Hogyan írjak jó fantasy könyvet?
Figyelt kérdés
Nagy fantasy rajongó vagyok, és már régóta gondolkozom azon, hogy írok egy saját könyvet. A személy/lény/városnevekkel nincsen problémám, jó fantáziám van. A történeten fogok gondolkodni egy kicsit de azt is megoldom. A megfogalmazással és leíró részekkel vagyok bajban. Mitől lesz egy könyv jó? Ha részletes a leírás? Vagy ha kevés? A véleményeteket várom. Előre köszönöm a válaszokat.2015. szept. 10. 16:55
1/9 anonim válasza:
Igazából a tehetségtől függ minden. A részletes leírás lehet rettentő unalmas és érdekfeszítő is. A kevés leírás lehet felületes, kapkodó, de lehet pont elegendő információt adó is. Nem minden könyv ugyanolyan. Ha le lenne fektetve, hogy csak ez és ez a jó, akkor ugyanolyanok lennének a könyvek lényegében. Szóval az írónak a saját tehetségéből kell megoldania, hogy a könyve jó legyen.
2/9 anonim válasza:
Sehogy,már megírták!
Gyűrűk ura a címe.
3/9 anonim válasza:
Második, mert nyilván egy műfajban csak egyetlen egy jó könyv készülhet.
Kérdező, attól jó, ha a leírás illik a történethez és az írási stílusodhoz. Egyáltalán első személyben írod, vagy harmadikban? Mert ez is számít. Egy tanulatlan, esetleg barbár karakter első személyben nem fog a hajnali fényben megcsillanó harmatcseppen gondolkodni.
4/9 A kérdező kommentje:
harmadikban írom, és a főszereplő egy farmer fia, akit kiskorában elvittek a lázadók hogy harcosnak képezzék.
2015. szept. 10. 19:41
5/9 A kérdező kommentje:
"Sehogy,már megírták!
Gyűrűk ura a címe."
nem csak a gyűrűk ura létezik a világon.
2015. szept. 10. 19:42
6/9 anonim válasza:
Írói stílustól függ, hogy milyen a jó leírás. Ezért kell sok könyvet olvasni, és ez nem mindig függ attól, hogy fantasy vagy nem. Bár nekem az egyik bétám azt mondta, hogy onnan jött rá, hogy fantasyt írok, hogy olyan "mesés" az elbeszélésem, mítosz-szerű, sok a jelző, a szín és az "effektek" leírása. De én amondó vagyok, hogy ha elolvasol rengeteg fantasy könyvet, akkor egyszerűen megszokod annak az ízét, megszokod az írói stílust, és automatikusan abban írsz.
7/9 A kérdező kommentje:
olvasok eleget elhiheted :D
2015. szept. 11. 18:10
8/9 anonim válasza:
Ha elkezded akkor már alakul is a saját stílusod. :-)
9/9 magic csajszi válasza:
Ez csak saját vélemény, de én eddig a legtöbb könyvben unalmasnak tartottam a hosszú leírásokat. Igazán elveheti az ember kedvét az olvasástól az író, amikor két oldalon át ecseteli, hogy egy szoba, hogy néz ki. Személy szerint nem tömném tele ilyen részekkel, de egyetértek az előzőkkel. Majd megjön a stílusod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!