Mit tudnátok ajánlani, könyvkiadással kapcsolatban?
Sziasztok!
Abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy nem olyan rég írtam egy könyvet, és fontolóra vettem,a kiadatás lehetőségét.
Ismerősöknek, rokonoknak, és barátoknak mutogattam, részleteket a könyvből, szerintük mindenképp érdemes megpróbálnom a dolgot.
Pénzem sajnos nincs, így csak az ingyenes kiadatás jöhetne szóba.
Szerintetek milyen kiadónak lenne érdemes elküldenem a könyvemet? Azt tudom, hogy ingyenes kiadatás esetén ( ha jónak találnák a könyvemet, persze csak álmodozom, nem táplálok hiú reményeket magamban) csak nagyon kis százalék ütné a markom, de nekem már az megérné, ha a kezembe foghatnám a saját könyvemet, vagy azt látnám, hogy más olvassa.
Én is pont ilyen helyzetben vagyok,sajnos a legtöbb kiadó kapásból elutasítja a kezdőket.
Ha nem akarsz más utat keresni akkor ajánlom a publiot.Csak akkor kell fizetned ha kérsz tőlük segítséget(lektorálás, szerkesztés,borító készítés stb),de ha mindent magadra vállalsz akkor teljesen ingyenes,bár elég sok követelményt írtak ki,és ha egy könyvkiadó sem érdeklődik iránta akkor nyomtatott formában nem jelenik meg.A juttatás 30%-70% között van,úgy tudom,hogy a szerződésben pontosítják,hogy ki mennyit kap.
Más út(amit én is választottam): keres pályázatokat,sok ingyenes is van.Ha sikerül megnyerned néhányt akkor már nem kell kijelentened,hogy kezdő vagy,hanem lesz "némi híred" az irodalmi körön belül,letudod írni,hogy mit nyertél,így már is jobban fognak figyelni rád.
Én most fogom beküldeni a harmadikra,elég sok van ami most április 30.-án fog lejárni,szóval lehet,hogy neked is érdemes lenne nézned a pályázatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!