Miről írjak könyvet?
Szerintem maradj annál, ami érdekel, és próbáld meg helyesen, szépen leírni. A felső mondat hemzseg a hibáktól, és ez csak EGY kérdés! Ez olyan, mintha lyukas gumival akarnál versenyezni.
Viszont, hogy ebbe ne lehessen belekötni, itt egy példa: kacsacsőrű emlős kontra Tyrannosaurus rex.
Attol fugg milyen jellegu konyvet szeretnel irni. Ha romantikusat, akkor irhatnal mondjuk arrol, ket ember nagy egymasra talalasarol, akik mar elozo eletukben is egyutt voltak, csak szetvalasztottak oket, es azt hittek, sosem latjak viszont egymast, aztan hopp, egy masik eletben, mikor nem is gondoltak volna, valahogy osszesodorja oket a sors, es mikor meglatjak egymast, egyszeruen csak erzik, hogy van valami koztuk.. Valami kolunleges. De a romantikus konyvek teren szerintem a remenytelen/viszonzatlan szerelem is nepszeru téma, hisz mindannyiunkat erint, mind ateljuk legalabb egyszer az eletben, ha nem is olyan erosen, es ha ezt jol meg irod, es adsz melle valami pluszt, amitol kulonlegesse es egyedulallova valik a konyved, akkor szerintem tarolni fog:) (Bar nem tudom, milyen korokbe szanod:D)
Ha valami fantasy szerut szeretnel, akkor irhatsz barmilyen kulonleges lenyrol, aki mondjuk probal beilleszkedni a mi vilagunkban, de sehogy sem sikerul neki, ezàltal aztan leleplezodik, es akkor jon a menekulés, a folytonos kuzdelmek, a hos fiu es a szokasos. Vagy akar arrol is irhatsz, hogy valami veletlen folytan (ezt majd Te kitalalod) a Foldre kerul egy igazi Angyal. Es akkor az o kuzdelmeit, erzelmeit vethetned papirra, ahogy radobben, hogy milyen szornyu ez a Fold, ahogy probalja szebbe tenni, es segiteni, de mivel az emberek kihasznaljak a kedvessege es a szep lelke miatt, idovel Angyal letere is megtanulja, mi az a gyulolet, a gonoszsag, paraznalkodas stb. (Ez az otlet mondjuk kicsit Mary Shelley Frankensteinjére hajaz, de hiaba, ez orokke aktualis, hogy hogyan valik valami jo, rossza:D)
Ha inkabb a sci-fi jellegu tortenetek vonzanak, akkor esetleg leirhatnad milyen lesz ez a Fold x év mulva, hogyan lesz a vilagvege, es mi van, ha egy-két ember mégis tuleli. Miért, hogyan, mit csinalnak, hogy élik tul es alkotnak uj tarsadalmat stb.
De igazabol barmirol irhatsz, ez a szep ebben az egeszben, hogy nincsnek hatarok, a kepzeleteid, a gondolataid szabadon szarnyalhatnak. Kezdj valami olyanba, ami tényleg érdekel, és valamilyen szinten értesz is hozza mert csak ugy lesz hiteles. Mert pl. ha làny vagy, es boldog parkapcsolatod van egy fiu mellett, akkor nem hiszem, hogy a legjobb otlet lenne egy homoszexualis kamasz erzelmeid szavakba ontened. (Ez csak egy példa volt:D)
Én azt tanácsolom Neked, ha még nem tudod, miről írj könyvet, kezdhetnéd azzal, hogy novellákat, kisebb történeteket írsz, melyek vázlatként szolgálhatnak a későbbi nagyobb műhöz, vagy annak egyes részleteiként használhatod fel őket később. :)
És még valami: olvass sokat, ez egy elengedhetetlen időtöltése az igényes írók időtöltéseinek.:)
Ha ennyire nincs ötleted, akkor NE írj, mert fantáziátlan, olvashatatlan lesz a történet.
Csinálj mást, amiben ki tudod fejezni önmagadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!