Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Végül hogy bukik el a Sith...

Végül hogy bukik el a Sith Birodalom?

Figyelt kérdés

Mostanság kezdtem el SW könyveket olvasni, és ma fejeztem be a Régi Köztársaság sorozatot. Jó kis könyvek, de igazából nagyon kevés dolgot magyaráznak meg, inkább csak még több kérdést vetnek fel. Tudom ott van a kotor játék meg rengeteg képregény, de semmi kedvem ezekhez. Egy kicsit már ráuntam az univerzum ezen korszakára. Próbáltam utána guglizni egy-két kérdésemnek, de nem mindre kaptam választ, néhányra meg csak irtó zavarosat. Szóval akkor itt tenném fel ezeket, hátha akad valaki, aki nagyon otthon van a SW világában.

Tehát a Birodalom. A Darth Bane trilógiában a Sötét Testvériség haderejét még mindig ugyanaz a Birodalom szolgálja, amely korábban, a kotor idején is fennállt?

Mert nekem a trióból nem így jött le, hanem mintha a Testvériség előtt a Sitheknek nem is lett volna seregük. A Birodalom kifejezés sem hangzik el a könyvben, tehát akkor azzal mégis mi lett?

Darth Malgus és Scourge Nagyúr sorsa érdekelne még, mi történt velük a könyvek cselekménye után?

A Megsemmisítésben írják, hogy Malgus meghalt, de hogy miként azt nem. Plusz a Császárról is csak annyit írnak, hogy halott, szintén minden magyarázat nélkül, de rátaláltam a Tython Hőse féle "magyarázatra".

Revanra meg már rá se merek kérdezni...

2016. júl. 5. 18:22
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Plusz még egy: Mi történik a tiszta vérű Sith fajjal? A Dart Bane trilógiában szó sincs ilyen fajról.
2016. júl. 5. 18:39
 2/33 anonim ***** válasza:
Ezek semmiképp sem kánonok, így közük sincs a valódi okhoz.
2016. júl. 5. 19:57
 3/33 anonim ***** válasza:
Úgy bukik el hogy Valkorion megalapítja az Örök Birodalmat ami felett a későbbiekben uralkodik...
2016. júl. 5. 20:05
 4/33 A kérdező kommentje:

1. Ennek a Sith Birodalomnak köze nincs a Kánon beli Palpatine Birodalomhoz, ergo a bukásának az oka is a Legendák között lesz.

2. Jó, és akkor ezzel az Örök Birodalommal mi lesz? Csak mert a Darth Bane idejében már ez sincs.

2016. júl. 6. 11:22
 5/33 anonim ***** válasza:
Igen nincs. Az Örök Birodalom akkor bukik el mikor Valkoriont megöli a Tython Hőse.
2016. júl. 6. 14:29
 6/33 A kérdező kommentje:

Valkorion ugye egyenlő a Császárral? Csak mert annak halála után a Birodalom még megvan, igaz egyre csak hanyatlik. A Megsemmisítés c. könyvben az egyik birodalmi miniszter mondja is, hogy a Birodalom lassan, tizedenként bukik el, nem pedig egy nagy csatában. Szóval akkor lehetséges, hogy magáról a konkrét bukásról nincs is szó semelyik könyvben, képregényben vagy egyéb kiegészítőben?

Egyébként köszi az eddigi válaszokat.

2016. júl. 6. 17:27
 7/33 anonim ***** válasza:
"Vitiate, a Sith Uralkodó, ahogy életének túlnyomó többségét élte, vagy más néven Valkorion, ahogy az Örök Birodalomban ismerték, a Sith-ek Sötét Nagyura volt, aki újjáépítette a Nagy Hiperűr háborúban összezúzott Sith Birodalmat, majd több mint 1300 évig uralkodott felette. A későbbiekben általa alapított Örök Birodalomban, mely felett későbbi élete alatt uralkodott, úgy ismerték, mint Őszentsége, Izax réme, a Halhatatlan Mester, Zakuul védelmezője vagy a Halhatatlan Császár." (Amúgy igen Valkorion volt a Császár)
2016. júl. 6. 20:56
 8/33 anonim ***** válasza:

[link]

Ha elolvasod akk rájössz.

