Szerintetek ez jó alap történet egy könyvhöz?
Minden őszinte véleményre kíványcsi vagyok és szivesen fogadom őket :)
Alapvetően a könyv egy sci-fi trilógia lenne, ami a környezetszennyezésből adódó problémákra mutatna rá. Elkezdtem írni, de nem tudom érdemes-e ennyi energiát fektetni bele, mert vannak még más ötleteim is.
A főszereplő egy 17-18 éves lány.
1.könyv: lényegében az egész két álom lenne, és a könyv végén ébredne fel a főszereplő. Az első, rövidebb álomban a lány egyedül van, mindenki eltűnt. Nincsen áram és víz. Ő zavarodott, nem tudja mi történt. Egyetlen nap kell boldogulnia egyes egyedül. Felébred (valójában nem, csak ezt álmodja) egy másik teljes nap következik, ami 2050 körül játszódik. Mindent átsző és irányít a modern technika, miközben a Föld haldoklik. Leírnék mindennapi dolgokat, amiket áram és környezetszennyezés nélkül nem tudnának teljesíteni. Ez egy "elborzasztás" lenne.
2. Könyv.:(2015) a lányt az álma nagyon megrázta, és fokozatosan utánanéz a minket fenyegető dolgoknak. Meglátja a mindennapi problémákat. Célja lesz, hogy arra,amire rádöbbent, mások is rádöbbenjenek. Épít egy szimulátort, amivel átélhető az álma.
3.: a gép sikeresen elkészült. Probléma van azonban a hasznosításával.
A legvége az lenne, hogy egy nevesebb, befolyással bíró embert (politikust?) sikerül rávenni a kipróbálására, és életbe lép egy kisebb, már a haladás jeléül szolgáló törvény.
Természetesen ez egy nagyon minimális, alap történet leírás. Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy sok leírást szeretnék bele tartom. Vélemény?
Elnézéseteket kérem, elírtam néhány dolgot (telefonnal)* kíváncsi
** ,,...sok leírást szeretnék bele. Vélemény? "
Ennél kicsit jobban kibonthattad volna, mert tele van a fejem kérdéssel, pl. miért hiszik el neki, hogy az álma a jövőről szól? Miért pont ő látta ezt? Kitől kapta a "fülest" a jövő eseményeiről stb.
Meg ez a történet elég sok buktatót tartalmaz, nagyon komoly természettudományos, műszaki és társadalomtudományos ismeretek kellenek ahhoz, hogy korrekten ábrázolj egy jövőképet, még a futorológusok is csak tippelgetnek arról, hogy mi lesz.
Köszönöm a választ!
Igen, elég sok ismeret kell hozzá, de a könyv, úgymond, egy lehetséges opció. 100%-osan senki, tehát természetesen én sem tudok semmit a jövőről, ahogyan a főszereplő sem tudna. Ez egy lehetséges valóság. Sokféle sci-fi van már filmek és könyvek terén is, ez is egy verzió lenne.
A lány álma egy egyszerű álom. Velem sokszor előfordult, hogy álmomban mindent valóságosnak találtam, viszont reggel már butaságnak tűnt. A lányra azonban nagy hatással volt, így utánanézett, hogy van-e alapja. Az álmok természete miatt tudta, hogy az a jövő, mert az ő fejében létezett. Miért pont ő látta? Erre nem tudok válaszolni. Miért te álmodtad a legutóbbi álmodat? Csak úgy. A "fülest" nem kapta senkitől. Nem terveztem bele semmi természetfelettit. Először butaságnak gondolták az álmát. De mint tudhatjuk, Földünk vízkészlete rohamosan fogy, ami tudományos tény, ez ma is igaz, függetlenül a könyvektől. Ennek ő utánakeresett, ahogyan számos más dolognak. Miután be tudta bizonyítani igazát, segítettek neki.
Mégegyszer köszönöm a véleményed :)
Még csak annyi, hogy a 17-18 éves csaj építene egy komplett álom kivetítőt, vagy egy szakember, mert ez nem tiszta, ha a csaj csinálná kicsit érdekes lenne, de ezen felül is ötletes:)
(3 vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!