Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A könyvkihívásokat csak...

A könyvkihívásokat csak féleszű, kényszeres embereknek találták ki, mit gondolsz?

Figyelt kérdés
pl. olvasni xy tól vagy mert karácsonykor játszódik a könyv stb kihívások" számomra a vicc kategóriája

2015. márc. 17. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Én őszintén szólva, sosem hallottam ilyen kihívásokról, bár lehet én vagyok maradi, hogy azt olvasom, ami tetszik és élvezem eléggé, hogy ne unjam meg a könyvolvasást. De szerintem is ostobaság, és csak akkor vágna ilyesmibe valaki, ha nagyon unatkozik, és tényleg nem talál semmi olvasnivalót, vagy eleve így próbálja rávenni magát az olvasásra. De arra meg csak felesleges erőltetés és időpazarlás. Nem hiszem, hogy egy átlagos, könyvszerető embernek szükségét érzi ilyen kihívásoknak.

Játékok esetében legalábbis, arra szokták kitalálni az ilyen kihívásokat, hogy ne unj bele adott játékba, hobbiba x)

2015. márc. 18. 02:35
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon könnyű minősíteni másokat, csak mert TE a fantasztikusan intelligens, olvasott ember nem látod át valaminek a lényegét vagy hasznát.

Ennek a kihívásnak nem az adja meg a lényegét, hogy mit olvasnak az emberek, hanem hogy olvasnak. Jó érzékkel az emberek versenyszellemét és játékos kedvét használja fel arra, hogy hasznos időtöltést végezzenek, művelődjenek. Én nem veszek részt benne, mert olvasok anélkül is eleget, de ettől még nem tartom magam felsőbbrendűnek.

2015. márc. 18. 11:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a második válaszolóval. Annyival egészíteném ki, hogy nagyon sokan a kihívások hatására szélesítik a mozgásterüket könyvek terén, és mernek belevágni olyan műfajokba, témákba, amelyek előtte nem tartoztak a komfortzónájába. Aztán vagy tetszik nekik, vagy nem, de legalább tettek egy próbát. Nem egy esetben új kedvenc műfaj születik ezek hatására, ami jelentősen bővíti a könyves ismereteiket a résztvevőknek. Ez játék, semmi más. Nagyon-nagyon sok mindent tudnék mondani, ami inkább jellemző a féleszű, kényszeres emberekre...
2015. márc. 18. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

Én korántsem tartom felsőbbrendűnek tartom magam, kedves #2, épp ellenkezőleg.

Csupán úgy gondolom, hogyha valaki művelődni szeretne valaki, és megszeretni az olvasást, illetve bizonyos műfajokat, annak van jobb módja is. Mindenki megtalálhatja a magának tetsző történetet, ami megragadja az érdeklődését, még ha nehezen is megy.

Személy szerint, továbbra is időpazarlásnak tartom az ilyen kihívásokat, még ha játékos is, de nem ítélek el senkit, ha mégis szeretik. Nem neveztem másokat hülyének, én a módszert nem tartom túl praktikusnak, ennyi.

#1 voltam.

2015. márc. 18. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Kedves 1-es: hozzászólásom nem neked szólt, hanem a kérdezőnek. Egyszerűen felbosszant az a nagyképűség, ahogy egyesek leminősítenek másokat. Az intelligens emberekben van annyi szerénység, hogy ne minősítsen le embereket az alapján, hogy ő mit tart hülyeségnek és mit nem. Ha ő olvas magától is, akkor örüljön neki, de ettől még nem lesz több azoknál az embereknél, akik egy ilyen kihíváson fellelkesülve esetleg eljutnak az olvasás szeretetéig. Szerintem. Persze ha a kedves kérdezőnek van arra érve, hogy miért féleszűz le több száz, esetleg ezer embert, szívesen olvasom.
2015. márc. 18. 15:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5 - Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. De ennyiből, feltételezhető akár az is, hogy a kérdés célja talán csak a provokáció. Két sorból, elvégre, nem ismerhető ki a kérdező teljes jelleme, bár azért sejtet valamit.
2015. márc. 18. 16:13
 7/9 cathilina ***** válasza:
100%
Pont ezt a kihívást szerintem főleg azoknak találták ki, akik még csak ismerkednek az olvasással (mint hobbival, természetesen, nem mint készséggel), és szeretnének több műfajjal is ismerkedni. Pont ebben a kategóriában hány olyan embert látsz, akik olvasták a Szent Johanna Gimit és most nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert fogalmuk sincsen, milyen egyéb jó könyvek vannak? Nekik segít, hogy a kihívás viszonylag sok műfajt felölel, így segíthet kialakítani a saját stílusukat. Persze van közte néhány tétel, aminek a világon semmi értelme - én például a monogramosat simán kicserélném mondjuk egy háborús drámára - de szerintem az alapötlet kifejezetten jó.
2015. márc. 19. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez tényleg azoknak jó inkább, akik csak most ismerkednek az olvasással, és lehetőséget ad, hogy többféle irányba elkalandozzon, hogy végül megtalálhassa azokat amik igazán érdeklik.

Én pl azért nem vágtam bele, mert tudtam, hogy bizonyos pontokon olyasmit kéne olvasnom ami nagyon nem érdekel. Illetve a monogrammos szerintem kivitelezhetetlen lett volna az én esetemben.

Ettől eltekintve én nem tartom hülyeségnek, bár aki igazán akar olvasni, az ilyen lista nélkül is tud válogatni. Ma már itt az internet, könnyedén utána lehet nézni a minket érdeklő könyveknek.

2015. márc. 24. 20:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok. Szerintem nem annyira a "kezdő" olvasóknak találták ki, mint inkább a "gyakorlott", de egy-egy műfajban élő olvasóknak. Ha valaki most ismerkedik az olvasással, mint hobbival, annak eszméletlenül sok az évi 50 könyv, az hetente egy könyv nagyjából. Akinek már régóta ez az egyik hobbija, annak nem kihívás a mennyiség, annak a fajtája és a keresgélés hozza meg a nehézséget.

Néha én is részt veszek könyves kihívásokban, van egy facebookos zártkörű könyves baráti csoportunk, és molyon is tag vagyok, de inkább az olvasmányaimhoz keresek kihívást, mint fordítva. De nem görcsölök rajta. Azt olvasom és akkor, ami és amikor jólesik.

2015. márc. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!