy titkos küldetésre az uralkodó rejtekhelyére. A küldetés végül sikerrel zárul és megsemmisíted az uralkodó hangját (azaz a fizikai testét, akiről egyébként a köztársaság azt hiszi, hogy maga a császár és csak később Yavin IV-en (lásd. korábbi Revanos írás) derül ki, hogy még életben van).

Utoljára akkor hallani róla, mikor találkozol Darth Marral az ismert űr szélén, de a Végtelen Birodalom hajói rajtatok ütnek, a korábban említett csapatod pedig elmenekül a hajóddal.

(Megj.: a jedi, akit te játszol egyébként egyenlő "Tython hősével".)

A továbbiakat már valamilyen szinten megválaszolták, de a teljesség kedvéért:

Birodalom és Vitiate: A Sith Birodalom és Darth Bane ideje között kb. 2500 év telik el. Az idők során több sithekből álló birodalom is létrejön, majd elbukik, illetve egyes sithek létrehoznak saját "kisbirodalmaikat" is (jól bemutatja ezeket a Kóbor Lovag című könyv). Bane előtt is hasonló a helyzet, mígnem egy Kaan nevű nagyúr elhatározza hogy egyesíti a sitheket és ebből jön létre a Sötét Testvériség.

A Sith Birodalom romlásra akkor kezdődik meg, mikor a jedik megölik az uralkodó hangját és ő eltűnik, hogy később Valkorion néven megalapítsa a Végtelen Birodalmat. Utána a Sith Birodalom irányítását Darth Marr veszi át, de az már belülről rohad a sithek közti ellentétek miatt, ezért fokozatosan gyengül.

Mikor a fent említett találkozó közbeni rajtütés megtörténik, te és Darth Marr is az uralkodó foglyai lesztek és bevitetnek a trónterembe. Itt Marr dühében megtámadja Valkoriont, de végül ő hal bele. Te ezt végignézed és rögtön ezt követően Arcann, a még élő fia a segítségeddel megöli, hogy átvehesse az apja helyét, majd téged árulónak kiállt ki, mondván, hogy "te ölted meg". Uralkodóvá válását követően egyik első dolga az hogy lerohanja az ismert galaxis világait, gyakorlatilag ekkor bukik el a Sith Birodalom is.

Téged lefagyasztanak és csak később Lana Beniko (egy korábbi Sith szövetségesed) segítségével szabadulsz ki. Eközben Valkorion beférkőzik a fejedbe és megpróbál téged segíteni (nagy valószínűséggel a saját céljai miatt, mint inkább puszta jó szándékból).

A kiszabadulásod után elkezdtek egy fokozatosan növekvő ellenállást szervezni a Végtelen Birodalom ellen...és itt végeszakad a storynak, mert a folytatást egyelőre még nem adták ki. (Havonta jön ki egy fejezet, így viszonylag hosszú idő lesz mire a továbbiak is összeállnak kerek történetté.)

2016. júl. 9. 22:33
 14/33 anonim ***** válasza:
Igen és aki a Marr féle Birodalommal van az meghal... (mint pl Darth Atroxa)
2016. júl. 9. 22:56
 15/33 anonim ***** válasza:
Na ne... Most komolyan így hal meg Valkorion, a legyőzhetetlen, 1300 évig uralkodó sith császár? Ez szánalmas.. Vagy túlélte, vagy most mi van? Nagyon zavaros ez nekem :D SWTOR-ral meg nem tudok játszani, valamiért nem jó a gépemen, ráadásul angol tudásom is igencsak hagy kivetnivalót.
2016. júl. 9. 23:05
 16/33 anonim ***** válasza:
Véglegesen csak YE 67-ben hal meg.
2016. júl. 9. 23:26
 17/33 anonim ***** válasza:
YE 3637-ben Valkorion fizikális teste hal meg.
2016. júl. 9. 23:28
 18/33 anonim ***** válasza:
És azt lehet tudni, hogy miután a fizikális teste meghal, mi történik vele? Vagy még nem? Vagy hogy végül hogy hal meg?
2016. júl. 9. 23:33
 19/33 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nagyon durva off, de kíváncsi vagyok :D
2016. júl. 9. 23:33
 20/33 anonim ***** válasza:
Elolvastad?
2016. júl. 9. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!