Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi az a tiszteletdíj? Könyvkia...

Mi az a tiszteletdíj? Könyvkiadással kapcsolatban kérdezem.

Figyelt kérdés

Lehet hogy lesz valami egy írásomból,és olvastam ilyet hogy "tiszteletdíj" miből számolják ezt ki,oldalszám,karakterszám,én is tehetek ajánlatot vagy a kiadó megmondja és sakk matt,kell vagy nem?

Hogy megy ez?

2015. szept. 18. 20:58
 1/4 A kérdező kommentje:
"miből számolják ezt ki?" a kérdőjelet elírtam
2015. szept. 18. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:
A szerződésben minden benne lesz. Mondhatsz persze amit akarsz, de ők fogják eldönteni. Kivéve ha valami világhírű sztáríró vagy, de ha az lennél, akkor tudnád.
2015. szept. 18. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy nem biztos, hogy számolgatnak. Egyszerűen eldöntik, hogy ennyit megér nekik és kész.
2015. szept. 18. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Kétfajta tiszteletdíj, más néven honorárium létezik: részesedés az eladott példányok árából (ezt angol szóval royaltynek szokták hívni itthon is), valamint az egy összegű tiszteletdíj a szerződéskötéskor, ami független az eladott példányszámtól (ezt itthon honornak hívja a szakmai szleng, ami nem igazán szerencsés szóválasztás, hiszen a royalty is egyfajta honorárium). Létezik a két fizetési mód kombinációja is (advance), de azt itthon nem alkalmazzák. Kezdő íróknak leggyakrabban 7-8 százalék royatyt fizetnek a kiadók (sajnos általában jókora késéssel).
2015. szept. 20. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!