Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti egy ilyen prológus alapján...

Ti egy ilyen prológus alapján elolvasnátok ezt a történetet?

Figyelt kérdés

Mindenkinek megvannak a maga hobbijai. Egyesek bélyegeket gyűjtenek, mások rovarokat tanulmányoznak, megint mások érmékkel ékesítik otthonaikat. Természetes, hogy az embereknek egy vagy akár több hobbija is van. Ami nem mindegy, hogy pontosan mi is az.

Vegyünk csak engem példának. Én emlékeket gyűjtök. Igen, jól hallottad. Különös hobbi, nem igaz? Na de ezt nem úgy teszem, ahogyan egy átlagos ember csinálná, ő talán elmenne egy szép helyre azokkal, akik fontosak neki. Én azonban titkokat derítek ki, és cserébe emlékeket kérek fizetségül.

Folyamatosan vannak megbízásaim, hiszen az emberek természetüknél fogva mindig keresztbe akarnak tenni egymásnak. Sokféle feladatot kaptam már, sokféle embertől. Voltak férjek, akik feleségeikről akarták megtudni, hogy hűségesek voltak-e, gyártulajdonosok, akik ellenfelük kiiktatásával szerettek volna több pénzre szert tenni, és olyanok is, akik zsarolni akarták feljebbvalójukat egy jobb eredmény érdekében. A szomorú igazság az, hogy mindenkinek vannak titkai. Sötét titkai, amelyekkel akár romba is lehetne dönteni a biztonságosnak hitt életüket. Persze én igyekszem úgy válogatni a megbízások közül, hogy senki ne sérüljön meg a végrehajtás közben, de ez sajnos nem mindig sikerül. Mindig akadnak hibák, nem várt nehézségek. Ilyenkor inkább félrenézek, amire nem vagyok büszke.

De vajon miért is van szükségem mások emlékeire? A válasz nagyon régi időkre nyúlik vissza. A Középkorban születtem, amikor még az emberek teljesen máshogyan éltek, mint manapság. Nem voltak számítógépek, az emberek sokkal több időt töltöttek egymás társaságában és persze a természetben is. Sokkal több ember hitt még akkoriban a csodákban és a természetfeletti lényekben. Én nem a hívők közé tartoztam. Akkoriban még lehetetlennek tartottam, hogy ilyesmi létezhet. Aztán egy napon az egyik barátom belerángatott egy csúnya ügybe. Egy kastély kirablásába. Akkor még nagyobb volt a szegénység mint most, és sokszor még a saját családunkat se tudtuk rendesen megetetni, így hát belementem. Szerencsétlenségünkre pont egy boszorkány otthonát néztük ki magunknak, persze nem tudatosan. Életemben akkor néztem először szembe az igazi gonosszal.

Rosszul sült el a dolog, és emiatt azon az estén megváltozott az életem. A boszorkány bosszút állt rajtunk. Végzett a barátommal, de az még mindig jobb sors volt, mint amit nekem szánt. Haragjának következményeként magam is természetfeletti lénnyé váltam, egy alakváltóvá. Talán áldásnak hangzik, de ez inkább átok számomra. Az új testem egy nagymacskáé, direkt arra tervezve, hogy minél jobban bele tudjon olvadni a környezetébe, és vadászni tudjon. Ezzel csupán egyetlen probléma van: csakis akkor tudok visszaváltozni egy kis időre emberré, ha újabb és újabb emlékeket szerzek. Mondhatni velük táplálkozom. Persze mást is eszem, de emlékek nélkül nem húznám sokáig. Beleőrülnék abba, hogy nem lehetek többé ember. Legtöbbször persze szeretem az emberek jó emlékeit elkérni, hiszen ki akarná a rosszakat? Éppen ezért, bár nem tetszik, de időnként muszáj elvégeznem néhány megbízatást. Igyekszem minél kevesebbet ártani az embereknek, de sajnos így is van mikor valaki megsérül.

A történet, amit most el fogok mesélni egy ilyen esetről szól. Életem egyik legnehezebb döntése előtt álltam és a mai napig nem vagyok benne biztos, hogy jól választottam.

Remélem legalább ti meg tudjátok mondani.

2015. márc. 3. 19:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem igazán,mert nem vagyok a fantasztikumok kedvelője. De viszont ötletes,nem rossz!
2015. márc. 3. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Érdekes. Speciel engem nem izgatna, az ilyenekért nem vagyok oda, de érdekelne, hogy a kaland irányába, vagy inkább a drámáéba indulsz-e el.

(Tipp: drámával jobban kijönnél, legalábbis én úgy talán elolvasnám.)