2016. júl. 6. 20:56
 9/33 anonim ***** válasza:
Amúgy nem hal meg. Véglegesen csak YE 67-ben pusztul el. De amúgy ahogy mondtam hosszú de ha elolvasod rájössz.
2016. júl. 6. 20:59
 10/33 anonim ***** válasza:

Ez az oldal jó meg minden, de nagyon zavaros, nem ír le normálisan semmit, nem írja le hogy hogy élte túl, majd azt sem írja le, hogy hogy hal meg. Ráadásul, nagyon sok más oldal nincs is befejzve, nézzétek meg pl Malak-ot, nagyon híres SW karakter, és nincs befejezve.

ON: Innen csak Revanra tudok válaszolni, akit nem mertél megkérdezni bár, de azért válaszolok rá :D Vagyis nem is én, én kérdeztem itt az oldalon régebben, és nagyon jól leírták: (A Revan könyv utáni események)

A Star Wars: The Old Republic játék alapján

Miután Revant bezárja az uralkodó, Meetra szellemként megkeres egy Oteg nevű jedi mestert és elmondja neki mi történt Revannal (ekkor már javában dúl a háború a sithek és a köztársaság között). Oteg küld egy kisebb csapatot (köztük téged is a játékban) Revan megkeresésére/kiaszabadítására, ami végül sikerrel zárul.

Revan ezután elmegy egy Foundry nevű helyre, ahol elkezd droid sereget építeni hogy megfékezze a Sith Császárt és bosszút álljon rajta. Azonban birodalmiak egy csoportja (akik egyike vagy te is a játékban) egy köztársasági szökevényt keresve elfoglal egy Dorin's Sky nevű hajót, ahol értesülnek Revan terveiről, elmennek a Foundry-hoz és meghiúsítják Revan terveit, aki ezután hosszabb időre eltűnik.

Később a Köztársaság és Birodalom között nagyobb konfliktus tőr ki, amikor mindketten egyszerre lerohanják egymás kulcsfontosságú bolygóit (Korribant és Tythont), ami mint kiderül a revaniták műve, akiket Revan összetoborzott maga alá, mint új seregét az uralkodó ellen.

Revan nyomait követve te, mint játékos (mindkét oldalon/minden karakterrel) végül eljutsz Yavin 4-re. Itt a Birodalom Darth Marr vezetésével (az uralkodó korábban eltűnt, mikor egy "kiválasztott" jedi, akit Scourge a látomásában látott megkereste Dromund Kaason és megölte a Hangját, - azaz a fizikai testét - de a lelke megmaradt) és a Köztársaság Satele Shan vezetésével rájönnek hogy Revan valami rosszra készül és össze kell fogniuk hogy megfékezzék. Téged (ki mást? :)) bíznak meg a feladattal hogy derítsd ki mi történik és állítsd meg Revant. Át kell verekedned magad a revaniták és massassik seregein, míg végül sikerül eljutnod Revanhoz (aki egyébként ezalatt végig beszél hozzád és segít téged szellemként). Itt megtudod, hogy a terve az, hogy egy ősi technológia (Machine Core) segítségével feláldozzon minden élőlényt a bolygón, azért, hogy megsemmisítse az uralkodó lelkét.

Te (vagyis ti, mert ez egy 8/16 fős operation) elpusztítjátok a Core-t, Revan pedig elmenekül egy tisztásra.

Menekülés közben az egyesült birodalmi-köztársasági seregek lecsapnak rá, és némi küzdelem után fény derül az igazságra: a Foundry-ban szenvedett veresége után Revan lelke ketté szakadt egy "jó" és egy "rossz" részre. A "jó" rész volt a szellem alak, aki végig segített téged Yavinon, a "rossz" rész pedig a fizikai alakja, ami még mindig nem tudta elengedni azt, hogy bosszút álljon a császáron. Miután Revan elbukja a csatát, a két rész egyesül és Revan meghal.

Ekkor megszólal (csak a hangját hallod, látni nem látod) a Sith Uralkodó is, hogy ez az egész próbálkozás nevetséges volt, és ő csak még erősebb lett.

2016. júl. 8. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!