2015. márc. 3. 20:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet, mert végülis érdekelne a fojtatás, de a prológus végét kicsit átírnám. És nekem egy kicsit az a boszorkányos-nagymacskás rész is kicsit sántít, ha kevésbé nyílt inkább kissé titokzatosabb lenne benne ez a mágia vonal, akkor jobban érdekelne. 2: Nincs benne megmagyarázva, miért kell megbízatásokat vállalnia? Mit csinál a megkapott emlékekkel, hogy változik át meg vissza? Gondolom ez a könyvben meglenne magyarázva, de mivel itt nincs kicsit összevissza ezért, lehet, hogy nem. Az alap ötlet jó, inkább csak a csomagoláson változtatnék.
2015. márc. 3. 22:22
 4/9 A kérdező kommentje:

Mivel a FOLYTATÁSBAN (bocsi, csak rosszul írtad) minden le van írva részletesebben, ezért nem sok értelmét láttam annak, hogy már ide is leírjam.

Egy sulis projekten kellett mesét írni és oda készült ez az írásom. Azt hangsúlyoznám, hogy mesének írtam.

2015. márc. 3. 22:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Kissé elnyújtott, szájbarágós, túlírt; nem biztos, hogy végig fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését. A sallangot kidobálva kb. felére le lehet rövidíteni.

pl így:

Egyesek bélyegeket gyűjtenek, mások rovarokat tanulmányoznak, megint mások érmékkel ékesítik otthonaikat. Én emlékeket gyűjtök. Igen, jól hallottad.

De nem úgy, ahogyan egy átlagos ember tenné - ő talán elmenne egy szép helyre azokkal, akik fontosak neki. Én titkokat derítek ki, és cserébe emlékeket kérek fizetségül.

Folyamatosan vannak megbízásaim. Voltak férjek, akik feleségeikről akarták megtudni, hogy hűségesek voltak-e, gyártulajdonosok, akik ellenfelük kiiktatásával szerettek volna több pénzre szert tenni, és olyanok, akik zsarolni akarták feljebbvalójukat egy jobb eredmény érdekében. Mindenkinek vannak titkai, melyekkel akár romba is lehetne dönteni a biztonságosnak hitt életüket.

De miért is van szükségem mások emlékeire? A középkorban születtem, amikor még az emberek teljesen máshogyan éltek, mint manapság. Sokkal többen hittek csodákban és természetfeletti lényekben. Én nem tartoztam a hívők közé. Aztán az egyik barátom belerángatott egy csúnya ügybe. Egy kastély kirablásába. Szerencsétlenségünkre pont egy boszorkány otthonát néztük ki magunknak. Életemben akkor néztem először szembe az igazi gonosszal.

Rosszul sült el a dolog. A boszorkány végzett a barátommal, de ez még mindig jobb sors volt, mint amit nekem szánt. Haragjának következményeként természetfeletti lénnyé váltam, egy alakváltóvá. Talán áldásnak hangzik, de számomra inkább átok. Az új testem egy nagymacskáé, és csak akkor tudok visszaváltozni egy kis időre emberré, ha újabb és újabb emlékeket szerzek. Mondhatni velük táplálkozom.

Igyekszem úgy válogatni a megbízások közül, hogy senki ne sérüljön meg, de ez sajnos nem mindig sikerül. Ilyenkor inkább félrenézek, amire nem vagyok büszke.

A történet, amit most el fogok mesélni, egy ilyen esetről szól. Életem egyik legnehezebb döntése előtt álltam, és a mai napig nem vagyok benne biztos, hogy jól választottam.

Remélem, legalább ti meg tudjátok mondani."

2015. márc. 4. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdő íráshoz képest nagyon érdekes. :) Kifejezetten tetszik az alapötlet. Nyilván igaza van az előző válaszadónak abban, hogy túlírt; pont ezért nem is zsúfolnék ennyi információt egy prológusba, inkább menet közben fejteném ki mindezt. Szerintem azért is érdemes lenne elhagyni a prológust, mert hibás a koncepció: arra építed rá a szöveget, hogy mindenkinek van valami hobbija, a narrátornak az emlékgyűjtés. Ez hangzatos kezdés, de igaznak nem igaz: később megtudjuk, hogy ez nem is hobbi, szüksége van az emlékekre ahhoz, hogy emberré tudjon válni. Egy ilyen érdekes ötletet szerintem nyugodtan megírhatsz prológus nélkül, mondjuk egy olyan jelenettel indítva, ahol a narrátor épp megeszi valakinek az emlékét. :)
2015. márc. 4. 14:11
 7/9 SoraDraco válasza:
A prológus kicsit el van húzva de az ötlet miatt nekem felkeltené a figyelmemet. Ha kijönne könyvbe elolvasnám.:)
2015. márc. 4. 14:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Hogyan enne emléket? :D Az elég bizarr lenne.

Ez nem így működik, de az majd csak pár oldallal később derül ki a mesében.

2015. márc. 5. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:
nagyon tetszik, ha van folytatása pls küld el priviben.
2015. márc. 7. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!